m_fiolek Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Zimmering dobrze wpasowałeś? Mi raz trochę krzywo wszedł i też ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 zimmer siedzi dobrze, jak znajde czas to porześbię tak jak nowy pisał jeszcze jedno - po wymianie opon trzymak w tylnym załozyli mi nie na przeciw wentyla tak jak zawsze miałem, ale obok wentyla, jak to się powinno zakładać? ile trzeba docierać tą tuleję? zamierzałem 2 zbiorniki upalić "na spokojnie", 1-40+igła wyżej, ale nie wiem kiedy ja to spalę, popaliłem dopiero z 12l metodą 20 min jazdy, 10 min stygnięcia, kumplowi w kx 250 w sumie podobnie sie grzeje(ale on ma nicasil i nie dociera) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Położenie trzymaka nie ma znaczenia w enduro, tak gdzie jest dziura - tam się montuje. Koła i tak się nie wyważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 obok wentyla sie powinno zakładać. Montowanie go po drugiej stronie obręczy na pewno zmniejsza jego skuteczność w kwestii przekrzywiania się wentyla Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 aha, czyli jest OK jakby ktoś chcial wiedzieć to ten wyciek z wałka zdawczego załatwiłem grubszym oringiem bez ddatkowych podkladek, póki co jest cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 http://tablica.pl/oferta/ktm-exc-250-IDR3Eb.html Moto ma być dla kolegi co sądzicie?? Jakaś dziwna prawa owiewka, bak chyba od EXC-F,wahacz cos mi nie pasuje albo mi się zdaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sillyboy Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 http://tablica.pl/of...250-IDR3Eb.html Moto ma być dla kolegi co sądzicie?? Jakaś dziwna prawa owiewka, bak chyba od EXC-F,wahacz cos mi nie pasuje albo mi się zdaje?Witam, typowy model z lat 98-02, owiewka lekko dociśnięta z racji pogiętego mocowania chłodnicy (miałem podobnie w 520), zbiornik jak najbardziej od tego modelu (aż szkoda że później tylko six days miały przeźroczyste). Wahacz również wygląda na właściwy dla tego rocznika. Zostaje Ci obejrzeć posłuchać i zastanowić się .Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 w 2T nie ma tej śruby po lewej stronie na dole zbiornika, więc jest to bak od 4T, wahacz jest OK, w 00r wychodziły jeszcze te starsze exc/egs ze zwykłym zawiasem i "prostym wahaczem" oraz nowsze z USD i wahaczem "profilowanym", ogólnie cena jest bardzo niska, albo rzeczywiście okazja, albo te 20mth trzeba mnoszyc x4 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 w 2T nie ma tej śruby po lewej stronie na dole zbiornika, więc jest to bak od 4T, wahacz jest OK, w 00r wychodziły jeszcze te starsze exc/egs ze zwykłym zawiasem i "prostym wahaczem" oraz nowsze z USD i wahaczem "profilowanym", ogólnie cena jest bardzo niska, albo rzeczywiście okazja, albo te 20mth trzeba mnoszyc x4 :)Dokładnie, mysle że silnik i tak bedzie zajechany,jesli zawias będzie dobry to chyba go wezmiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 panowie, spaliłem 25l wahy, moto juz znacznie mniej się grzeje, w sobotę oprowadzałem wolnym tempem zlot ciezkich enduraków i moto wręcz było niedogrzane, chłodnice ledwo ciepłe, silnik sie nie wkręcał zupelnie jak na zimnym mimo dluzszej jazdy, dopiero po paru ostrzejszych odkreceniach dogrzał się i zaczął wkręcać, chyba juz czas przejsc na 1-50 i zubożyc mieszankę?ogólnie wszystko jest cacy, zawór otwiera się jak nalezy patrząc na znaki, silnik super pali i wreszcie trzyma równe wolne obroty przed remontem gasł, ale tłok był zuzyty i porwana membrana), moc jest dosc spora i nabrałem trochę respektu do tego motorka bo jezdzi dosc zwawo, jeszcze muszę pobawic się zaworem, bo moto ma obecnie 0-1 charakterystykę jak cross, czyli trzeba przelamywać moment zamuły i trzymac go na wysokich obrotach chcąc mieć moc w kazdej chwili, byc moze jest to spowodowane opuszczeniem cylindra na uszczelce,jedyne co mnie niepokoi to ze cos w silniku wpada w rezonans, jest taki poglos, ale myslę, ze to moze byc język zaworu, bo ma on delikatny luz góra-dół w kanale, od samego począku tak jest po remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 po 25l wahy przeszedłbym już na 1:50 tymbardziej jak latasz spokojnie bo zakleisz go nagarem-kapie ci niespalony olej z wydechu ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 kapie jak zawsze, ale mniej niz na midlandzie i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) ja docieram mojego i leje 1:50, mam żeliwo, opłaca się przejsc na 1:60 na żeliwie i castrolu power 1 czy za bardzo ryzykowne na żeliwie? a i ten z linku wyżej faktycznie ma bak z 4T bo ma "otwór na ciepłe ssanie" Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez bully Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ja docieram mojego i leje 1:50, mam żeliwo, opłaca się przejsc na 1:60 na żeliwie i castrolu power 1 czy za bardzo ryzykowne na żeliwie? a i ten z linku wyżej faktycznie ma bak z 4T bo ma "otwór na ciepłe ssanie"ja bym nie ryzykował.Na motulu 800 jest niby napisane 1:66 ale ja osobiście do EXC 200 robie 1:45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 wykrecilem swiecę-czarna, ugotowalem zupe 1-50 i dalem blaszke iglicy ze środka o ząbek wyzej, nie ukrywam, ze liczę na mniejsze spalanie i lepszą reakcę na gaz, jutro spróbuje przetestować :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi