dariok Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Pisalem wczesniej o pasku zebatym do regulacji tylnego amortyzatora...otoz udalo mi sie zanabyc taki pasek w polskiej firmie, a ponizej male porownanko z Yamaha:producent:1) Yamaha (prod. Goodyear)2) Unibelt Sp.J. (tel: 0-68 326-85-10)typ:1) brak2) STD 440/S-8M/9 mmcena:1) 160,00 pln2) 18,18 pln (+ 19,52 ew. koszt wysylki)czas oczekiwania:1) dwa tygodnie2) dwadziescia cztery godziny (z dostawa do domciu :-)jakosc:1) zapewne nieco lepsza2) zapewne nieco gorsza ja wybralem produkt nr dwa :) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Dariok sory ale nie wiem o jakim pasku piszesz. W DIV tylny amor reguluje sie kluczem hakowym, w XJ (nie regulowalem nigdy) ale chyba tak samo. :) Edytowane 26 Lutego 2007 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 w starej xj reguluje sie kluczem oczkowym - ale regulator jest połaczony z nakretka na amortyzatorze za pomocą pasa gumowego - zebatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Dodam ze w starej starej xjcie :icon_biggrin: Od chyba 90r jest amortyzator na klucz hakowy. Mam takie pytanie: Czy kazdy obrotomierz bedzie pokazywal jednakowa wartosc obrotow jesli bym podpial go do swojej xjty?? Mam troche zmeczona owiewke wiec pomyslalem sobie ze moglbym zrobic nakeda ale bez tych wielkich zegarow i dac tylko obrotomierz. Za licznik uzywalbym licznika rowerowego i dorobilbym do niego jakies podswietlenie wykorzystujac podswietlenie zegarow. Wie ktos moze czy zegary z xj550 pasuja do xj 600?? Edytowane 26 Lutego 2007 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pack84 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 no no bekriss czekam na przemiane:) moze nie tylko moja bedzie w najkedzie:D wg mnie kazdy obrotomierz dziala tak samo - wylicza impulsy. w sumie to ja juz mam koncepcje - zegary obnize i zrobie owiewke z blachy ocynkowanej (pomaluje lub okleje) w kształcie trapezu - nie bede sie bawil w tworzywa bo mała bedzie. zobaczymy co wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A ja z innej beczki .a wiec wymienial ktos uszczelniacze przednich tloczkow?A chodzi mi dokladnie o komplet regeneracyjny, nigdzie nie moge znlaesc ,klasa ma tylko na tyl a larsson kompletne zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 no no bekriss czekam na przemiane:) moze nie tylko moja bedzie w najkedzie:D wg mnie kazdy obrotomierz dziala tak samo - wylicza impulsy.Tylko czy musze zaltwic jakis elektroniczny czy taki od mztki tez bedzie dzialal. Pamietam kiedys z kolega montowalismy do jego malucha obrotomierz i kosztowal grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Tylko czy musze zaltwic jakis elektroniczny czy taki od mztki tez bedzie dzialal. Pamietam kiedys z kolega montowalismy do jego malucha obrotomierz i kosztowal grosze. Takiemu od MZ braknie skali przy obrotach XJ-tki :crossy: MZ ma do 8 ts. skalę! Ja gdybym robił golasa to zapodałbym cały zestaw zegarów od jakiegoś nakeda np XJ 600 N.Widziałęm kiedyc taka XJ-tke - wyglądała kapitalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 widziałem fajnego golasa ładne małe diodki z przodu w sumie zrobiony na streeta ale było wrażenieApropo czy ktos coś wie na temat amorka tylniego bo mam podejrzenia co do jego prawidłowego działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Apropo czy ktos coś wie na temat amorka tylniego bo mam podejrzenia co do jego prawidłowego działania to pytaj co bys cchcial wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) widziałem fajnego golasa ładne małe diodki z przodu w sumie zrobiony na streeta ale było wrażenieApropo czy ktos coś wie na temat amorka tylniego bo mam podejrzenia co do jego prawidłowego działania Zaproś do poczytania swojego posta z mechaniki ogólnej.Wystraczy linka zapodać.W dwóch miejscach nie ma sensu tego samego wałkować. Edytowane 27 Lutego 2007 przez Lolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Lolo to zobacz co gosc tu robi .../. (zimny silnik) Bronx, skad wiesz ze silnik byl zimny? Ja mysle ze juz byl rozgrzany. Inaczej by tak rowno nie chodzil. Gosc musialby wlaczyc ssanie zeby nie zgasl. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 nie do konca , zobacz jak cieplo tam bylo , mi 600 nie raz w cieple (upalne ) dni odpalala wsumie bez ssania , i obroty trzymala wmiare rowno. Stala poporstu w sloncu. A dlatego tak mysle bo zobacz jak gosc jest ubrany ( a raczej rozebrany), na pewno nie jezdzilA jesli by grzal silnik przed kreceniem pod czerwone to by go nie gasil specjalnie na zapalenie przed kamera.Pozatym trzyma manetke "poruszona" nie zwalnia jej maxymalnie. A pozatym skad wiesz ze nie lwczyl ssania :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszB Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Ale o co w ogóle chodzi w tym filmie ?. Facet w japonkach sobie gazuje i co? A może on tak do sklepu po piwo jeździ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Takiemu od MZ braknie skali przy obrotach XJ-tki :icon_razz: MZ ma do 8 ts. skalę! Ja gdybym robił golasa to zapodałbym cały zestaw zegarów od jakiegoś nakeda np XJ 600 N.Widziałęm kiedyc taka XJ-tke - wyglądała kapitalnie.Sek w tym ze malo tego jest na allegro a i nie jest tanie. Myslalem nad zegarami z xj 550. Powinny nawet wtyczki pasowac. Kontrolki takie same tylko ciut nizej czerwone pole na obrotomierzu i licznik wyskalowany do 200. KrzysiekZet31 Moglbys cyknac fote swojch zegarow z gory?? Wydaje mi sie ze ty wlasnie masz od xj 550. Albo inaczej. http://moto.allegro.pl/item167866968_liczn...aha_xj_550.html Takie masz zegary??? Edytowane 27 Lutego 2007 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi