emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Cześć szukam alternatywy dla pneumata i wbiło mi się w oczy takie coś: http://allegro.pl/dwt-klucz-elektryczny-udarowy-nasadki-gw-4-lata-i3110910275.html czy użytkuje ktoś z was tego typu sprzęt? Da się tym odkręcić np. nakrętkę kosza sprzęgłowego czy nakrętkę magneta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Mam taki kucz, u mnie służy do felg w autach i odkręcał kilkanaście wariatorów w skutereach u małolatów. Jak nie masz klucza pneumatycznego to do robót garażowych sie nada.. Edytowane 30 Marca 2013 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Też mam jakąś chińszczyznę i daje radę a nawet jestem zadowolony. Chyba nawet taki sam moment obrotowy. Ogólnie w moim przypadku wspaniałe narzędzie bo skraca mocno czas pracy, jak również zmniejsza wysiłek. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jako alternatywe warto kupić. Do cięższych prac i pracy w warsztacie lepszy jest klasyczny pneumat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No wiem ale to są już koszty, może nie samego pneumata ale trzeba mieć dobry kompresor. Orientujecie się czy np. nakrętkę od kosza sprzęgłowego tym szajstwem odkręcę? Albo nakrętkę zębatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Bez problemu. mam hitachi od lat i spokojnie daje radę.http://allegro.pl/klucz-udarowy-elektryczny-hitachi-wr22sa-i3123494584.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No to git :) tylko raczej coś chińskiego zakupie, nie z najniższej półki tylko np takie jak w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 ten z pierwszego posta to właśnie najtańszy chinol-ma tylko ładniejszą obudowę. Tu masz taki sam tylko tańszy http://allegro.pl/bass-polska-klucz-elektryczny-udarowy-1-2-nasadki-i3105046840.htmlnie ma co patrzyć też na opisy w aukcjach bo piszą tam rzeczy o których nie mają pojęcia. Często dane z tabliczki znamionowej są z kosmosu. Najważniejsze w tym kluczu jest to żeby w czasie gdy jeszcze obraca się w jedną stronę nie przełączać go w drugą-łatwo można wtedy zerwać tryby. Używany z głową trochę posłuży... Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No też taka obawę miałem że to to samo :) Chyba kupie gdzieś w lokalnym sklepie nie na allegro i tego samego dnia wypróbuje. Jak mnie nie zadowoli, to oddam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) mam dokładnie tego bassa co podał ernest ale narazie nic oprócz kół od auta , wariatora w kiblu i amortyzatorów w motórze nie odkręcałem :D głośny jest niesamowicie i dosyć ciężki, kupiłem z myślą o właśnie nakrętce kosza sprzęgłowego w xr600 ale narazie nie mogę się zebrać do remontu :D ogólnie nie tyle wspaniałe w tym jest sama siłą co ten magiczny udar-w wielu miejscach nie problemem jest założyć 2m rurę wodociągową i szarpać tylko po prostu nie ma jak solidnie zablokować rzeczy od której chcemy nakrętkę odkręcić (przykład właśnie wariator w kiblu-jak nie miałem tego klucza to robiłem blokady płasko oczkowymi o stopkę czy inne cuda które się łamały raz wyrwałem ząb w tym kole zębatym co bendiks napędza :D) a teraz rozkecałem amortyzatory nie było jak ich zablokować (strach ściskać w imadle bo można chrom zniszczyć albo je spłaszczyć i będą ciekły a po dobroci nie chciały puścić ) a takto ja jedną ręką za lagę, kumpel przyłożył klucz z zwykła nasadką 1sek załomotało i odkrecone a ja nawet solidnego szarpnięcia nie poczułem :D aaa sory nie dał rady nakrętki od śruby wahacza ruszyć w jednym aucie prałem z 10sek i nic potem drugie 10 sek (według instrukcji siła tego się waha i jak w ciągu 10 sek nie ruszy to nie ma sensu dalej ładować) potem kumpel wziął swojego lex (podobny tylko że niby 2200 wat a cholera wie ile naprawdę )i ładował trochę czasu aż urwał nakrętkę :D czyli lex jest mocniejszy, czyli bierz najmocniejszy jaki się da ja wziałem bassa mimo że są mocniejsze euroteki i cenowo wcale nie droższe bo potrzebowałem coś z czym sobie poradzi mój gówniany agregat prądotwórczy, i nie ma elektronicznego regulatora mocy/obrotów (bo ten agregat generuje tak syfiaste napięcie że uszkadza większość elektroniki ) a u kumpa w lexie jest jakaś niby elektroniczna regulacja momentu z wyświetlaczem... Edytowane 30 Marca 2013 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Noo michoa o to chodzi właśnie że niektórych rzeczy nijak przyblokować się nie da. Kiedyś pamietam w jakimś pierdziku tak kosz przyblokowałem że się spore odłamki metalu posypały a nakrętki nie odkręciłem :D No ale na błędach człowiek się uczy, kiedy to było, z 8 lat temu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Emil to bardzo fajna rzecz, tyle że jesli ma się w domu nawet najmniejszy kompresor to polecam jednak pneumatyczny klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 najmniejszy kompresor to polecam jednak pneumatyczny klucz chińska 24l na jednym tłoku i pneumat-średnio to widzę..... obstawiam że powietrza starczy na 1 czy 2 strzały z pełną mocą i kompresor będzie nabijał a ty będziesz czekał, a to strata czasu i prądua jak klepiesz lewiznę to czas to pieniądz :D mnie odradzali pneumat do 24l jednotłokowej sprężarki...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Ja mam najtańszą chińszczyznę. Oznaczona jest jako 350 albo 400 Nm, ale w czeczywistości ma max 200.Używam do kosza sprzęgłowego, magneta, amorów - bajka bez problemu odkręcasz, nie musisz niczego blokować, wystarczy ręką przytrzymać, nie wyobrażam sobie pracy bez tego pomocnika. Jednak z niektórymi śrubami zawieszenia, albo mocno dowalonymi nakrętkami kół w samochodzie ma problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dzięki za odpowiedzi :) Po świętach polatam po sklepach i coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi