Gość komandosek Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Odnosząc się do kacpra : serio, ja znam ludzi którzy późno zaczynali i świetnie sobie radzili. Nasze organizmy mają ogromne możliwości które zazwyczaj nie jest aż tak ciężko wydobyć, oprócz satysfakcji z osiągniętych efektów same cwiczenia moga byc bardzo przyjemne. A stawy to wredna sprawa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Yuby, jesteś taki dzielny :D Edytowane 19 Marca 2012 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej33 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 najlepiej jak dieta wspomaga odchudzanie przez basen, bieganie, siłkę, a nie jest jedynym środkiem na zbicie wagi. Niestety w takim przypadku Yuby efekt powrotu do wagi murowany Cytuj http://blazej33.op11.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag.Śl Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Ja tu nie mogę wyjść z podziwu dla silnej woli Yubego, a Ty mu wróżysz powrót do poprzedniej wagi... Cytuj "... zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji... " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Wtrące się, nie wiem skąd nabrałeś takiego przekonania, że z wiekiem traci się wytrzymałość i tak dalej. Jest zupełnie odwrotnie. Np biegacze średnio i długodystansowi najlepsze wyniki mają ok 30-40 lat. Co wiecej, szybciej się regenerują po dłuższych biegach niż osoby w moim wieku. Średni wiek aktualnych sportowych mistrzów w przytłaczającej liczbie dyscyplin przeczy tej teorii. Pojedyncze przypadki sportowców w średnim wieku to wyjątki wybitnych talentów, a nie reguła. Poza tym tutaj gawędzą totalni amatorzy, którzy nie pracują nad kondycją kilka godzin dziennie przez cały tydzień, a chodzą do roboty, żeby zarobić na drogie hobby uprawiane w przerwach od zarabiania pieniędzy. Z regeneracją organizmu to też nieprawda i każdy kto miał jakieś zdrowotno-medyczno-szpitalne przygody w wieku młodzieżowym a potem średnim wie to doskonale. Dieta jest ważna, ale wieku się nie oszuka i regułą jest prawidłowość "im młodszy tym sprawniejszy" a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 No to szacun Yuby.Ja mam podobne parametry 1,78-90kg wagi, 34 lata. Zawsze ważyłem 77kg jak grałem w piłkę przez 20 lat, skończyłem z tym 5 lat temu i poszedłem na 90. Sporą mam oponę (brzuch) i ciężko mi dopiąć kombi. Jeszcze jak się położę na moto to w pasie wszystko czeszczy. Od marca chciałem ostro się kontrolować i przygotować na wyjazd po torze ale jakoś nie mogę się zebrać do kupy. Już żonę ostro napie... żeby tak nie gotowała bo sam nie mogę się opanować. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Średni wiek aktualnych sportowych mistrzów w przytłaczającej liczbie dyscyplin przeczy tej teorii. Pojedyncze przypadki sportowców w średnim wieku to wyjątki wybitnych talentów, a nie reguła. Poza tym tutaj gawędzą totalni amatorzy, którzy nie pracują nad kondycją kilka godzin dziennie przez cały tydzień, a chodzą do roboty, żeby zarobić na drogie hobby uprawiane w przerwach od zarabiania pieniędzy. Z regeneracją organizmu to też nieprawda i każdy kto miał jakieś zdrowotno-medyczno-szpitalne przygody w wieku młodzieżowym a potem średnim wie to doskonale. Dieta jest ważna, ale wieku się nie oszuka i regułą jest prawidłowość "im młodszy tym sprawniejszy" a nie odwrotnie. Komandosek pisał o wytrzymałościowcach i miał rację. Inne zdolności typu koordynacja, siła, szybkość osłabiają się szybciej niż wytrzymałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatMax78 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Fantom również podpisuję się w 100% pod tym co napisałeś, swięta prawda.Yuby chyba zacznę stosować to co ty. :) Edytowane 19 Marca 2012 przez MatMax78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Średni wiek aktualnych sportowych mistrzów w przytłaczającej liczbie dyscyplin przeczy tej teorii. Pojedyncze przypadki sportowców w średnim wieku to wyjątki wybitnych talentów, a nie reguła. Poza tym tutaj gawędzą totalni amatorzy, którzy nie pracują nad kondycją kilka godzin dziennie przez cały tydzień, a chodzą do roboty, żeby zarobić na drogie hobby uprawiane w przerwach od zarabiania pieniędzy. Z regeneracją organizmu to też nieprawda i każdy kto miał jakieś zdrowotno-medyczno-szpitalne przygody w wieku młodzieżowym a potem średnim wie to doskonale. Dieta jest ważna, ale wieku się nie oszuka i regułą jest prawidłowość "im młodszy tym sprawniejszy" a nie odwrotnie.czym innym wydolność organizmu, a czym innym wytrzymałość. Wytrzymałość przychodzi z wiekiem, młodsi ludzie zwykle są zdolni do bardziej intensywnego, krótkookresowego wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej33 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Silnej woli nie można odmówić naszemu koledze, widziałem pół YUBEGO w niedzielę, więc wiem co mówię :wink: tylko chcę zmotywować go do treningów :excl: Cytuj http://blazej33.op11.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Bo efekt JoJo niebawem zmieni nazwę na efekt Yuby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantom Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Największy problem z dietą odchudzającą jest właśnie to że po diecie też się jest na diecie :( Gratuluję Yuby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 No dokładnie.Mariusz - może napisz do jogobelli, to Ci dadzą zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 czym innym wydolność organizmu, a czym innym wytrzymałość. Wytrzymałość przychodzi z wiekiem, młodsi ludzie zwykle są zdolni do bardziej intensywnego, krótkookresowego wysiłku. Dokładnie tak. Laicy często mylą te dwa pojęcia. Tylko trzeba zauważyć, że wytrzymałość nie przychodzi z wiekiem ot tak, a tylko wtedy, gdy regularnie trenujemy. Wraz z upływem wieku łatwiej jest zwiększyć wytrzymałość, natomiast coraz wolniejszy jest czas reakcji, szybkość, wytrzymałość szybkościowa. Siła także jest tą cechą motoryczną, którą łatwiej wypracować w późniejszym wieku (łatwiej w stosunku do szybkości, na przykład).Co do wspomagaczy dietetycznych - nie polecam. Zwykle przede wszystkim drenują Wasze kieszenie, a bywa, że są szkodliwe. Recepta na trwałe zrzucenie wagi to zróżnicowana dieta bogata w naturalne składniki (również zrównoważona ilościowo) i regularne ćwiczenia (siłownia, bieganie, basen, czy co kto lubi/może). Innej trwałej metody nie ma. Nawet najbardziej intensywne ćwiczenia nic nie dadzą, jak będziemy się obżerać ponad miarę. I analogicznie - sama dieta to za mało, aby "dobrze wyglądać" i być sprawnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Tak naprawdę to odchudzałem się dla Ciebie Piórko, pomyślałem że wtedy umówisz się ze mną, i wspólnie pospacerujemy po Sandomierskiej starówce. Ach, ile ja na to czekałam....Oczywiście, że pospaceruję z Tobą, Ty Szczupaczku :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi