Maciek_k03 Opublikowano 14 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 Cześć:Co mogło sie spalić/zepsuć jesli światło stopu świeci cały czas, bez względu na to czy nacisne hamulec czy nie ? dodam ze raz miałem glebe, ale raczej wtedy nic sie nie powinno z tym stać, co obstawiacie ? co sprawdzic ? bo z elektryki to ja zielony jestem i mi trzeba jak małemu dziecku co i jak ;) Aha, i jeszcze jedno, jest mozliwość zakupu samego klosza tylniej lampy (okrągłej) ? jesli tak, jaka moze być cena nowej w sklepie ? moze ktoś kupował to będzie wiedział, :PZ góry dzięki Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuk Opublikowano 14 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 wydaje mi sie ze podczas tego dzwona mógł sie przestawic włacznik znajdujacy sie na pokrywie bebna zeby to sprawdzic wystarczy zdjac przewód z włacznika jesli swiatło zgasnie to trzeba tylko przekrecic włacznik do momentu za swiatlo zgasni i po problemiea klosz lampy dostaniesz bez problemu nawet chyba maja w wilmacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 14 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 Mój wujek w CZ 350 kiedyś miał podobny przypadek - stop świecił cały czas, w dodatku, o ile dobrze pamietam, w czeskich maszynach stop działa nawet przy wyłączonym zapłonie. Absolutnie wszystko zostało sprawdzone - czujnk, kabelek między nim a lampą itp. Kto zgadnie co było nie tak? Otóż pręt tylnego hamulca (cięgno sztywne) był lekko zgięty i dotykał tłumika. Nie pamiętam jak to tam było mocowane, ale prętem lampa dostawała masę i stop świecił tak sobie przez ładnych klka dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 14 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2004 wielkie dzięki za odpowiedzi, widocznie podczas szlifu, musiało sie cos przekrzywić, jutro zrobie oględziny ! :P Teraz po tym szlifie juz uwazam jak jeżdze... :P na szczęście nic sie mi ani pasażerowi nie stało, ucierpiał tylko ten "stop" i klosz tylniej lapmy ;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 sprawdz który to czujnik padł przy bebnie czy przy pompie chamulcowej.aby to sprawdzic odłacz którys z nich. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 15 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 czy moglby mi ktos mniej więcej jak dziecku powtórzyć co i jak mam zrobić ? bo ja dzis popatrzyłem, ale kompletnie nie wiedziałem za co sie zabrać ;) jak wygląda czujnik przy bębnie z tyłu i jak go wyregulować czy sprawdzić ? moze ktoś kto ma cyfraka, mógłby mi zrobić chociasz jedno zdjęcie co mam robić ? Będę wdzięczny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 15 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2004 do tego czujnika idzie kabelek, wiec bez problemu znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 a regulacja polega na podginaniu blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ukasz Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 Najlepiej odłącz te kabelki od tego czujnika i zobaczysz czy to na pewno on. Czasami czujniki lubia się przyblokować. Moze byc tak ze jak go trochę ręka poruszasz to przestanie fikosować, a moze gdzieś równiez jak wspomnieli koledzy dotykac do masy.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 16 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 Co do klosza tylnej lampy, to ja zmieniałem oba i płaciłem bodajże jakieś 17 - 18 zeta za sztukę.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_k03 Opublikowano 16 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2004 dzieki wielki za szczegółowe info :P zaraz lece do garażu, i potem dopisze, czy sie udało czy nie :P Pozdrawiam PS. ukasz, dzięki za odpowiedź, bo dzis mialem iść do sklepu i mieć tylko 12 zeta ;):P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matt.97x Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Mam takie pytaie, w ktorym miejscu jest ta pokrywa bebna? Bo jestem calkiem zielony w tych sprawach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Mam takie pytaie, w ktorym miejscu jest ta pokrywa bebna? Bo jestem calkiem zielony w tych sprawach..Kolego, czujniki stop są dwa: jeden przy klamce przedniego hamulca, drugi przy dźwigni nożnego. Nie przy żadnym bębnie!Idź, proszę, do jakiegoś mechanika. Za piwo czy kilka złotych ci to ogarnie. Tak będzie najszybciej i najlepiej dla ciebie, twojego motocykla i wszystkich wkoło. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Kolego, czujniki stop są dwa: jeden przy klamce przedniego hamulca, drugi przy dźwigni nożnego. Nie przy żadnym bębnie!Idź, proszę, do jakiegoś mechanika. Za piwo czy kilka złotych ci to ogarnie.Tak będzie najszybciej i najlepiej dla ciebie, twojego motocykla i wszystkich wkoło. Żużu77, Cieszyn, R12RTZależy o jakim motocyklu rozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zależy o jakim motocyklu rozmawiamy. dokładnie są i takie gdzie jest przy bębnie , w skuterach są przy klamce z przodu , kwestia motocykla nie ma reguły... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi