pork Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ja jak hamuję w zakrecie to mnie kładzie ,ciebie też położy załóż się o co chcesz Bardzo chętnie się założę, że podczas hamowania w winklu mnie WYPROSTUJE. Proszę podać czas i miejsce. 5,000 zł mi styknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 (edytowane) Pitersky, udzieliłeś jako pierwszy prawidłowej odpowiedzi,więc nie bądź taki skromny. :clap: Tu chodzi głównie o to nieszczęsne hamowanie, które skutkuje wyprostowaniem moto. Edytowane 28 Stycznia 2010 przez marzka Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Pokazujecie jakiegoś dzieciaka którego nakręcił drugi dzieciak na pierwszej przejażdżce i pytacie co zrobił ŹLE. ŹLE zrobił, że uczy się jeździć na publicznej drodze! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Chciał zaparkować ale się nie wyrobił z hamowaniem i zżarła go panika. Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 :icon_eek: Film jest przestrogą dla innych. Ja, po wyjeżdżeniu 20kilku h na kursie też niewiele umiałam i baaardzo niewiele jeszcze umiem. Ale gdzie? mam się tego uczyć jak nie w realnych sytuacjach i na drogach publicznych? Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jazda na wprost była konsekwencją nie złożenia się w zakręt i braku redukcji w odpowiednim czasie,a hamowanie to już tylko jego ratunek żeby nie przydzwonić zbyt mocno.Często zdarza mi się lekko dohamowywać w złożeniu i aż tak mnie nie prostuje :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jazda na wprost była konsekwencją nie złożenia się w zakręt i braku redukcji w odpowiednim czasie,a hamowanie to już tylko jego ratunek żeby nie przydzwonić zbyt mocno.Często zdarza mi się lekko dohamowywać w złożeniu i aż tak mnie nie prostuje :bigrazz: Z jedynki nie da się zredukować!! Poza tym do jakiego kolwiek pochylenia trzeba mieć więcej niż 2km/h :bigrazz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Kupił lytra na pierwsze moto i szpanował do kamery :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jazda na wprost była konsekwencją nie złożenia się w zakręt i braku redukcji w odpowiednim czasie,a hamowanie to już tylko jego ratunek żeby nie przydzwonić zbyt mocno.Często zdarza mi się lekko dohamowywać w złożeniu i aż tak mnie nie prostuje :bigrazz: Dokładnie. Chyba dużo zależy od świadomości/umiejętności/intencji bajkera. Kwestią też jest, którego hebla używamy. Nie jest tak, że pochylając się w zakręcie, aby go zacieśnić (tor jazdy) zaciskamy troche tylny hebel? Poprawcie mnie jeśli źle prawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 To mi wygląda na 600rr,mam identyczną,a jechał przed zakrętem min.na 2 biegu i z 60 km/godz.mógł spokojnie się złożyć :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ALE... Czy wystarczyło dla uniknięcia walnięcia w barierkę podejść jednak do złożenia? Czy takie wyprostowanie po wyjściu z winkla bardzo mocno utrudnia podejście do kolejnego zakrętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 po kolei ciąg przyczynowo skutkowy: -gapienie się w barierkę, -panika, że nie wyda, -napinka, -brak działania na kierę, -jazda prosto w barierkę i w zasadzie nie ważne jest na którym biegu jechał, na dwójce też można było przelecieć ten winkiel w momencie gdy koleś wcisnął sprzęgło i chwycił za hebel i tak było już po ptokach - on już zamierzał wycedzić Ajrisz - kolo na filmie podchodził do winkla (już składał sprzęta) ale gapiąc się na barierkę zmienił zdanie - postanowił wycedzić Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Oglądam filmik z szósty raz i chyba ślepa jestem. Pierwszy winkiel - dobra, niech będzie, z drugiego już wyszedł właściwie, na moje się chciał zatrzymac zwyczajnie, ale mu nie wyszło. Dlaczego zatrzymać? Bo kamera (ktoś z nią) jest na wprost niego. :) Chciał nagrać tylko pierwszy zakręt i EWENTUALNE złożenie, a nie jechać dalej. Parkowanie mu na poboczu nie wyszło - nawet ledwo się gibnął i wstał, więc prędkość była żadna (ktoś tu wspomniał już o parkowaniu zresztą). Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jechał dalej, ale fakt faktem - zaparkował se. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Ogólnie to jakiś ten winkiel znany jest. - tu mu aż ADIDAS spadł :bigrazz: - nie tylko motki smigają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi