skilos Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Ja tez uwazam ze adidaski to na skuter , uzywam Daytona Road Star GTX i ponad 30 stopni C to nie problem :) Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jakie buty polecacie na gorace upalne wrecz dni, moga byc krotkie, cenowo średnia polka SHIMA SX-3SECA SPRINTadrenalineozone urbanw ktorych nie bedzie goraco w stope po miescie ?Gorąco będzie we wszystkich, a najbardziej w Shimie i Ozone (SX-3 mają membranę). Te dwa modele przy tym są najmniej badziewne z całego wachlarza, który wypisałeś...Na upał przydałyby się buty perforowane, a nie muszą być niskie, bo w piszczel i tak się nie zapocisz. Zresztą wysokie buty z perforacją często mają otwory również na łydce.Zerknij np. na Rebelhorn Pride w wersji perforowanej, jeśli mają być tanie. Jak dobrej jakości, to Alpinestars S-MX 6 perforowanej lub Sidi Cobra Air. Membrana oczywiście nie dyskwalifikuje butów na lato, ale tylko pod warunkiem że dobrze oddycha (praktycznie tylko Gore-Tex, jak wspomniał skilos) i przy założeniu, że nie masz nadpotliwości stóp. Czasem membrana może nie nadążyć z odprowadzaniem potu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jakie buty polecacie na gorace upalne wrecz dni, moga byc krotkie, cenowo średnia polka moje typy: SHIMA SX-3http://allegro.pl/2014-miejskie-krotkie-buty-skorzane-shima-sx-3-43-i4350859757.html SECA SPRINThttp://allegro.pl/seca-sprint-krotkie-buty-motocyklowe-roz-43-i4342305402.html adrenalinehttp://allegro.pl/sport-krotkie-buty-adrenaline-44-gdansk-dost-24h-i4374335647.html ozone urbanhttp://allegro.pl/ozone-urban-krotkie-buty-motocyklowe-roz-43-i4342485822.html w ktorych nie bedzie goraco w stope po miescie ? Jak chcesz buty na upały, to zobacz butki RS Taichi RSS003 Delta Riding Shoeshttp://rs-taichi.pl/produkty/buty-motocyklowe/delta-riding-shoes.html Jeżdżę w nich 2gi sezon i jestem zadowolony. Gdy buty trzymam w standardowej pozycji to nie czuć wiatru, a gdy ustawie je bardziej prostopadle do jezdni to przyjemnie dmucha w stopy. Do chodzenia również wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Moje buty Forma Velocity nie dają rady jak zejdę z motocykla i chcę się przejść. Wiem, że buty motocyklowe muszą być sztywne, aby były bezpieczne, ale bez przesady. Po ostatniej wycieczce tak mocno ucierpiały moje stopy, że w trybie pilnym chce nabyć nowe buty.Wymagania są nastepujace: mają być maksymalnie profesjonalne (na zamek czy, rzepy a nie na sznurówki) krótkie (tylko co za kostke) wygodne i w czarnym kolorze. Wiem, że to trochę się wyklucza, ale na pewno istnieją lepsze buty niż te co posiadam. Jakie modele polecacie? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) A nie lepiej pomyśleć o butach na zmianę? Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;).....Przy tym Forma to ogólnie pisząc ch**nia więc może wystarczy zmienić markę :D.... Edytowane 26 Lipca 2018 przez Wertyder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tydraniu Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam. Muszę kupić sobie nowe buty, nie chcę wysokich, jedynie takie żeby były te parę cm za kostkę. Mam upatrzone 2 modele. Są to Rebelhorn Reborn oraz Seca Sprint II. Oba modele kosztują praktycznie tyle samo, ale mają całkiem inne opinie na motoopinie.info. Dlatego przychodzę do Was. Może ktoś użytkował te modele i może się wypowiedzieć na ich temat? A może macie pomysł na coś innego, podobnego? Wysłane z mojego ASUS_X01BDA przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arti... Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Polecam TCX X-Square Sport, mega wygodne i soldnie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiekkk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 he no mam w tym momencie te TCX na sobie 😎 mimo, że to moje pierwsze trzewiki - potwierdzam co kolega napisał - są wygodne i raczej dłuuugo posłużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak66 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Na lato polecam Buty turystyczne krótkie Daytona AC4 WD niebieskie. Używam drugi sezon i są mega wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Na lato odpuściłbym wszelkie wodoszczelne z membraną (zdecydowanie gorsze chłodzenie). Używam jakichś typu "trampki" z perforowanej skóry (chyba firma TCX) i są mega wygodne. Są wzmacniane w okolicy kostek, więc ochronę przeciwurazową zapewniają. Oczywiście gdy pada pozostaje założenie ochraniaczy gumowych... Krótkie Daytony z goretexem również posiadam, ale są zdecydowanie mniej komfortowe w gorące dni od wspomnianych trampek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 18 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Ja mam krótkie Rebelhorn i dają radę. Chodzi się w nich dobrze i po 4 latach używania ich stan oceniam na bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corbi95 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Czy ktoś posiada Alpinestar fastback 2? Wersja zwykła lub drystar? Jakieś opinie? podobają mi się te buty, chciałbym gdzieś znaleźć do przymierzenia, ale opini też chętnie bym wysłuchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi