michal750 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 WitamW zeszlym roku zapakowalem swoj kombinezon do foliowego worka i lezal tak sobie kilka miesiecy czekajac na sezon letni. Po wyjeciu go z worka poczulem zapach stechlizny. Kombiak byl nieco wilgotny i w worku sie po prostu ukisił. Nie pomaga wietrzenie, suszenie ani neutralizatory zapachow z allegro. Za kazdym razem gdy zaloze kombi na siebie czuje zapach stechlizny ktory przenika takze moja skore :/Co radzicie zrobic? Jak usunac ten przykry zapach ? Czy ktos probowal kiedys ozonowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Miałem to samo z rękawicami skórzanymi i pomagało pranie ich w płynie do prania ciuchów z membraną (np. HEY albo S100, ja używałem HEY) ale niestety na krótką metę. Smród wracał i dłonie nim przesiąkały. Spróbuj zlikwidować przyczynę a nie tylko skutek, czyli np. środek do czyszczenia i głębokiej impregnacji (przebije smród zapachem mydła, pytanie tylko jak skutecznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Może oddaj do pralni. Trochę to kosztuje (ok. 300 zł), ale ponoć bardzo dobrze odświeża skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezka Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Może oddaj do pralni. Trochę to kosztuje (ok. 300 zł), ale ponoć bardzo dobrze odświeża skórę.Witam.Słyszałem o swieżo zmielonej kawie, że bardzo dobrze wciąga wszystkie zapachy... może spróbuj włozyc do dużego wora rozłozone kombi i posypac kawą.. zamknij wór na kilkanascie godzin z kombi i kawą w srodku...może pomoże.pozdrawiamnezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cori Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Pralnia 5aSec ma teraz promocję 50% na pranie odzierzy motocyklowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 był już wątek o rękawicach, poszukaj to znajdziesz poradyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Dzieki za wszelkie porady.Prania sie troche obawiam, bo nie wiem czy nie zniszczy to skory. był już wątek o rękawicach, poszukaj to znajdziesz poradyPoratuj linkiem bo nie moge znalezc. Edytowane 23 Grudnia 2011 przez michal750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Prania sie troche obawiam, bo nie wiem czy nie zniszczy to skorywydaje mi się, że nie masz nic do straceniapoza tym chodzi o pranie chemiczne Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Polecam ozonowanie. W moim przypadku bardzo ladnie poradzilo sobie z dosc intensywnym zapachem kilkuletniego kombinezonu (przepocenie + skora), fetor praktycznie zniknal calkowicie. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Żeby uniknąć przepocenia kombi, to najlepsza jest bielizna termo - wszystko bierze na siebie. A może jeszcze jedna rzecz, bliższa kobietom ("Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny" :icon_mrgreen: - polecam!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 fetor praktycznie zniknal calkowicie.Fetor, że niby the odor? :D Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 A to mężczyzn nie dotyczy? :icon_biggrin: Jak najbardziej, ale (zupełnie nie wiem, dlaczego?? :icon_mrgreen:) powiedzonko odnosi się do płci pięknej :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Polecam ozonowanie. W moim przypadku bardzo ladnie poradzilo sobie z dosc intensywnym zapachem kilkuletniego kombinezonu (przepocenie + skora), fetor praktycznie zniknal calkowicie.Ile zaplaciles i ile godzin ozonowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Płaciłem coś koło 70 zł. Nie wiem ile czasu dokładnie był ozonowany, nie pamiętam, ale kolo mówił że chyba 3 razy go jechał (cokolwiek to znaczy). Efekt był super. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hojnorek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 A to mężczyzn nie dotyczy? :icon_biggrin: dla mężczyzn jest wersja: "myjcie się chłopaki, bo śmierdzą wam ptaki" ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi