daro-wolbrom Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 nie no,rozumie sie ze trzeba kontrolowac swiece,potrafia duzo powiedziec o skladzie mieszanki i zaplonie,tym bardziej w moto w ktorym nie ma problemu z dostepem do swieczek. i tez sie rozumie ze duzy wplyw na trwalosc ma rodzaj silnika i jego uzytkowanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Podumałem, podumałem i doszedłem do wniosku że je wymienię. Niebawem wkręcę nowe CR9EEHIX-9. Skoro już robię duży przegląd z regulacją zaworów, profilaktycznym czyszczeniem gaźników oraz wymianą wszelkich płynów oraz napędu to i świeczki niech nowe ma. Albo wszystko albo nic :) Ps. Na łańcuchu zrobiono 35 tyś (JT + najwyższy model RK). Systematycznie myty naftą i smarowany oliwą. Żeby nie zużyta przednia zębatka, napęd by służył jeszcze z 6 tyś. Mam nadzieję że Sunstar okaże się lepszy od JT, a DID ZVM2 525 nie gorszy od byłego RK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Viper, mozna wymienić mała zebatke przednia i dalej śmigać te 6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Viper, mozna wymienić mała zebatke przednia i dalej śmigać te 6 tys. Pierwszy kwietnia dopiero będzie i nie rób sobie żartów z kolegi bo to nie pasuje motocykliście. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Lubie dojeżdzać czesci do końca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Lubie dojeżdzać czesci do końca;) To wcale nie znaczy że inni też powinni ryzykować zerwanie łańcucha. Ja lubię porządne naprawy a nie wycieranie tyłka szkłem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 moja irydowa , znacznie wypalila sie po 5 tys km . Stwierdzam ze sie nie oplaca plasci 3 razy wiecej z irydowe , bo zwykle wytrzymuja dluzej A odnosnie swiec - kto z forum sprzedaje swieczki denso ?. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Piotrusgsx o ile dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 moja irydowa , znacznie wypalila sie po 5 tys km . Stwierdzam ze sie nie oplaca plasci 3 razy wiecej z irydowe , bo zwykle wytrzymuja dluzej A odnosnie swiec - kto z forum sprzedaje swieczki denso ?. Wypaliła się po 5 tyś km. ???!!! Może była niewłaściwie dobrana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 nie wiem , podalem typ motocykla i taka mi polecono. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-wolbrom Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) niemozliwe zeby irydowka mniej wtrzymala od zwyklej.idz do goscia ktory ci ja dobieral z reklamacja.cos musial popitolic. do twojego powinna byc np. DENSO IX24B a tu jest link gdzie mozna sprawdzic jakie swiece sa przypisane do roznych moto http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/...mc/mc-maker.cgi Edytowane 25 Marca 2009 przez daro-wolbrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 W chłodniejsze poranki muszę dłużej pokręcić rozrusznikiem, co prawda takowe zdarzają się już rzadko, ale może to jakiś symptom że trzeba zmienić świece... obecne mam dopiero ~3kkm ale dużo chodziły na zbyt bogatej mieszance :( Co mówicie/radzicie? Zmienić na irydówki? :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 .....Być moze opinia o olejakach , trudnościach z odpaleniem , legnie w gruzy po zmianie świec na irydowe ... Niestety nie legła , widocznie nie świece są przyczyną trudności . Przekonałem się o tym dwukrotnie - wiosną i dzisiaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Przeczytalem to wszystko i :icon_eek: :icon_eek: . Ludzie maja silniki w stanie przedzgonnym,zle usawione,zle dobrane swiece,uklad zaplonowy na wykonczeniu,itd i nastepnie obwiniaja swiece za te problemy. Osobiscie uwazam ze problemy z jakoscia swiec skonczyly sie jakies 25-30 lat temu. NGK i Denso maja produkty bardzo dobrej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam. Na zwyklych NGK 6kkm i moto sprzedalem, Na obecnych NGK Iridium -7 kkm i swieczki bez sladu zuzycia. Ale röznicy pomiedzy Iridium a zwyklymi swieczkami niezaüwazylem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi