scibor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 >czy aby napewno zastanowiłeś się nad tym? jest jeszcze coś takiego jak naruszenie MIRU DOMOWEGO. IMHO, obora lub obejscie domowe, czy działki rolne też pod to podlegają. dzialki ogrodzone podlegaja, nieogrodzone nie - sprawdzilem, jako zywotnie zainteresowany problemem rolnik:D przy czym jak sie wjedzie na nieogrodzona, wlasciciel moze zazadac opuszczenia terytorium, a jesli sie tego nie uczyni, to moze spuscic wpi... no takie tam zgodne z prawem (Kaduka na przyklad :icon_rolleyes: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 koledzy kiedyś stali na wiadukcie przy obwodnicy mojego miasta. I jechał bus na niemieckich blachach, czyli wiadomo - gacie w dół i "cmoknij mnie w dupę" :D Trochę się zgrzali, jak po chwili koleś wsteczny i cofa do nich, a z busa wysiada 9 byków, nieogolonych, przerośniętych itd. :D Zanim zdążyli się odezwać już jeden kumpel leżał na ziemi,a drugi dostał strzała na szczękę. Dążę do tego, że nawet nie zdążyli się odezwać, wytłumaczyć, a już było po nich. Zawsze trzeba dążyć do załatwienia sprawy, a przynajmniej posłuchać wyjaśnień :D ciekawostka: Ostatecznie skończyło się tak, że jeden z kumpli, co go ręką jeszcze nie sięgnęli, wmówił im, że to nie oni, a tamci pobiegli przez pole. Szkopy szybko do busa i rura przez pole za "tamtymi" xDDD Jednak nie jest to super bystry naród... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 koledzy kiedyś stali na wiadukcie przy obwodnicy mojego miasta. I jechał bus na niemieckich blachach, czyli wiadomo - gacie w dół i "cmoknij mnie w dupę" Avatar pasuje jak ulał :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 hehe, faktycznie :D Ale mnie z nimi nie było wtedy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 nie było, bo zdążyłeś zwiać w pole ? :D W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 :>http://sites.google.com/site/jaquzie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob555 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 niee, nikt nie zwiał :D Nie było czasu xD Tę anegdotę podałem tylko dla wiadomości, jak przykład, że trzeba rozmawiać :D Proszę tu nie zmieniać sensu tematu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Nawiązując do początki tematu to człowieku zrobiłeś ogromny błąd! Wzywasz od razu policję, przyjedzie 2 ludzi, których od razu możesz mieć na świadków, ale tak czy siak dostaniesz u nich kwitek, z którym idziesz do lekarza na obdukcję. Ponadto policja spiszę tego rolnika, często bywa, że są po "lufie" czy czymkolwiek innym, wtedy masz 100% pewność wygranej, nawet jeżeli Ty byś go zaatakował, bo wina ZAWSZE leży po pijanym. Nie wiem dlaczego, ale społeczność w tym kraju boi się wzywać policję, mimo, że może im to uratować tyłki... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (...) po "lufie" czy czymkolwiek innym, wtedy masz 100% pewność wygranej, nawet jeżeli Ty byś go zaatakował, bo wina ZAWSZE leży po pijanym. poczekaj z takimi "rewelacjami" do czasu, aż będziesz miał jakiekolwiek pojęcie o prawie. bo póki co pie...rniczysz jak potłuczony jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jeszua, zanim on będzie miał jakieś pojęcie o prawie to minie co najmniej 8 lat :) (zakładając optymistycznie że skończy studia prawnicze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 niekoniecznie: ja nie skończyłem, ale jakąś orientację mam. wystarcza do stwierdzenia, że plecie bzdury. lepiej od razu sprostować, bo potem kolejny "wszechwiedzący" będzie je powtarzał niczym prawdę objawioną jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Tia, tzw syndrom kuli śniegowej jest dość popularny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 poczekaj z takimi "rewelacjami" do czasu, aż będziesz miał jakiekolwiek pojęcie o prawie. bo póki co pie...rniczysz jak potłuczony jsz Wygrana w sądzie pewnego znajomego? Ale może Ty powiesz jak jest, zamiast wytykać mi błędy, ok? Konstruktywna krytyka, a nie proste 'jesteś debil bo nie masz racji". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 jeden przypadek nie stanowi reguły. widocznie sąd uznał, że w określonej sytuacji stan upojenia miał wpływ na zdarzenie jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Skrzyknąć chłopaków na quadach i przeorać burakowi pole! Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 To już lepiej na traktorach z pługami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi