jimi11 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Ostatnio dosyc urazowo uczylem sie zejscia na kolano i dopiero teraz pomyslalem ze mozna by zastosowac cos takiego jak w szkolach jazdy maja. Takie kolka na wysiegnikach, ze jak nawet motocykl sie polozy to oprze sie na tych kółkach. Jak to sie nazywa? Gdzies mozna kupic? czy samemu spawac? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 W rowerowym kupisz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 W rowerowym kupisz :P Kółko pady. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Moja 4 lotnia córka ma takie. Pytałem jej ale nie wie jak się nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Hehe. Jak to sie nazywa? http://kneedown.org.uk/?page_id=5 tutaj jest taka profesjonalna wersja tego ;-) ale widzialem ze polskie szkoly maja stale przyczepione cos podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Hehe. Jak to sie nazywa? http://kneedown.org.uk/?page_id=5 tutaj jest taka profesjonalna wersja tego ;-) ale widzialem ze polskie szkoly maja stale przyczepione cos podobnego Och jak ja bym tak zszedł na kolano to chyba bym "zszedł",albo musiał bym zastosować słynny na forum przeciw skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Heh. Czemu? Nie zrozumialem aluzji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 "The bike is heavily modified with two custom swing arm outriggers with nylon wheels. " Czyli sami sobie wyspawali. Najpierw czytaj, potem pytaj.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Nie stresuj się, ja też nie zrozumiałem, niektórzy starają się zabłysnąć, a nie wychodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 a nie można się nauczyć bez podpórek na kolano schodzić ? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wszystko mozna, ale nie wszystko jest tanie. Juz napisalem w pierwszym poscie ze jak schodzilem to sie wysypalem. Buber - mi chodzilo o takie cos jak sie w Polsce stosuje, a nie o konkretnie ten przypadek. Widzialem, ze mają cos ala gmole w kształcie V a na koncach kółka, w razie jak przesadzisz z przechylem to opiera sie wlasnie na nich przez co nie kladzie sie moto. A przede wszystkim, jak sie to nazywa? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Heh. Czemu? Nie zrozumialem aluzji ;-) Bo jak się uczyłem to nie było w polsce takich wynalazków i ludzie bardzo powoli i stopniowo dochodzili do wprawy.Można za pomocą tych kółek przełamać opory psychiczne ale nie nauczysz się poprawnie składać w zakrętach.A to moje "zejście"to nie żeby zaistnieć tylko stary już jestem i nie pozwalam sobie teraz na tyle co kiedyś,w pewnym wieku kości dłużej się zrastają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Bo jak się uczyłem to nie było w polsce takich wynalazków i ludzie bardzo powoli i stopniowo dochodzili do wprawy. Nie bylo tez duzo innych rzeczy, co nie znaczy ze kazdy ma zaczynac wsce i uzywac technologii sprzed lat. Przeczytaj pierwszego posta to sie dowiesz. Nie chodzi o przelamanie bariery psychicznej, bo tej nie mam. Chodzi o nauczenie sie poprawnej techniki, zeby nie konczylo sie to gleba i czemus sluzylo. o takie cos mi chodzilo, tylko ze bardziej wygiete do gory, zeby mozna bylo robic przechyly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Chodzi o nauczenie sie poprawnej techniki, zeby nie konczylo sie to gleba i czemus sluzylo. Jeśli chcesz się nauczyć techniki a nie zrobić sobie krzywdę jak odczepisz kółka to zabierz się do treningu w należyty sposób - z tego co widzę jesteś z Warszawy więc masz się gdzie doszkolić. A pomijając wszystko inne uczenie się schodzenia na kolano dla samego schodzenia (może żle zrozumiałem) jest wg mnie nieroztropne. Jak już będziesz tak zapierd... , że będzie Ci potrzebne mocniejsze złożenie w zakręcie to może kolanko się przyda... na torze :). pozdrawiam, E" Edytowane 19 Maja 2009 przez EARL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Szkolenie wyglada wlasnie tak, ze podczepiaja te kolka.. wiec nie rozumiem co za roznica. Na tor wybiore sie w przyszlosci, jak narazie nie mam mozliwosci. Glownie chodzi o duze zlozenia przy malej predkosci. Nie ma byc zejsciem dla samego zejscia... "Jeśli chcesz się nauczyć techniki a nie zrobić sobie krzywdę jak odczepisz kółka to zabierz się do treningu w należyty sposób" Te kółka nie pomagają, tylko asekurują. Wie ktos gdzie sie to mocuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi