Arni Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja kiedyś Xt kupiłem na zimę żeby polatać. Ale to trzeba jezdzić w głebokim sniegu przez środek lasu, żeby jakąs przyczepnośc miało.Wyjazd na nieodsniezone ulice, na których zalega ubity, twardy snieg konczy sie glebą. I tak mam lekko uszkodzone obie kostki, wiec enduro w zimie sobie potem odpusciłem. Ale chętnie quada bym sobie sprawił na ten okres :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja kiedyś Xt kupiłem na zimę żeby polatać. Ale to trzeba jezdzić w głebokim sniegu przez środek lasu, żeby jakąs przyczepnośc miało.Wyjazd na nieodsniezone ulice, na których zalega ubity, twardy snieg konczy sie glebą. I tak mam lekko uszkodzone obie kostki, wiec enduro w zimie sobie potem odpusciłem. Ale chętnie quada bym sobie sprawił na ten okres :P To sobie kurna pojeździłem zimą... wczoraj mi zwinęli XTka. :banghead: Czas pomyśleć o nowym, lepszym enduraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Oj to współczuję. Co za kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) wczoraj pan z tvp śmigał swoim moto gdzieś nagrać coś lub kogoś :D podziwiam go ma facet jaja :D mi by rodzice nie pozwolili :D Edytowane 13 Stycznia 2010 przez ponczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rachub48 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 pfff..... ja muszę codziennie do szkoły dojeżdżać swoim moto, dobrze że nie mam opon szosowych bo byłoby nieciekawie, a że mieszkam przy drodze szutrowej do zaspy się często zdarzają, ostatnio jak zasypało drogi, to polami jechałem do najbliższego asfaltu, ale i tak ledwo ledwo dało się przejechać. SB, współczuje straty motocykla :/ Cytuj Jawa Robby 50 ==> Yamaha XT 600E ==> Honda CB 900F Hornet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja niestety trochę odpadłem bo Kawa nie jest w stanie na fabrycznych kapciach jechać normalnie. Do tego wysoki stopień sprężania utrudnia hamowanie silnikiem i w ten oto sposób zostałem udupiony i aż głupio patrzeć na innych dzielnie prujących prze białe gó*no. Ale jak tylko sklepie do kupy DT to będzie ostra jazda motocyklem marki Yamaha ! :icon_twisted: A propos dostawców, nie są twardzi tylko głupi i zdesperowani. Wiem po sobie :D W lokalu jest ktoś taki jak szef zmiany i zwyczajnie mówi "jedź albo nie mamy o czym gadać". W dodatku dostawca zamiast ruszyć głową i się normalnie ubrać to wychodzi bez rękawiczek ze swoim tornado w jeansach i jedzie. Większość zalicza glebę i odchodzi z lokalu lub zmienia się w pizzero :icon_rolleyes: Na kurierce to inna baja, mówią "jak masz się zabić to już lepiej idź pieszo" i tak też robię czasami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Kwestia Pissamenów jest znacznie szersza, niż Wam się wydaje. Po pierwsze w 95% to nie motocykliści, tylko młode chłopaki i dziewczyny (tak tak!) robiący to z potrzeby pracy. Koło mnie jest taka pizzeria Dominium i naprawdę jest mi żal tych dzieciaków. Kaski bez szybek, zwykłe dżinsy na dupie, jakieś zimowe rękawiczki i kurtka. Pracodawca nie daje nic oprócz rozjebanego skutera i kasku tornado bez szyby. Moim zdaniem praca w takich warunkach powinna być zaboniona, ciekaw jestem co na to kodeks pracy, bhp i cała masa innych przepisów. Ciekaw jestem, czy te dzieciaki mają ubezpieczenie? Jednym słowem - ku*estwo i wyzysk w wielkim świecie. No to sprowokowaliscie mnie do zabrania glosu. Otóż w lato bieda dotknęła mnie (opony do wymiany) ze musialem zlapac jakakolwiek robote. Niefart padl na jezdzenie kiblowozem i rozwozenie chinszczyzny :/ Prace mozna scharakteryzowac jednym slowem: Wyzysk. Teraz w zime jezdza, bo musza jezdzic. Placa slaba, atmosfera straszna i zawsze jestes za wolny. Dostawca jest od wszystkiego. W Dominium to czysci kibel, lepi pizze i rozwozi ja. Z napiwkami tez kiepsko. Przy dostarczaniu chinszczyzny prawie nie istnialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Jakby Cię rodzice nie utrzymywali, płacili za Ciebie rachunków oraz dawali żreć, to byś też zapier*alał po śniegu skuterem, aby przeżyć od pierwszego do pierwszego. i kto wie czego by tam jeszcze nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Kwestia Pissamenów jest znacznie szersza, niż Wam się wydaje. Po pierwsze w 95% to nie motocykliści, tylko młode chłopaki i dziewczyny (tak tak!) robiący to z potrzeby pracy. Koło mnie jest taka pizzeria Dominium i naprawdę jest mi żal tych dzieciaków. Kaski bez szybek, zwykłe dżinsy na dupie, jakieś zimowe rękawiczki i kurtka. Pracodawca nie daje nic oprócz rozjebanego skutera i kasku tornado bez szyby. Moim zdaniem praca w takich warunkach powinna być zaboniona, ciekaw jestem co na to kodeks pracy, bhp i cała masa innych przepisów. Ciekaw jestem, czy te dzieciaki mają ubezpieczenie? Jednym słowem - ku*estwo i wyzysk w wielkim świecie. Tak jak mówisz. P.S. Tornado mają bez szyby tylko ze względów bezpieczeństwa. Jak to w Polsce: "Chłopcze szyba paruje?, nic nie widać? Zdemontować ! " :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emass Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 A ja tam pierd...le. Zdrowie trza szanować. A za ty pojebów co wyzyskują te dzieciaki to powinien się ktoś w końcu wziąć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ja sie mogę za nich wszystkich wziać. Nawet okłady z szałwi lekarskiej nie pomogą tak rozkalibruje. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mijagi9 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 HunterM to ja Ci pomoge :biggrin: Ja proponuje z jakiejś snajperki np. Barret... A tak na poważnie to naprawdę trzeba coś z tym zrobić. Jak się kiedyś który zabije to już będzie za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ty możesz przytrzymać, żeby nie ruszali nogami zbytnio. A wuja Yuby zaatakuje od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Jakby Cię rodzice nie utrzymywali, płacili za Ciebie rachunków oraz dawali żreć, to byś też zapier*alał po śniegu skuterem, aby przeżyć od pierwszego do pierwszego. Co Ty wiesz o zabijaniu :icon_rolleyes: Tylko połowę czasu jeździłem w placku mieszkając z rodzicami, a mimo to śmigałem w śniegu chociarz nie musiałem się martwić o tzw. pierwszy. Nie masz bladego pojęcia jak ja pracuję na dwóch kołach. i kto wie czego by tam jeszcze nie robił. ot choćby zamki i otwarcia się jeszcze robiło :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Co Ty wiesz o zabijaniu :icon_rolleyes: Tylko połowę czasu jeździłem w placku mieszkając z rodzicami, a mimo to śmigałem w śniegu chociarz nie musiałem się martwić o tzw. pierwszy. Nie masz bladego pojęcia jak ja pracuję na dwóch kołach. ot choćby zamki i otwarcia się jeszcze robiło :wink: Byłeś włamywaczem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi