ziomek30 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Cos mi sie wydaje ze jescze troche i cala maszyne do oststniej srobki rozbierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Nawet jak by to zuch dziewczyna da radę. Wracając do tematu odepnij złącza modułu mogły zgnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Cos mi sie wydaje ze jescze troche i cala maszyne do oststniej srobki rozbierzesz. :) Gdy kupowałam Paskudę to dokładnie tak sobie pomyślałam. Raz kozie śmierć, przyznam się.Generalnie to ja mam duże skłonności do lenistwa i wolałabym tego rozkręcania uniknąc. Jeżeli jednak trzeba będzie to rozkręcę w mak.I poskładam oczywiście:) Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Jak paskuda długo stała oparta na stopce to spprawdż czujnik od niej , ew. zewrzyj go na krotko . Z wiring diagram wydedukujesz jakie napięcia i gdzie sie powinny pojawiać w kostce modułu tak aby uzyskać iskrę . Jak pracujesz w laboratorium to może masz odstep do oscyloskopu przenośnego - łatwo nim sie sprawdza impulsatory . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Oscyloskopu tez trzeba umieć używać .... Już pełne wykorzystanie multimetru to dla 90% zbyt trudne zadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Oscyloskopu tez trzeba umieć używać .... Już pełne wykorzystanie multimetru to dla 90% zbyt trudne zadanieSzpilki na impulsatorze przy kręceniu wałem nie mają wiecej jak kilkanaście V , większośc oscyloskopów mobilnych to cyfrowe urządzenia w pełni automatyczne , wybierasz program rejestracji przebiegu i reszta sama sie zrobi włącznie z dopasowniem podstawy czasu czy wykryciem owych szpilek i prezentacja na ekranie. Zresztą "pan heniu" może ustawic a Tamka podpiąć gdzie trzeba i po bólu . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Oscyloskop automatyczny głupieje przy kręceniu rozrusznikiem, sprawdzone wiele razy. Jeż lepszy test to spięcie multimetru ustawienie zakresu 2V i sprawdzenie czy będzie głupiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Niech zacznie od tej stopki , pózniej zaczniemy analizowac "aspekty nanotechnologii" w NTV :icon_razz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Póki co jak napisała nie chce się jej wiec tworzymy rozważanie na poziomie akademicki o wyższości trójkątów nad kwadratami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 :) Temat przegięcia > Przy piwie tak mnie wciągnął że straciłam czas. Najpierw czekaja na mnie gary, a później wezmę się być może za Paskudę.Mam z pracy niezły Fluke multimeter, Powinien wyśledzić wszelkie piki napięć itp. I nie jest mi potrzebny żaden Miecio żeby odpowiednio go ustawić :icon_razz: Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Multimetr uśrednia więc będzie po prostu szalał podczas pomiaru. Wyłącz tylko automatyczne wybieranie zakresu bo nic nie pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 :) Temat przegięcia > Przy piwie tak mnie wciągnął że straciłam czas. Najpierw czekaja na mnie gary, a później wezmę się być może za Paskudę.Mam z pracy niezły Fluke multimeter, Powinien wyśledzić wszelkie piki napięć itp. I nie jest mi potrzebny żaden Miecio żeby odpowiednio go ustawić :icon_razz:Widać, że poruszył opinię publiczną :D Oscyloskop automatyczny głupieje przy kręceniu rozrusznikiem, sprawdzone wiele razy. Jeż lepszy test to spięcie multimetru ustawienie zakresu 2V i sprawdzenie czy będzie głupiał.Wueska, kupiłem kiedyś analizator spalin z oscyloskopem. O ile wiem o co chodzi w analizatorze, nie daję rady z oscyloskopem. O co w nim chodzi? Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Bo to podłe urządzenie jest, w skrócie mozna nanim obejrzeć jak wygląda impuls, od takiego czujnika położenia wału w motocyklu wygląda tak __[]__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 To jak kolega nie potrzebuje to chętnie przygarnę do diagnostyki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Shini, mój serdeczny przyjacielu-abstynencie :) on jest razem z analizatorem w 1 urządzeniu, dokładnie ten model http://www.autotechnika.net/analizatory.php szkoda by było się wyzbywać :/ Edytowane 29 Marca 2013 przez kubagsx Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi