losiak59 Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) WitamMam problem z gpz 500 wczoraj wyskoczyłem polatać z kolegą. Na początku zaczął się zamulać strasznie, później mu przeszło i za jakiś czas wróciło. Trzyma to do tej pory. Nie trzyma wolnych obrotów po odpaleniu bez dodawania gazu od razu gaśnie. Jeśli trzymam go na gazie to strzela z tłumików. Na trasie jak wracałem z przejażdżki nie mogłem za chiny przekroczyć 120km/h , przyśpieszał dość kiepsko i po hamowaniu i zejściu na b.niskie obroty gasł.Motocykl po wymianie oleju, synchronizacji cylindrów, regulacji zaworów. ostatnio zaczął dzwonić rozrząd ale dosłownie kilka dni temu, filtr powietrze też wymieniony, nowe świece. Bardzo proszę o pomoc Edytowane 31 Lipca 2012 przez losiak59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 wymień świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Gaźniki do wyczyszczenia i regulacji. Możesz też sprawdzić świece. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Raczej uklad wolnych w gaznikach zapchany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 WitamMam problem z gpz 500 wczoraj wyskoczyłem polatać z kolegą. Na początku zaczął się zamulać strasznie, później mu przeszło i za jakiś czas wróciło. Trzyma to do tej pory. Nie trzyma wolnych obrotów po odpaleniu bez dodawania gazu od razu gaśnie. Jeśli trzymam go na gazie to strzela z tłumików. Na trasie jak wracałem z przejażdżki nie mogłem za chiny przekroczyć 120km/h , przyśpieszał dość kiepsko i po hamowaniu i zejściu na b.niskie obroty gasł.Motocykl po wymianie oleju, synchronizacji cylindrów, regulacji zaworów. ostatnio zaczął dzwonić rozrząd ale dosłownie kilka dni temu, filtr powietrze też wymieniony, nowe świece. Bardzo proszę o pomoc a nie lepiej było by wyczyścić gaźniki i synchronizować a cylindry zostawić w spokoju? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Po kolei . Najpierw spuśc całą benzynę , kup na dużej markowej stacji , zalej lub odepnij na krótko do gaźników i powiedz czy nie wyzdrowiał . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam ponownie, wczoraj trochę pogrzebałem - świece czyściutkie, motocykl chodzi normalnie na niskich obrotach. Po dodaniu gazu zmula się i trochę i strzela w tłumikach. Nie dopisałem, że przy regulacjach zaworów i gaźników oba gaźniki były czyszczone. Benzyna tankowana zawsze na orlenie z tym ze sam nie wiem czy on taki markowy :P i co jakiś czas na cały zbiornik benzyny dolewałem deko denaturatu - słyszałem ze to pomaga pozbyć się rdzy. Panowie bardzo wdzięczny jestem za odzew, macie może jeszcze jakieś pomysły ? Rozrząd strasznie gruchota, czy możliwe jest aby fazy zaczęły się mieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Wszystko jest możliwe. Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz, a my Ci tu na odległość nie wywróżymy. Jeśli rozrząd przeskoczył to by tłumaczyło wiele z tych objawów. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzer Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Zacznij od przeczyszczenia gaźników , kup odpowiedni do tego środek zapuść , następnie spreżonym powietrzem przedmuchaj ( uważaj na oringi ) podczas przedmuchiwania mogą wypaść i będzie potem zagadka i czeskie filmy . A po wyczyszceniu po prostu postaraj się ustawić skład mieszanki. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Rodzer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Kolego, ty jestes nowy na tym forum ? Moze zacznijmy od tego ze gaznik do czyszczenia rozbieramy na srubki usuwajac z niego wszystkie czesci gumowe i podkladkiwowczas nie ma problemu ze zgubionymi oringami.Dopiero rozebrany do golego korpus gaznika poddajemy czyszczeniu, razem z reszta metalowych czesci zamknietych np w pojemnikuz bardzo drobnej siatki. Tak przygotowane gazniki najlepiej jest oddac na myjke, nastepna o wiele gorsza mozliwosci jest czyszczenieich samemu za pomoca srodka do czyszczenia gaznikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zacznij od przeczyszczenia gaźników , kup odpowiedni do tego środek zapuść , następnie spreżonym powietrzem przedmuchaj ( uważaj na oringi ) podczas przedmuchiwania mogą wypaść i będzie potem zagadka i czeskie filmy . A po wyczyszceniu po prostu postaraj się ustawić skład mieszanki. Wybacz, ale czemu piszesz bezsensowne porady w tym dziale, samemu nie majac zielonego pojecia o mechanice? Nabijaj posty gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losiak59 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Tak zrobię i odezwę się we wtorek albo środędziękuję wszystkim za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi