Skocz do zawartości

Pytanko odnosnie EXC?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zimmer siedzi dobrze, jak znajde czas to porześbię tak jak nowy pisał

jeszcze jedno - po wymianie opon trzymak w tylnym załozyli mi nie na przeciw wentyla tak jak zawsze miałem, ale obok wentyla, jak to się powinno zakładać?

ile trzeba docierać tą tuleję? zamierzałem 2 zbiorniki upalić "na spokojnie", 1-40+igła wyżej, ale nie wiem kiedy ja to spalę, popaliłem dopiero z 12l metodą 20 min jazdy, 10 min stygnięcia, kumplowi w kx 250 w sumie podobnie sie grzeje(ale on ma nicasil i nie dociera)

• 2 tygodnie później...

http://tablica.pl/of...250-IDR3Eb.html Moto ma być dla kolegi co sądzicie?? Jakaś dziwna prawa owiewka, bak chyba od EXC-F,wahacz cos mi nie pasuje albo mi się zdaje?

Witam, typowy model z lat 98-02, owiewka lekko dociśnięta z racji pogiętego mocowania chłodnicy (miałem podobnie w 520), zbiornik jak najbardziej od tego modelu (aż szkoda że później tylko six days miały przeźroczyste). Wahacz również wygląda na właściwy dla tego rocznika. Zostaje Ci obejrzeć posłuchać i zastanowić się .

Pozdr

w 2T nie ma tej śruby po lewej stronie na dole zbiornika, więc jest to bak od 4T, wahacz jest OK, w 00r wychodziły jeszcze te starsze exc/egs ze zwykłym zawiasem i "prostym wahaczem" oraz nowsze z USD i wahaczem "profilowanym", ogólnie cena jest bardzo niska, albo rzeczywiście okazja, albo te 20mth trzeba mnoszyc x4 :)

w 2T nie ma tej śruby po lewej stronie na dole zbiornika, więc jest to bak od 4T, wahacz jest OK, w 00r wychodziły jeszcze te starsze exc/egs ze zwykłym zawiasem i "prostym wahaczem" oraz nowsze z USD i wahaczem "profilowanym", ogólnie cena jest bardzo niska, albo rzeczywiście okazja, albo te 20mth trzeba mnoszyc x4 :)

Dokładnie, mysle że silnik i tak bedzie zajechany,jesli zawias będzie dobry to chyba go wezmiemy

panowie, spaliłem 25l wahy, moto juz znacznie mniej się grzeje, w sobotę oprowadzałem wolnym tempem zlot ciezkich enduraków i moto wręcz było niedogrzane, chłodnice ledwo ciepłe, silnik sie nie wkręcał zupelnie jak na zimnym mimo dluzszej jazdy, dopiero po paru ostrzejszych odkreceniach dogrzał się i zaczął wkręcać, chyba juz czas przejsc na 1-50 i zubożyc mieszankę?

ogólnie wszystko jest cacy, zawór otwiera się jak nalezy patrząc na znaki, silnik super pali i wreszcie trzyma równe wolne obroty przed remontem gasł, ale tłok był zuzyty i porwana membrana), moc jest dosc spora i nabrałem trochę respektu do tego motorka bo jezdzi dosc zwawo, jeszcze muszę pobawic się zaworem, bo moto ma obecnie 0-1 charakterystykę jak cross, czyli trzeba przelamywać moment zamuły i trzymac go na wysokich obrotach chcąc mieć moc w kazdej chwili, byc moze jest to spowodowane opuszczeniem cylindra na uszczelce,

jedyne co mnie niepokoi to ze cos w silniku wpada w rezonans, jest taki poglos, ale myslę, ze to moze byc język zaworu, bo ma on delikatny luz góra-dół w kanale, od samego począku tak jest po remoncie

po 25l wahy przeszedłbym już na 1:50 tymbardziej jak latasz spokojnie bo zakleisz go nagarem-kapie ci niespalony olej z wydechu ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

ja docieram mojego i leje 1:50, mam żeliwo, opłaca się przejsc na 1:60 na żeliwie i castrolu power 1 czy za bardzo ryzykowne na żeliwie?

a i ten z linku wyżej faktycznie ma bak z 4T bo ma "otwór na ciepłe ssanie"

Edytowane przez bully

ja docieram mojego i leje 1:50, mam żeliwo, opłaca się przejsc na 1:60 na żeliwie i castrolu power 1 czy za bardzo ryzykowne na żeliwie?

a i ten z linku wyżej faktycznie ma bak z 4T bo ma "otwór na ciepłe ssanie"

ja bym nie ryzykował.Na motulu 800 jest niby napisane 1:66 ale ja osobiście do EXC 200 robie 1:45