Buber Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Witam. Poszukuję info na temat Hondy CB 500. Bardziej mi zalezy na konkretnych danych, szczególnie historia, zmiany modelowe w danych latach (również z uwzględnieniem poprzednika 450), usterki itp. Nie piszcie mi tylko komentarzy - "mam i jedtem zadowolony", albo "wolę gs`a". To wszystko już na tym forum przeczytałem :) (opcja szukaj działa). Ewentualnie jakieś linki, porównania itp. Pawel PS. Piiiiiilne, temat zniknie za tydzień, chyba ze będzie wartościowy i pomocny dla również dla innych forumowiczów. Zakładam że interesuje cię ta "nowa" CB 500, a nie piękna, czterocylindrowa SOHC? Bo jeżeli szukasz info o starej, to www.sohc4.us Maaaasa informacji. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrian Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Chciałbym się zapytać o szczegół dotyczący kierownicy, mocowania reflektora i okolic. Co się zmieniło między CB 500 a CBF 500? Innymi słowy: czy jeśli chcę kupić szybę, to czy taka szyba pasująca do CB 500 będzie też pasowała do CBF 500? Jeżeli masz na myśli małą szybę a nazwie PUIG, czy niektóre GIVI to bezproblemowo pasuje do CB/CBF 500...... a nawet do CBF600 naked. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Chodzi o "nową" CB. Dzięki chłopaki za wyczerpujące odpowiedzi, czekam na więcej :-). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrian Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 Chodzi o "nową" CB Coolva ale skapa ????, nowa CB to typ PC 32 i nie ma innej po PC 32, jest tylko CBF to nie jest CB jeżeli o tym moto myślisz ale to zupełnie inna baja, no... poza silnikiem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 ieeee, no wiem co to CB 500, a co CBF :-). Po drugie - odpowiadałem na pytanie które zadał mi Buber : "Zakładam że interesuje cię ta "nowa" CB 500, a nie piękna, czterocylindrowa SOHC?" Tak więc odpowiedziałem NOWĄ, konkretnie interesuje mnie PC 26 i 32 (traktuję to jako jedną "serię" pomimo dwóch oznaczeń). Tak na marginesie - dziwi mnie chwilami polityka modelowa i tych oznaczeń. Tu po małych tak na prawdę modyfikacjach jest nowe oznaczemnie, a taka VFR-ka RC36 to praktycznie dwa motocykle. Kto widział wersje do 1994 roku i po nim widzi różnice. Zmieniono nawet ramę, co chyba nie jest kosmetyką. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 hejtez ujezdzam cb 500 1998 tu znajdziesz co po angielsku :moze sie przydac kilka danych(refleksje z uzytkowania) - www.ciao.co.uk/honda_cb500_review_5418830 do moich uwag nalezy: kupilem od studentki niezadabany egzemplarz z malym przebiegiem i wszedzie pojawia sie rdzawy nalot - doslownie wszedzie gdzie tylko moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 A ma ktoś tą nowszą wersję z Hamulcami Brembo ??? To prawda ze nie są one za dobre ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 A ma ktoś tą nowszą wersję z Hamulcami Brembo ??? To prawda ze nie są one za dobre ?? ja posiadam taką wersję z tym , że jestem bardzo lekkim człowiekiem(zaledwie 55kg) więc nawet z pasażerem hamulce dają radę. Mam w zwyczajnym oplocie. NIe wiem jak jest przy ostrej jeżdzie bo to mój pierwszy sezon. w porównianiu z maszynami z kursu heble jak żyleta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) A ma ktoś tą nowszą wersję z Hamulcami Brembo ??? To prawda ze nie są one za dobre ??Witam. Moja CB też ma hamulce od Brembo (co widac na avatarze ;) ). Co do skutecznosci, to przesiadce z MZ 250, GN 250 byłem w szoku ich skuteczności. Ale po pół roku jeżdzenia juz takiego szału nie robi!( a po jezdzie jakims mocniejszym sprzetem z wydajniejszymi hamulcami, wydaje mi sie ze w ogóle nie hamują :crossy:. Faktycznie z pewnoscią przydałby sie stalowy oplot. Porównując ich skutecznosc do GS 500 to są ciutke lepsze, ale np. z GPZ 500 juz nie dają rady - ale to są tylko moje odczucia.Pozdr. Edytowane 20 Września 2006 przez lukimaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paffcio Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 :biggrin: Brawo Paweł juz wiem po co były Ci potrzebne opinie na temat cebulki, właśnie przeczytałem Twój artykuł w Świecie motocykli. Fajnie się go czytało, dopiero po lekturze zauwazyłem że to Ty popełniłeś tę recenzję używanej CB 500. Moje gratulacje, mam nadzieję że jeszcze coś skrobniesz w kolejnych numerach. Pozdrawiam. Paffcio PS to chyba nie jest zbieżność nazwisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) Ja mam CeBulkę pierwszy sezon i jestem bardzo zadowolony. Hamulce narazie mi wystarczają jeżeli chodzi o skuteczność ,zawiecha ,no cóż nie jest źle.Największe zalety to małe spalanie,piekny wyglad,niezawodny silnik no i marka.........Honda ,jakoś sama w sobie :buttrock: P.s. Tak jak Asia używam tylko specyfików przeznaczonych do łańcuchów,np.Castrol lub Motul .Żadnych innych eksperymentów. Edytowane 3 Listopada 2006 przez markom13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Ja tak odebrałem "cebulkę" : http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59445,3702428.html Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 A tak z ciekawosci...co najczesciej sie psuje w cbr600f4?? czy tez mozna o nim powiedziec bezawaryjny...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Można. Oprócz rozrządu, a konkretnie napinacza. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Czyli najwyzszy czas na zmiane lancuszka i napinacza...dosc kosztowne ale konieczne...bo slysze w cebrze...ten specyficzny dzwiek...dzieki za odpowiedz... Pawel...jak juz jestes...to mozesz kuknac i odpowiedziec mi na pytanie ktore zadalem...w ostatnim poscie..."konserwacja zacisku hamulcowego"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi