Skocz do zawartości

Chopper/Cruiser dla kobiety

zuzu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mario_BS napisał:

A wszystko przez zaj#isty silnik ze stajni Hamamatsu... Gdyby Suzuki chciało zrobić konika w zakresie 1,1-1,3 z podobnie zestrojonym silnikiem - wszystkie średnie Stary, ..ondy i inne takie mogłyby bić się tylko o drugie miejsce... I mówię to totalnie obiektywnie - jako wlasciciel Hondy (nie narzekam).

w VZ a potem VL jedno mnie mocno drażniło - lubiały olej. Ta miska była za mała jednak. Gdyby oferowano VL z piecem 1.1 chociaż, to raczej nie pozbyłbym się tego motocykla.

Pompka napisał:

Suzuki zrobiło taki silnik i to 20 lat temu VS 1400. Jeszcze teraz różne VTX 1300 (nie wspominając XVS 1100) mogą pomarzyć o takich przyśpieszeniach jak VS :D

A to fakt, ale w tym temacie wiem mało - jedynie krótka jazda. Duzo nie powiem.

Pompka napisał:

Suzuki zrobiło taki silnik i to 20 lat temu VS 1400. Jeszcze teraz różne VTX 1300 (nie wspominając XVS 1100) mogą pomarzyć o takich przyśpieszeniach jak VS :biggrin:

Moj kolega ma cos takiego i bedzie to sprzedawal.. moze wiec sie skusze, skoro tak zachwalacie :D

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

JareG napisał:

Moj kolega ma cos takiego i bedzie to sprzedawal.. moze wiec sie skusze, skoro tak zachwalacie :D

No co Ty?! 750 już mało? :biggrin: VS sam w sobie nie ma wyglądu, choć to rzecz gustu, ale jak nad nim trochę popracować, to mmmm

Prałat napisał:

No co Ty?! 750 już mało?

To i tak mialo byc tylko na rozgrzewke.. a ze mam tu takiego jednego kolege, ktory chce ode mnie 750 koniecznie kupic, to moze zrobie jakis niespodziewany manewr :bigrazz:

Cytat
VS sam w sobie nie ma wyglądu, choć to rzecz gustu, ale jak nad nim trochę popracować, to mmmm

Nie jest tak zle z tym wygladem.. tym bardziej ze ten VS1400 jest nieco customowy :P (moze jutro walne fotki)

Pozdrawiam, Jarek

Chwilowo ino K1200RS

Stan napisał:

vtx 1300 mysle ze objedzie vs 1400 z kazdej strony

To byłbyś zaskoczony. Kumpel miał VTX 1300 (zmienione wydechy i zrobione gażnik/gaźnik bo ładnie chodził i nie strzelał). Potem kupił VS 1400 do handlu (ciągle mając tego VTX 1300) powiedział coś takiego "wygląd VTX z silnikiem VS 1400 ". A jeździł zdławioną 61 KM wersją VSa. Zresztą ja też miałem VS1400 i jak jeździliśmy razem (kumple na VTX 1300) to z miejsca nie bardzo mógł się ze mną złapać :) Predkość maksymalna to co innego być może VTX będzie szybszy.

Odnośnie wyglądu - kwestia gustu. A odnośnie nowoczenych motocykli na wtrysku to może kiedyś się spotkamy na jakims zlocie to pokaże Ci jak stary motoyckl na gaźniku jeździ :)

P.S.1 Żeby tylko nie czytał tego ktoś z GSXR1000 czy ZX9R bo nas obsmieją :)

P.S.2 A Yamaha Woriorr jest w/g Ciebie konstrukcją nowoczesną czy przestażałą (aluminowa rama, wtrysk ale napęd pasem i rozrząd OHV - o zgrozo)? :bigrazz:

vpower napisał:

Ciesze się, że jestem w Twoim guście. :( pozostaje skonsumować znajomość. :flesje: Zartuje. A na poważnie jeśli kupisz VTX'a to i tak będziesz miała mocniejszy motocykl od męża.:flesje: Śmiem twierdzić, że mimo wszystko VTX będzie lepszym wyborem niż Mean Streak a mówię to bo znam oba motocykle namacalnie. Ten drugi ma lepsze hamulce ale osiągi porównywalne. A co do klangu - jak będziesz miała okazję posłuchaj VTX'a na wydechach V&H lub pustych - naprawdę można się zdziwić.

Potwierdzam V&H w "Niebieskiej Ksiezniczce" uruchamiaja alermy w kazdym garazu podziemnym, a w tunelach katamarany uciekaja na boki, az milo :icon_evil:

ciekawie kiedy mnie wreszcie "niebiescy" za to zlapia? :lalag: i co mi wtedy zrobia.. (co mi zrobisz jak mnie zlapiesz :crossy: )

Prałat napisał:

w VZ a potem VL jedno mnie mocno drażniło - lubiały olej. Ta miska była za mała jednak. Gdyby oferowano VL z piecem 1.1 chociaż, to raczej nie pozbyłbym się tego motocykla.

Mój oleju nie bierze.

Co do wtrysku to np. nowa Volusia i Marauder, czyli teraz C800 i M800, ale one są od 2005 roku na rynku. Z tego co słyszałem to w M800 działa to dośc dyskusyjnie, ma coś na kształt turbodziury.

Edytowane przez bjoernrider

bjoernrider napisał:

Mój oleju nie bierze.

Co do wtrysku to np. nowa Volusia i Marauder, czyli teraz C800 i M800, ale one są od 2005 roku na rynku. Z tego co słyszałem to w M800 działa to dośc dyskusyjnie, ma coś na kształt turbodziury.

A jeździłeś może tym nowym Marauderem? Ciekawy jestem jak to jest. Nawet go nie widziałem w realu. A Volusia moja lubiała wypić. Nie pamiętam ile, bo wyparłem to do podświadomości :crossy: ale na Mazury, nad morze itd. jeździłem z zapasem.

Prałat napisał:

A jeździłeś może tym nowym Marauderem? Ciekawy jestem jak to jest. Nawet go nie widziałem w realu. A Volusia moja lubiała wypić. Nie pamiętam ile, bo wyparłem to do podświadomości :crossy: ale na Mazury, nad morze itd. jeździłem z zapasem.

ja jeździłem nowym Marasiem, bo sie przymierzałem do kupna. nie jest tak żle jak bjoernrider mówi... Fajnie ciągnie :) shadowke moją zostawia 'instant'...

z nowych maszyn ana wtryskach polecan nevadę 750 gutka

ogólnie bardzo dobrze jezdził mi się gutkiem - nevada 750

ale co do zapasów to żaden sprzęt do 800 ccm nie miał zapasu (chociaż uważałem jeszce w tym roku inaczej)

pozdrawiam

klaus