baba_zanetti Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Mam problem. W czasie jazdy na piątym biegu na odcięciu motocykl nagle zgasł i zblokował tylne koło.i teraz nie chce już odpalić, rozebrałem więc co mogłem aby zobaczyć co może być przyczyną o to co zobaczyłem, co o tym sądzicie?;)By bados01 at 2012-06-18By bados01 at 2012-06-18By bados01 at 2012-06-18By bados01 at 2012-06-18By bados01 at 2012-06-18By bados01 at 2012-06-18 Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) wszystko wygląda oki, skladają starą uszczelkę na czerwony silikon i jeździj dalej! ;] niezły koszmar, przeciągnięta wymiana zaworów czy łańcuszek sie urwał? Edytowane 18 Czerwca 2012 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Przepiękny widok dla mechanika :biggrin:a że tak zapytam to kierowcy słoń na ucho nazdepnął?nic nie było słychać po odpaleniu tego silnika? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 wzieło i się zepsuło :P http://vimeo.com/32887596 . Ile mth miały już zaworki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Prawdopodobnie kompresja ucieka. Dolej z wiaderka i będzie gytara :) Ewentualnie świeca wyskoczyła na browara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Baba chciał zrobic popisówke przez kumplami i strzelił z korby :laugh: :laugh: :laugh:K*rwa tak to jest z wyczynowymi crossówkami, lekko przeciągniesz wymianę jakiegoś elementu, choć nie będzie powierzchniowo zużyty i będzie trzymał wymiar to zmęczenie materiału zrobi swoje.A teraz na poważnie zapytam. Kiedy zmieniałeś tłoka i zawory? Miały już swoje mth? Prawdopodobnie kompresja ucieka. Dolej z wiaderka i będzie gytara :) Ewentualnie świeca wyskoczyła na browara.Myślę że jak wleje dwa doktorki to powinno być git :laugh: :laugh: A tak serio to wiem już co się stało. Baba testował nitro w CRF :laugh: Edytowane 18 Czerwca 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Przepiękny widok dla mechanika :biggrin:mechanik by się ucieszył jakby było co naprawiać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 No przecież tu jest WSZYSTKO do wymiany to sama radośc dla mechanika :D Piękna sieczka :D :P Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 ah ta legendarna trwałość hondy :) bardzo trafna uwaga właściciela trzech motocykli nieznanej marki :biggrin: tylko jaki z tej porady wniosek?a gdzie podpowiedź jak toto naprawić?moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Motocykli tworzonych do ścigania się sekundy na torach nie liczymy, bo tam w każdej chwili wszystko moze wybuchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Aa tam , widywao się takie przypadki :PZ pieca chyba nie ma co zbierać , zwlasza jak się ten gruz dostał do skrzyni w trakcie jazdy . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Aa tam , widywao się takie przypadki :PZ pieca chyba nie ma co zbierać , zwlasza jak się ten gruz dostał do skrzyni w trakcie jazdy . Kartery widać całe więc się nie miał jak dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 motocykl do ostatniej chwili chodził jak zawsze, tzn trochę szumiał- nic nie wskazywało na taką rozwałkę. W zimę rozbierałem górę i wszystko było bez zarzutu, więc wymieniłem tylko łańcuch rozrządu i dotrałem zawory, łańcuch się nie zerwał. Myślę że po prostu tłok dogonił zawór wydechowy, bo o dziwo te sie urwały a nie ssące- teoretycznie słabsze. Sprężyny pewnie były fabryczne jeszcze -8 lat, zawór stalowy cięzki innej koncepcji nie mam. I tak sie cieszę bo jak silnik stanął to spojrzałem od razu pod motocykl czy jest olej na drodze. Blok cały więc jest dobrze:) Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Kartery widać całe więc się nie miał jak dostaćNie wiem jak kartery wyglądaja w środku , ale jak cos wpadło w tryby lub inne części ruchome to może być potem problem . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 crf ma niezależną skrzynię biegów od korbowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi