Shinigami Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Po 1 pkt za zle parkowanie malucha daaawno temu dostałem pierwsze poważne 6pkt karnych za.... Zarysowanie lakieru :icon_rolleyes: Początkowo miałem zabulić 300zł ale jak Pan Policja usłyszał, że nie piję i nie palę bo chce żeby moje organy do przeszczepu były picuś glancuś to opuścił 50zł :icon_mrgreen: Jutro złożę wizytę na pl bankowym 3/5 żeby rozbić to na raty :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jutro złożę wizytę na pl bankowym 3/5 żeby rozbić to na raty :banghead: Ja podchodzę do tego mniej stresowo, mandat laduje na półce i leży... a po 1-2 latach sami sobie zabierają z nadpłaty podatku. :) :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Gratuluję. Jesteś już dorosły. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Yo! A ja sobie sam rozlozylem na raty mandat, splacajac 500zl w ratach po 100zl i po niecalych 3 miesiacach dostalem wezwanie od komornika skarbowego :]. Na szczescie na dzien wizyty w US mialem juz splacona calosc, wiec wystarczylo pokazac potwierdzenie przelewu i nara :]. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJaN Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja podchodzę do tego mniej stresowo, mandat laduje na półce i leży... a po 1-2 latach sami sobie zabierają z nadpłaty podatku. :) :flesje: z odsetkami... Lepiej od razu. Cytuj GPZ 500s => GSX-R 750 K2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Wezme się za to z miejsca, nadpłat w skarbówce nie mam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 z odsetkami... Lepiej od razu. za mandaty nie ma odsetek. Co najwyżej komornik swoją dole weźmie, bodajże 6% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 U mnie po 3 latach dostałem pismo ze skarbówki o umorzeniu postępowania skarbowego w sprawie kilku mandatów na łączną kwotę 2200 zł :) Tak to jest z jeżdżeniem puszką :) Zawsze się coś przyplącze :) A umorzenie ponieważ nie wykazuję dochodów od kilku lat więc nie było z czego zabierać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazzman Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 jak sie pracuje na etacie i US nie ma twojego nr konta, to do roku przychodzi komornik, bierze mandat i 6% kosztow.. czyli np od 100 zl 6 zł dodtkowo.. ogolnie nie oplaca sie placic od razu. Jezeli ma sie dzialalnosc, to US siłą rzeczy ma twoje konto bankowe. Mi za 200 zł po 4 msc nieplacenia sciagneli 212 zł (mandat + komornik) + przelew egzekucyjny 10 zł i jakies extra koszty bankowe 40 zł (sam bank sciagnal ze mnie 50 zl = złodzieje!!!), czyli to sie juz nie oplaca tak bardzo. Cytuj www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 U mnie po 3 latach dostałem pismo ze skarbówki o umorzeniu postępowania skarbowego w sprawie kilku mandatów na łączną kwotę 2200 zł :) Tak to jest z jeżdżeniem puszką :) Zawsze się coś przyplącze :) A umorzenie ponieważ nie wykazuję dochodów od kilku lat więc nie było z czego zabierać :) jak sie pracuje na etacie i US nie ma twojego nr konta, to do roku przychodzi komornik, bierze mandat i 6% kosztow.. czyli np od 100 zl 6 zł dodtkowo.. ogolnie nie oplaca sie placic od razu. Jezeli ma sie dzialalnosc, to US siłą rzeczy ma twoje konto bankowe. Mi za 200 zł po 4 msc nieplacenia sciagneli 212 zł (mandat + komornik) + przelew egzekucyjny 10 zł i jakies extra koszty bankowe 40 zł (sam bank sciagnal ze mnie 50 zl = złodzieje!!!), czyli to sie juz nie oplaca tak bardzo. Jaki z tego wniosek? Najlepiej nie wykazywać żadnych dochodów. :icon_mrgreen: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) Ty piracie drogowy :icon_razz: Wstydź się, już nie jesteś prawdziwnym motocyklistom :icon_mrgreen: Prawdziwny by odjechał z miejsca kolizji i uciekł przed pościgiem. Edytowane 28 Lipca 2010 przez _Monter_ Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Yo! A tak z ciekawosci, jak to jest. Kumpel ;) dostal fotke, na ktorej jest on na moto od tylu i jest tez w kadrze ciezarowka jadaca w druga strone - na zdjeciu od frontu. Czy takie zdjecie ma racje bytu? Tzn. czy SM moze w jakikolwiek sposob udowodnic, ze fotoradar robil akurat zdjecia pojazdom oddalajacym sie, a nie tym jadacym od przodu? Zdjecie jest tak idealne, ze oba pojazdy sa prawie w srodku kadru, ale jeszcze sie nie zakrywaja. Poza tym, czy drugi pojazd nie mogl zaklocic pomiaru predkosci? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Ty piracie drogowy :icon_razz: Wstydź się, już nie jesteś prawdziwnym motocyklistom :icon_mrgreen: Prawdziwny by odjechał z miejsca kolizji i uciekł przed pościgiem. Podpuszczaj mnie dalej i zobaczymy jak sprawnie jeżdżą policjanci na moto :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Widziałem Cie wczoraj ........ na Wołoskiej chyba albo Sobieskiego .... nie pamiętam, pamiętam że deszczyk padał :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semai Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Podpuszczaj mnie dalej i zobaczymy jak sprawnie jeżdżą policjanci na moto :icon_mrgreen: Jeżdżą tak, że nie uciekniesz... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi