Vector Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Vector, jakiego Elfa kupowałeś? Gandw, do osobówki konkretnie tego leję: http://allegro.pl/elf-excellium-ldx-nf-5w4...1209632527.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandw Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 To skoro już offtopujemy to wiesz że tak naprawdę robią ten (Elf Excellium) olej z oleju mineralnego a nie syntetycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Hydrokraking tak jak pewnie 90% syntetyków :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 To skoro już offtopujemy to wiesz że tak naprawdę robią ten (Elf Excellium) olej z oleju mineralnego a nie syntetycznego? Szczerze to nie. I za bardzo mnie to w tym wypadku nie interesuje bo zalewam cały czas tym, czym był zalewany od nowości :) Według instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandw Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 No tak, francuzi wspierają swoje marki i rodzimy przemysł - do końca gwarancji i tak rodzaj oleju nie wpłynie na awarie... A potem? Z czegoś serwisy muszą żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 3,78L za ok 60pln , syntetyk mobil 1 :buttrock: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 (edytowane) http://allegro.pl/bel-ray-olej-polsyntetyc...1204211916.html taki i tu i odrazu hiflo biore a z rzesylka chyba cos kolo 160zl wychodzi, kupuje online z prostej przyczyny - mieszkam na wiosce wiec nie bede jechal 50km do miasta po olej i go jeszcze szukal bo wszedzie motul... Edytowane 12 Września 2010 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 dobra a co sądzicie o nowym orlenowskim platinium 10w40?? Ma ktoś jakieś doświadczenia? W gs500 zakupionym przedwczoraj dla mojej został zalany taki olej, ok miesiaca temu... w autoryzowanym salonie suzuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 No tak, francuzi wspierają swoje marki i rodzimy przemysł - do końca gwarancji i tak rodzaj oleju nie wpłynie na awarie... A potem? Z czegoś serwisy muszą żyć. Auto już jest dawno, dawno po gwarancji, ma 100 tysięcy i silnik chodzi jak zły. Więc chyba olej jest dobry... Komandosek, osobiście na ten moment bym nie wlał tego oleju do swojego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 .......Komandosek, osobiście na ten moment bym nie wlał tego oleju do swojego motocykla. A tak kilka słów na poparcie tej tezy mogę prosić. Chciałbym coś bliżej wiedzieć na temat za/przeciw. Nie mam żadnych doświadczeń z tym olejem i chętnie czegoś się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Ja bym nie lał ot choćby po tym co Miksol robi z silnikiem 2T. Tak samo kiedyś wlałem Hipolu do skrzyni biegów, ślizgała się aż do wymiany oleju na inny (teraz nie pamiętam jaki). Wszystko robi Orlen :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Mixol podobno znacząco skraca żywotność jednostki, to niby fakt. Nawet w Motocyklu kiedyś był wątek na ten temat. Choć mój Simson chodził na nim jak zły :) Jarenty, a dlaczego bym nie wlał? Ano daltego, że olej jest zupełnie nowy, a ja wolę po prostu produkty sprawdzone i bardziej renomowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandw Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 A leje ktoś Valvoline Synpower 10W40? Bo jest w niezłej cenie, tańszy od Motula 7100. Wymagania Z750 spełnia więc myślę czy nim zalać czy dołożyć te 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A leje ktoś Valvoline Synpower 10W40? Bo jest w niezłej cenie, tańszy od Motula 7100. Wymagania Z750 spełnia więc myślę czy nim zalać czy dołożyć te 50zł. Castrol Racing 1 jest po 100PLN. chyba go wezmę. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandw Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Castrol do mnie wcale nie przemawia - chyba spróbuję tego Valvoline bo kosztuje 120zł za 4L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi