michalg5 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam.Mam pytanie odnośnie XJ 900 DIVERSION.Czy ma ktoś z forumowiczów manuala do niej? Najlepiej do łatwego ściągnięcia (niestety nie jestem zbyt biegły w te klocki ;) )I jakie podaje producent ciśnienia w oponach? Na moto nie ma żadnej naklejki z tymi danymi.Dzięki i pozdrawiam. mam instrukcję w pdfie do XJ 600 ale to chyba średnio Ciebie satysfakcjonuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Dzięki, ale potrzebuję właśnie do większej siostry (900-ki). To jak? Nikt mnie nie poratuje z tymi ciśnieniami w oponach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Reifendruck (vorn): 2,3 (2,5) BAR Reifendruck (hinten): 2,5 (2,9) BAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Mam instrukcję do XJ 900 Diversion na dysku w domu - daj znać w święta na PW, to podrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam szanowne grono.Z racji tego, że w temacie XJ-ty nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, postanowiłem założyć nowy temat.Brat niedawno nabył dużą DIVERSIE i potrzebuje kilku info.1. jakie powinny być ciśnienia w kołach?2.czy wymieniając olej trzeba odpowietrzać cokolwiek? czy dzieje się to samoistnie?3.byłbym wdzięczny na serwisówkę do tego modelu Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaG_1975 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 http://chomikuj.pl/Kponesm/Moto/Yamaha+XJ+900+S%28G%29+Diversion+95+service+manual,1507131687.pdf trzeci link po wpisaniu w google "XJ 900 diversion service manual... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zarejestruj się na tym forum: http://www.yamahaxj.pl/forum/index.php Tam się dowiesz wszystkiego dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeGie Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Witam,Już kiedyś pisałem posta dotyczącego kłopotów natury elektrycznej w mojej xj600, nie mogę odpowiedzieć teraz gdyż temat jest zamknięty a ja po serii prób i miesiącu bez motocykla znów mogę dalej rozkminiać.Podstawowym pytaniem jest - gdzie znajduje się regulator napięcia w xj600? Przeszukłem forum, google tnie głupa a serwisówka w tym temacie nie ma nic do powiedzenia.Sugerując się wyglądem regulatora z aukcji Allegro, wczoraj odkręciłem boczne plastiki i zadupek. Jest tam 5 modułów, wszystkie opakowane w plastik, nic co pasuje do tego co widziałem na zdjęciach z Allegro.Proszę o namiary,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho33 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 ja jestem posiadaczem xj 650 turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam,Już kiedyś pisałem posta dotyczącego kłopotów natury elektrycznej w mojej xj600, nie mogę odpowiedzieć teraz gdyż temat jest zamknięty a ja po serii prób i miesiącu bez motocykla znów mogę dalej rozkminiać.Podstawowym pytaniem jest - gdzie znajduje się regulator napięcia w xj600? Przeszukłem forum, google tnie głupa a serwisówka w tym temacie nie ma nic do powiedzenia.Sugerując się wyglądem regulatora z aukcji Allegro, wczoraj odkręciłem boczne plastiki i zadupek. Jest tam 5 modułów, wszystkie opakowane w plastik, nic co pasuje do tego co widziałem na zdjęciach z Allegro.Proszę o namiary,pozdrawiam. Regler jest pod lewym boczkiem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avaky Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 pytałem już w sumie w innym temacie ale łupnę jeszcze tutaj bo w sumie bardziej odpowiedni chyba temat :) ILE MIERZYCIE ( WZROST) I JAK WAM SIĘ JEŹDZI NA XJ600N ? bo przymierzam się do kupna a widzę że tutaj sporo posiadaczy tegoż modelu i na bank ktoś wysoki się znajdzie - ja mam 186 cm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_04 Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Ja mam 181 wzrostu i pozycja na XJ 600N była bardzo wygodna. Siedzisz praktycznie wyprostowany. Myślę, że 5 cm wzrostu przy wymiarach XJ nie sprawi kłopotu. Przejeździłem Yamahą 2 sezony i nie narzekam jak znajdziesz zdrowy zadbany egzemplarz to myślę, że będziesz zadowolony. :)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) xj 600 nie jest mała. wystarczy porównać rozstaw osi i jej wysokość z innymi motocyklami, ale jeśli chcesz mieć motocykl pod swój wzrost, kup jej większą siostrę - xj 900. Na niej trochę znikniesz :) No i będziesz miał pewność że po jednym sezonie nie zrobi się ''za słaba'' Edytowane 19 Listopada 2012 przez kamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 No i będziesz miał pewność że po jednym sezonie nie zrobi się ''za słaba''Hmm ja z wiekiem uważam coraz bardziej że jest dla mnie za ..mocna :D.Boje się że jak wezmę większa i szybszą to nawyk kręcenia na maksa mnie zabije w mieście ... na Wrocław i tak jest XJ szybsza niż reakcje puszkarzy w trasę jeżdżę wypoczynkowo więc 120 przelot jest już nawet za dużo plecakiem /taki fotoradar marudzący z tyłu że za szybko .. że za wąsko / Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avaky Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 xj900 odpada bo tylko naked wchodzi w grę bosz jak ja uwielbiam nakedy :) sprawdziłbym jak się prezentuję na niej na motoergoniomics ale przeszli tylko na cale a poza tym wersji N ni ma tylko diversion tak więc porównać moge tylko mniej więcej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi