Skocz do zawartości

konsekwencje

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie, mam 15 lat i jak by mnie złapali np. na skuterze 125cc i bym powiedział że ukradłem tacie a tata by to potwierdził to by były jakieś kłopoty przez to?

Edytowane przez DeadlY

Myślę że jak by się tak stało to raczej ja bym nie poszedł do więzienia tylko mój tata bo jestem niepełnoletni ;p.

byś poszedł do więzienia dla niepełnoletnich

Kiedyś wjechał mi w kufer chłopak prowadzący dużego Fiata. Też był niepełnoletni. Zapakowaliśmy go do samochodu i zawieźliśmy do domu. Ojciec natychmiast zadzwonił na policję, że samochód się znalazł, bo naprawdę myślał, że ukradli. Potem wziął się za synka, a po godzinie siadł z nami przy stole i wypisał oświadczenie.

łebek kombinuje, jakby tu uniknąć odpowiedzialności za jazdę bez uprawnień, przecież to widać na pierwszy rzut oka

chłopcze, jak się już ojciec zgodził na takie kombinacje, to przekaż mu żeby zaczął zbierać na odszkodowania w razie gdybyś coś na drodze zmalował, np. porysował jaguara albo innego mesia. bo ubezpieczenie w takim przypadku nie działa

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Myślę że jak by się tak stało to raczej ja bym nie poszedł do więzienia tylko mój tata bo jestem niepełnoletni ;p.

aha, czyli jak teraz jakis gowniarz ukradnie mojemu tacie bryke, moj tata powie, ze rzeczywiscie mu ukradli to moj tata pojdzie do pierdla?

nie. ojciec chłopaka odpowiadałby: raz za syna, jako opiekun, dwa za brak właściwego zabezpieczenia pojazdu przed używaniem przez osoby niepowołane

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Witam, mam takie pytanie, mam 15 lat i jak by mnie złapali np. na skuterze 125cc i bym powiedział że ukradłem tacie a tata by to potwierdził to by były jakieś kłopoty przez to?

nawet takiego pytania niepowinienes zadawac.dziwie sie tylko ojcu ze ma brak calkowitej wyobrazni i odpowiedzialnosci za ciebie, siebie i innych bo takim skuterkiem nietylko mozesz komus uszkodzic bryke ale kogos lub siebie zabic albo przez ciebie ktos moze zostac kaleka.wiec zanim wyjedziesz na droge dwa razy sie zastanow.ojciec też.pozdr

.... dwa za brak właściwego zabezpieczenia pojazdu przed używaniem przez osoby niepowołane

jsz

tru, tru, straż miejska mi kiedyś mandat chciała w*ebać za to, że nie zamknąłem samochodu...

Kiedyś wjechał mi w kufer chłopak prowadzący dużego Fiata. Też był niepełnoletni. Zapakowaliśmy go do samochodu i zawieźliśmy do domu. Ojciec natychmiast zadzwonił na policję, że samochód się znalazł, bo naprawdę myślał, że ukradli. Potem wziął się za synka, a po godzinie siadł z nami przy stole i wypisał oświadczenie.

I JAKI Z TEGO WNISEK ?