Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Piotr, fantastyczna wyprawa!Świetne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 kto zgadnie, dokad jade? Pewnie do Groznego....(?) A te koty to snickersami karmiłeś? ;) Powodzenia. Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Super relacja! Czytam, "zazdraszczam" i czekam na cd...Powodzenia! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Co tu zazdraszczać :laugh: . Zebrać się do kupy i jechać ... Ja nie pojadę, bo to nie na moje zdrowie :sad: :icon_mrgreen: , na koniec dnia nie ogarniam już bez kibelka i prysznica ... :icon_mrgreen: .Choć ?? samochodem 4x4 ?? może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1001 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Fajna sprawa, dobrze że spełniasz swoje marzenia, bo życie jest za krótkie żeby ich nie urzeczywistniać... Relacje z wyprawy czyta się świetnie :) Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Powodzenia i oby do przodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Sadze ze to taki wpływ na Yeuopa nasze forum wywarło .... :icon_mrgreen:Chłop spisuje sie na medal !!!!2:40 na Ryski .... No, notaaak szczególnie życzliwość niektórych z forum co się o kilka groszy szczypali :blink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Za to Ty w co drugim poście wyrzygujesz te kilka groszy, które wpłaciłaś. Ile można drążyć taki delikatny temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małaMi Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Za to Ty w co drugim poście wyrzygujesz te kilka groszy, które wpłaciłaś. Ile można drążyć taki delikatny temat?dyskusja na fm to jak groch o ścianę, szkoda w ogóle poruszać ten temat. teraz to będzie och,ach a była kupa z ust dużego grona zazdrosnych małych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Grozny to dla mnie rewelacja. Nie znosze duzych miast, ale tu mi sie bardzo podoba. Wszedzie bardzo duzo wojska i policji, bardzo mili sa. Lubia Polakow. Znow rozkladam sie kolo posterunku policji. Zapraszaja mnie na kolacje Aczir i Basan - Aczir (ten starszy) jest w dodatku tanczerzem i pokazal mi kalmyckie tance narodowe, bylo super. W drodze na Astrachan spotykam dwoch Tajwanczykow, ktorzy jada rowerami do Soczi, potem jakos do Europy. Mega szacun :) Ponadto pare razy spotykam Siergieja, ktory na duzym skuterku pojechal z Moskwy do Portugalii, teraz leci na Altaj i abratna w Moskwu :) O wlosy dbam nadal!! Bez Antykoltunatora ani rusz!! Granica do Kazachstanu bardzo spoko. Do KAZ wjezdzam juz po ciemku. Dziury jak jasny gwint. Trzeba uwazac, by nie wpasc na jakis asfalt. Rano poznalem Ferhada oraz Farize :wub: Nie wiem dokladnie, co do mnie mowila, bo dopiero ucze sie tego jezyka, zrozumialem tylko: "..odkad cie ujrzalam....twoje mocarne ramiona....na zawsze razem....szostka dzieci...." Pierwsze wrazenia z Kazachstanu:-na poczatku drogi to katastrofa-fajni ludzie-czesto mocny wiatr wiejacy ze wszystkich stron - w sumie trudno sie sika-benzyna po 2,20pln Wszedzie sporo wielbladow. Po jakims czasie juz nie robia wrazenia. To tak jakby sie zachwycac owczarkiem niemieckim w Krakowie. Spotykam trojke kolesi na Hondach Cub - jada z Irlandii do Ulan Batoru :) Mniej wiecej teraz stwierdzam, ze to wszystko ma sens. Dojechalem do Atyrau. Po drodze wymienilem dolary na tenge. Dowiaduje sie, ze nie mozna jechac na polnoc do Aktobe, bo droga jest STRASZNIE zla. Trzeba nadrobic z 400-500km przez Uralsk :banghead: Tyle sie czlowiek natyral, zeby dojechal do Atyrau, a tu taki numer.. Fajna sprawa w KAZ jest taka, ze szukanie noclegu zajmuje na ogol 3 do 5 sekund - zjezdzam 10 metrow z drogi i dobranoc. Oczywiscie najpierw magiczne cwiczenia. Dostalem od Uli 8 snickersow - po jednym na kazdy tydzien podrozy. Wlasnie zezarlem trzeciego z nich. Dziekuje, Ula ;-) I najlepszego z okazji urodzin!! Dobra, juz ostatnia fota, bo zbankrutuje :) To jest Amick - Kanadyjka podrozujaca rowerem z Europy do Astany :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Super sprawa. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushmaster Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 jeszcze, jeszcze :notworthy: :notworthy: :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Kanadyjka ma panel słoneczny na rowerze ? Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Kanadyjka ma panel słoneczny na rowerze ? Też się zastanawiam co to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Myślę, że czas powoli zmieniać nick Yeuopie, dezaktualizuje się on w szybkim tempie.A ja mysle, ze gdybys znal szczegoly tej podrozy, zmienilbys szybko zdanie :) Pozdrawiam z Kyzylordy. Walcze tu z tym ustrojstwem i nici z wgrywania zdjec. Fajny byl odcinek z Karatobe do Aralska - 400km bez stacji benzynowej i bez sklepow. Zrobilem zapasy i bylo ok.Wczoraj myslalem, ze mnie potarga :) Wichura jak jasny gwint, lekkie burze piaskowe, drogi katastrofalne. Jak mnie wyprzedzala ciezarowka, to pare razy juz sie szykowalem, ze zaraz bedzie gleba. Teraz jestem w Kyzylordzie, lece na Taras, stamtad na Talas. Mysle, ze jutro lub pojutrze bede w Kirgistanie. Nie moge sie doczekac tej zieleni, bo Kazachstan co prawda jest urzekajacy, ale chyba potrzebuje od niego nieco odetchnac :)Pozdrawiampiotrek Kanadyjka ma panel słoneczny na rowerze ? Dokladnie. Musi pedalowac, ale ma silniczek w przednim kole i to ja wspomaga. Testuje jakis wynalazek. Mowi, ze moze utrzymywac srednia predkosc 30km/h. PS: A co do temperatur - ostatnio kiedys tam wieczorem (moze na godzine przed zachodem slonca) nagle bardzo sie ochlodzilo. Akurat przejezdzalem obok stacji benzynowej, ktora wyswietlala temperature - zrobilo sie 35 stopni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi