Lukas_dan Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 Witam, chcialbym wysluchac waszych opini na temat sportowego tlumika do yamahy R6 model z 99r. Szukam takiej puchy by wydobyc bardziej RYK niz bas. Mam tez pytanie co oznacza nazwa modelow tlumikow "slip on" ? Czy mieliscie moze stycznosc z tlumikami D&D ? Na naszym polskim rynku malo powszechne i dostepne... Pokazuje 2 przykladowe filmiki jaki to ryk bym chcial osiagnac..., czekam moze na jakies propozycje http://pl.youtube.com/watch?v=OCVZlGHqJGg http://pl.youtube.com/watch?v=cSz2ALo1pvQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niki_lauda Posted February 5, 2009 Share Posted February 5, 2009 "slip on" czyli puszka nachodzi na rure bez koniecznosci skrecania czegokolwiek. Trzyma sie na sprezynie/ typ bolt "on to" rozwiazanie na sruby ( czesto 3 albo 4 o okreslonym rozstawie w zaleznosci od producenta moto) D&D brzmia bardzo dobrze. mi sie podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas_dan Posted February 6, 2009 Author Share Posted February 6, 2009 Jakies propozycje, rady co zalozyc by osiagnac ryk ? Nigdzie sie nie moge konkretnie dopytac... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikus91 Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 Zawsze musi byc taki glupi, dopieprzajacy post. Czy tutaj nie mozna pisac normalnie? YUBY i trzecie wyjscie to sportowy tlumik.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aivars Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 O ile sie nie myle, to ogolnie mowiac, z tlumika 'cienkiego' wlasnie mozna osiagnac bardziej ryk, niz bas. Ale moge sie mylic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD VADER Posted February 6, 2009 Share Posted February 6, 2009 (edited) Znajomy miał kiedyś starego ZX-a 10 z krótkim tłumikiem (tak ze 30 cm długosci ).Wśrodku raczej nic.Dźwięk cos ala spotęgowany kilkukrotnie duzy fiat z wypalonym wydechem no i kilogramem gwozdzi w środku.Nie dawałem rady tego słuchac nawet na jałowych przez dłuzej niz 2 minuty. Edited February 6, 2009 by janosikkk Quote Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas_dan Posted February 7, 2009 Author Share Posted February 7, 2009 YUBY i trzecie wyjscie to sportowy tlumik.... Pytanie wlasnie jaki tlumik mialbym zalozyc.... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiler Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 raz w życiu słyszałem w Brnie R6 która miała założony wydech sebringa i powiem wam ze zrobił kosmiczne wrażenie . normalnie ludzie z całego pola namiotowego się zeszli posłuchać :biggrin: Niestety ten motórzysta mówił w bardzo dziwnym języku więc nie dało rady się z nim dogadać czy coś w nim przerabiał (a że była to 2 w nocy więc za dużo też nie było widać :biggrin: ) ale właśnie było to 2 w 1 czyli basowy ryk :bigrazz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrPlama Posted February 7, 2009 Share Posted February 7, 2009 Zawsze możesz zdjąć tłumik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raczek_6 Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Lub zamówić odpowiedni dla Ciebie wydech u Roberta, http://motowydech.eu/ robi ciche, głośne ,krótkie długie jakie tylko chcesz, w R6 można poprowadzić wyżej wydech mniejszy fajniejszy. Galeria zdjęcia 20 i 21. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arni Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Szukaj tłumików Gualdi Silencers. Jezdziłęm na R6 z takim wydechem i miało dzwięk chocby F1 jechało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejvis Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 mam na sprzedaz wydech D&D do r6 taki jak na zalaczonych filmikach (dzwiek wydechu jak z odrzutowca) :biggrin: jak jestes zainteresowany to pisz fotki moge ci podeslac na maila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart_b Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Gualdi kupisz w olekmotocykle w bielsku albo przez allegro bo oni to maja. D&D to twor made in usa tak wiec ebay.com Quote MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts