Guzik Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Przy takich prędkościach mam podobny problem. Majtki robią się za małe. to maly ci sie powieksza a nie majtki maleja tak jest przy predkosciach powyzej wymyslili to Dunczycy jako odpowiedz na szwedzka pompke a ja mam pytanie powaznie ;) latacie w okularach? bo ja niestety musze a ciezko dopasowac taki kask zeby bylo dobrze dopasowany a jednoczesnie okluary sie miescily pod nim i nie lamaly (polamalem jedne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Proponuje się wybrać w 500km traskę ... ale tak na twardo! Pozwolicie , zę sie wypowiem za Kuraka, się wybrał w traskę do Czestochowy , trzymaliśmy przelotową 160-180 i Kurczak żyje, i ma się dobrze a jechał tą swoją czarną paskudą zwaną też niekiedy FZ6, też nie rozumiem ludzi którzy wystrzegają sie owiewki a latają z prędkościami większymi niż te do których na nakedach łbów nie urywa, ale widocznie własnie to musi coniektórym sprawiać fun... Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shuy Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) to maly ci sie powieksza a nie majtki maleja tak jest przy predkosciach powyzej wymyslili to Dunczycy jako odpowiedz na szwedzka pompke a ja mam pytanie powaznie ;) latacie w okularach? bo ja niestety musze a ciezko dopasowac taki kask zeby bylo dobrze dopasowany a jednoczesnie okluary sie miescily pod nim i nie lamaly (polamalem jedne) W majtkach przybywa mi z tyłu a nie z przodu :] Chyba bardziej opłaca się dobierać okulary niż kask. Chyba, że chodzi o korekcyjne. Okularów poszukaj w sklepach wędkarskich, najłatwiej znaleźć takie z miękkiego plastiku, z płaskimi uszami, który się pod kaskiem ułoży. Wędkarze mają gdzieś modę więc znajdziesz raczej modele praktyczne niż ładne. Tylko unikaj polaryzacyjnych - dają tęczę na szybce. Ładne to ale rozprasza. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez shuy Cytuj Szukam go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 i co mnie najbardziej zdziwilo to jest to ze przy predkosci ok 170-180kmh pęd wiatru dociska kask do ust i nosa :eek: Łoojezu też masz problem. Mi zrywa kask z głowy już przy 110km i powiewa z tyłu trzymając się na pasku. latacie w okularach? bo ja niestety musze a ciezko dopasowac taki kask zeby bylo dobrze dopasowany a jednoczesnie okluary sie miescily pod nim i nie lamaly (polamalem jedne) W otwartych kaskach nie ma z tym żadnego problemu. Ja jeżdżę w przeciwsłonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 A ja sobie kupiłem czapkę uszatkę i jest luz. daszkiem do tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 czesc, mam kask hjc cs r1 rozmiaru XL jest dopasowany do glowy w sam raz, kask mam miesiac i od nowosci pasowal idealnie, nie uciskam mocno tylko rownomiernie przylegał do całej glowy. co mnie zdziwiło to ostatnio po raz pierwszy przekroczylem predkosc 150kmh w mojej karierze motocyklisty na suzi sv650n i co mnie najbardziej zdziwilo to jest to ze przy predkosci ok 170-180kmh pęd wiatru dociska kask do ust i nosa :eek: tak normalnie jak stoje w miejscu to miedzy "szczęką" kasku, czyli te miejsce ktore jest pod szybką, przed ustami i nosem to tam jest przerwa ok. 3-4 cm a gdu jade moim moto a jest to naked to przy predkosci ok. 170kmh ta "szczęka" kasku dociska do ust i nosa, na dłuższą mete jest to strasznie nie wygodne :icon_evil: czy to aby jest normalne? moze mam jakaś dziwna głowe jej kształt albo moze kask jest o rozmiar za duzy ale przeciez on mi pasuje jak ulał, i jest strasznie wygodny :D Ubieraj pod kask kominiarkę i zamykaj wentylację,może to coś ci pomoże,a jak nie to kup owiewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej33 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Przy prędkościach w okolicach dwóch paczek, cena kasku i jego dopasowanie nie ma znaczenia. Bezpośredni napór powietrza i tak dociśnie ci szybę do nosa, chyba że schowasz się za owiewki. Cytuj http://blazej33.op11.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Ojej jakie starszne problemy :biggrin: :icon_razz: Jak będziesz jeźdźił wolno to problemy znikną :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondzia Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Najlepszy patent by ci nos sie nie wciskal w szybke, to zahamuj, odstaw kask na tylne siedzenie pod siateczke, zaloz okularki typu 'matrix' i popierd*** 2 paczki i wiecej. Sprawdzony patent. Widzialem goscia w necie co blackbirda tak rozpedzal do 300 km/h. Koles wiedzial co robi. Przy 300 sie sprawdza, przy 200 bedziesz czul cieply wiaterek. Przy tej predkosci kask ci w ogole do niczego sie nie przyda. I tak z taka predkoscia jedziesz poza miastem i gliny cie nie dorwa. Tylko wiesz, jezdzij tam gdzie nie ma lasu, malo samochodow, szeroka, oswietlona droga z widocznym poboczem. Sa takie ekstra-przelotowki malo uczeszczane. Lepsze od autostrady bo ruch zerowy. Za brak kasku kasuja cos takiego jak za brak pasow. 50 czy 100. Nikt cie zreszta nie zlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 zainwestuj w porzadna kominiare motocyklowa tez !;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Przy tej predkosci kask ci w ogole do niczego sie nie przyda. Dostaniesz kiedyś jakąś większą muchą po łbie to zmienisz zdanie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 a to można gdzieś w Polsce jeździć 180kmh? Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 (edytowane) a to można gdzieś w Polsce jeździć 180kmh? Można, prawie wszędzie. Tylko nie wolno. Ale można :D Edytowane 15 Maja 2009 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 A!!! To znaczy, że ja też mam za duży kask!! A myślałam, że to taka dodatkowa funkcja kasku - powyżej 180 włącza się funkcja spadochronu hamującego. Ja za to dodatkowo płaciłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 a to można gdzieś w Polsce jeździć 180kmh? Można a nawet trzeba :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi