bully Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 odpaliłem dzis kata, pieknie ćwierka, w zasadzie to co mogło się w silniku zuzyc jest nowe, dałem mu igłę ząbek w górę na czas docierania co moze go trochę zamulić i 1:40 mieszankę, nie dawałem mu za bardzo po obrotach, ale z dołu dobrze zbiera, wolne obroty równiutkie, wcześniej lubil zgasnąć, moze sie nie rozleci jak tam 200stka na żeliwie? dotarla się?ja może w tym tygodniu poskładam mojego 300 exc niestety na żeliwie i boje się dlugo na tym pojeżdze. :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 ja mam pytanie :D chce się pozbyć starego cylindra od 200 na tulei, cylinder jest goły. Ile mogę sobie za takie coś krzyknąć na allegro? :) Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) jak tam 200stka na żeliwie? dotarla się?dopiero 5l przepaliłem bo nie mam czasu, a poza tym zdąrzyłem rozwalić dyfuzor na pniaku i zerwało mi tylną dętkę, wiec sie nie dotarła, za tydzień coś więcej bede mogł napisać,ale powiem ci, ze moc wydaje sie spora, na 4ce mozna podnoscic koło bez proszenia , fakt, ze wcześniej miałem zuzyte membrany, zawór działał jak mu sie zachciało i teraz dałem cylinder 0.25mm nizej i lepszy olej, myslę ze po dotarciu, po przejsciu na normalny skłąd mieszanki(uboższy) i mniejszą dawkę oleju bedzie się dobrze jezdzić, o ile coś nie wybuchnie, bo szczerze mówiąc, moto nie pracuje jakoś specjalnie "czysto", jakieś dzwięki tam czasem słychać, ale mam wszystkie łożyska nowe, więc byc moze coś wpada w jakiś rezonans, cr 125 duzo kulturalniej pracuje po kapitalce, no ale to nie kwesta tuleja-nicasil Katsumoto, szkoda ze teraz piszesz, bo sam bym łyknął :D Jak z całym osprzętem cylek to spokojnie 500zł albo wiecej mozesz wołać Edytowane 12 Marca 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Katsumoto, szkoda ze teraz piszesz, bo sam bym łyknął :D Jak z całym osprzętem cylek to spokojnie 500zł albo wiecej mozesz wołać ja już dawno temu pisałem ze robiłem full general remont :D i było tam mówione ze kupuje nowy cylinder :) co masz na myśli z całym osprzętem? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 z zaworem wydechowym, dekielkami itd, ale to pewnie masz stare ile wyniosł cie remont? i co porobiłeś? chyba, ze to tajemnicia handlowa czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 z zaworem wydechowym, dekielkami itd, ale to pewnie masz stare ile wyniosł cie remont? i co porobiłeś? chyba, ze to tajemnicia handlowa czy cuś? to goły cylinder...a co do remontu, cylinder z tłokiem, korba, łożyska, uszczelki, kosz sprzęgłowy pierdoły pierdoły pierdoły - coś kolo 6 tys złotych Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Co myslicie o tym KTM?dzowniłem oczywiście igła itd itp.Może ktoś oglądał http://allegro.pl/ktm-250-sx-2004-rok-i2199293809.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) wygląda nieźle, ktoś grubo poszedł z tymi półkami, ciuchy pogodnisz za 600zł i masz w niezłej cenie ten sprzęt, za exc 250 wołają w tym rocznikku dobre 2,5K więcej, więc nawet jak co nieco trzeba będzie dołożyć(w ten remont nie ma co wierzyć za bardzo) i tak się opłaca, popytaj co lał do paliwa, co do filtra, co ile zmieniał w skrzyni, bedziesz mial jakieś info o tym jak był uzytkowany ten "wahacz rentala" :icon_mrgreen: panowie czy te trzymaki po 20-30zł z allegro nadadzą się? Edytowane 14 Marca 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 poskładalem wczoraj mojego 300 exc odpalil bez ssania i zalewa go na całej skali obrotow.ustawiłem poziom paliwa ksiazkowo, dysza główna odpowiednia do temp na dworze, iglica tak samo, jedynie podnioslem ją o jeden ząbek na czas docierania, ale to nie powinno mieć skutku na całej skali obrotow.ktoś przerabiał taki temat? Obniżyć poziom paliwa na mniej niż zaleca serwisówka i keihin? Dysza wolnych tez się zgadza, a mieszanka 1:50. Swieca nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Pływak Ci się nie wiesza czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Pływak Ci się nie wiesza czasami?, nie bo by sie lało. wczoraj zmniejszylem poziom paliwa opuściłem iglice i jest dużo lepiej, cos nie tak albo z wagą plywaka, bo zawór jest szczelny, wg serwisowki plywak powinien byc rownolegle do gaźnika dla poczatku zamknięcia zaworu, u mnie jest już na kącie ok 30 st i jeszcze jest za bogato.Wrzuce dzisiaj pływak do wachy i zobacze na ile pływa. mam też inny problem, otuż starter uderza mi o pokrywę sprzegła gdy kopie, a do stopki o którą ma uderzyć ma jeszcze z 3 cm jak już wali o pokrywę. Myślalem że mam nieoryginalny, ale przegladam zdjęcia 300tek i wygląda identycznie. Edytowane 16 Marca 2012 przez bully Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 mam problem z wyciekiem przez wałek zdawczy, zimmer nowy, oring nowy, tulejka, która wchodzi na oring nowa, a olej kapie, o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 mam problem z wyciekiem przez wałek zdawczy, zimmer nowy, oring nowy, tulejka, która wchodzi na oring nowa, a olej kapie, o co kaman?Mam to samo dałem dwa oringi i dałem jeszcze dodatkowa podkładke zeby lepiej dociskało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Łożysko kiedy wymieniałeś? Prawdopodobnie luz na łożysku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 łożysko nowe, żadnego luzu, sam wielkoklin nie jest idealny, ale on nie ma wpływu na szczelność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi