wicia23 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) del Edytowane 22 Marca 2009 przez wicia23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicia23 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Mam pytanie odnosnie regulacji zaworow w moim jajku 750 '01 z manuala wyczytalem (nie wiem czy dobrze :icon_rolleyes: ) że luzy zaworowe musza wynosic odpowiednio ssace: 0.020-0.047 wydechowe: 0.040-0.067 czy to sa prawidlowe wartosci? kupilem szczelinomierz o zakresie 0.05 do 1mm co 0.05 ktory w tym przypadku jest chyba bezuzyteczny jaka musi byc dokladnosc podczas ustawiania luzow? czy jak bym mial plytke 0.03 to wystarczy ze ustawie 0.03 i 0.05 :icon_question: coś kiepsko wyczytałeś..... Haynes, zimny silnik: ssące: 0,10 - 0,15 wydechowe: 0,18 - 0,23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczavol Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 ooooops moze to dlatego że manuala mam po ang. co prawda znam ang ale technicznego slownictwa czasmi sie nie przeskoczy ;) dla mnie to dobra wiadomosc bo bede mogl wykorzystac ten szczelinomierz który mam dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynka_uk Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam wszystkich Ostatnimi czasy kupiłem sobie jajeczko i jestem bardzo zadowolony zważywszy że to mój pierwszy motocykl :smile: Postanowiłem go odrobinę ulepszyć i znalazłem takie ustrojstwo HID HEADLIGHT CONVERSION KIT. Ustrojstwo obsługuje żarówki typu H7 i w ulotce jest napisane że można je zamontować w Suzuki GSX750F ale z drugiej strony w kilku miejscach doczytałem się że poczciwe Jajko obsługuje żarówki typu H4 Cy ktoś byłby tak uprzejmy aby sprecyzować jakie w końcu są tam żarówki :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Ze schematu elektrycznego wynika , że modele na UK , Kanadę , Australię i USA posiadają dwie żarówki H4 (55/60W ) , reszta krajów H1 i H7 ( 55W ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynka_uk Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ze schematu elektrycznego wynika , że modele na UK , Kanadę , Australię i USA posiadają dwie żarówki H4 (55/60W ) , reszta krajów H1 i H7 ( 55W ). To pytanie może wydać się głupie ale na elektryce znam się jak kura na pieprzu czy jest możliwe zamontowanie żarówki H7 w gnieździe H1 lub H4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Zapytaj w Halfordsie Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Bez przeróbek nie da rady . Ale jest być może jeszcze większy problem , innych luster w reflektorze . Więc nie wiadomo , jak by świeciła taka hybryda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mynka_uk Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź , mam jeszcze jedno pytanie muszę wymienić lusterka (moto miało malowane końcówki kierownicy i niestety lakiernik nie zdołał go w pewnym momencie utrzymać co zakończyło się tragicznie dla jednego z lusterek... :icon_evil: ) Czy da się jeździć na lusterkach których wysięgniki mają długość 9.5 cm czy lepiej kupić coś z wysięgnikiem 17cm W tym momencie miałem wysięgnik 13cm i widoczność nie była idealna niestety nie mam punktu odniesienia i nie wiem czy skrócenie wysięgnika o 3.5 cm dużo zmieni Trzeba zaznaczyć że mam 183 cm wzrostu a na motocyklu preferuję pozycję raczej turystyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX600F,przyc...ajko,10362.html :icon_razz: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boleś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam, mam do Was pytanie. Kolega kupił gsxf 600 katana '96 z rozbitym przodem i nie jest pewien, jakie żarowki wystepowały w tym modelu i ile sztuk w przednim reflektorze (są tam 2 gumowe osłony, co wskazywałoby na 2 żarówki + pozycje). Jeśli ktoś ma pewne informacje, prosimy o pomoc :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja mam Katane z 93 roku i mam tylko dwie żarówki (pozycje i normalne). Ale nie jestem pewien czy nie było coś u mnie robione przy tych światłach bo pozycje mam np. niebieskie, ale myślę że przez to liczba żarówek się nie zmieniła i powinny być tylko 2:) Pozdrawiam:) Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez sebaadampol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boleś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Dzięki, jesteśmy trochę blizej rozwiazania zagadki. A jakis pomysł na to, jakie zastosowanie ma 2 gumowa osłona z wychodzącymi z niej kablami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaadampol Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 A mógłbyś zrobić zdjęcie i to pokazać??? wtedy bym zobaczył jak jest w moim i byśmy to porównali. Pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boleś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ok, zrobię zdjęcie przodu z uwzględnieniem gumowych osłon :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi