major000 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witam w ktm zrobiłem remont tlok wossnera uszczelki na cały silnik i łożysko korbowodu teraz mam problem ciągle mi świece zalewa iskra jest powinien palić ale tak nie jestZawsze w dwusuwie po remoncie silnika trzeba regulować gaźnik!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 A mogli byście podać ustawienie gaźnika według serwisówki lub podać mi linka do takowej jakoś tam ale po niemiecku i za bardzo nie łapie co i jak ;/ KTM już chodzi dzisiaj przestawiłem iglice odpalił za pierwszym pochodził 12 min na wolnych zgasiłem go czekam aż ostygnie i będę docierać mam nadzieje że teraz będzie git wsio ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 A mogli byście podać ustawienie gaźnika według serwisówki lub podać mi linka do takowej jakoś tam ale po niemiecku i za bardzo nie łapie co i jak ;/ KTM już chodzi dzisiaj przestawiłem iglice odpalił za pierwszym pochodził 12 min na wolnych zgasiłem go czekam aż ostygnie i będę docierać mam nadzieje że teraz będzie git wsio ;)A po co chodził 12 minut na wolnych wytłumacz mi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 odpuść docieranie na takim mrozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Na razie nie będe docierać czekam aż będzie cieplej a chodził 12 minut dlatego żeby przepalił nadmiar oleju i wyregulować gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Na razie nie będe docierać czekam aż będzie cieplej a chodził 12 minut dlatego żeby przepalił nadmiar oleju i wyregulować gaźnikNa wolnych obrotach przepalasz dwusuwa??? :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Nie o to mi chodziło ogólnie jak składam jakiś motor to zawsze jak pierwszy raz załapie to go zostawiam na kilka minut żeby pochodził i się rozgrzał potem ustawiam gaźnik no i ewentualnie przejadę się z kilka metrów żeby sprawdzić czy wszystko gra nie wiem jak wy robicie ale na zimnym silniku nigdy gazu opór nie daje, nie wiem czy to dobrze czy źle ale na ogół tak robię i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 To robisz podstawowy blad i pierwszy krok do zmulenia silnika.Po zlozeniu wsiadasz i zaczynasz jezdzic, spokojnie dopuki silnik sie nie rozgrzeje a potem ostrzej ( przeczytaj watek o docieraniu ). Zadnej pracy na wolnych ma nie byc, bo mozesz miec potem klopoty z dotarciem silnika.Jak nie ma warunkow do jazdy to nie ruszasz motocykla w ktorym zrobiles remont gory.Dlaczego trzeba bylo przepalac nadmiar oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 No to będę teraz robić tak jak mówicie ale to raczej jak będzie kilka stopni na plusie teraz nie ma co się ruszać nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) No to będę teraz robić tak jak mówicie ale to raczej jak będzie kilka stopni na plusie teraz nie ma co się ruszać nawet.Nawet nie żartuj. Ja mam teraz codziennie ponad -10 w ciągu dnia i jeżdżę w każdej wolnej chwili (oczywiście potrzebna jest zmiana specyfikacji gaźnika. Najlepiej poczekaj na wyższe temp bo teraz nie masz się skupiać na regulacjach gaźnika do temp -15 tylko na "docieraniu"). Tak jak wyżej adam napisał- docierania na normalnych obrotach, pierwszy bak możesz na bogatszej paliwowo olejowej mieszance zrobic. Miej na uwadze że ciśnienie gazów dociska pierścienie do cylindra, więc praca na wolnych podczas docierania to najlepsza droga żeby źle dotrzeć pierścienie. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie chciałbym tego i dlatego będę docierać jak mówicie nie chce żeby kasa w błoto poszła bo jednak te części tanie nie są i dlatego taki uczulony na to jestem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekord022 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Dobra panowie dotarłem i wyregulowałem ten motocykl. Jestem w szoku pierwszych czterech biegach strach dodać gazu stawia koło w pion po prostu szatan się zrobił :) jedynej rzeczy jakiej nie udało mi się zrobić to usunąć tych blizn na cylindrze ale może kiedyś trafie na jakiś używany w dobrym stanie to się wymieni a tak po za tym jest wszystko git tylko optycznie go poprawić ewentualnie ale to jest cross to nie wyglądać tylko zapierdzielać :) Dodaje fotke stanu obecnego KTM http://przeklej.net/...ie0361.jpg.html Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez rekord022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychulec0007 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam. mam okazje kupic Ktm, i po przeczytaniu tego co tu pisaliscie mam wrazenie ze mowa wlasnie o nim http://olx.pl/oferta/ktm-exc-250-wiecej-zdjec-CID5-IDd2xah.html prosze o pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 ja docieralem 2 suwa na 2h wyscigu :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi