Jump to content

Sportowy ryczacy tlumik R6

Recommended Posts

Witam, chcialbym wysluchac waszych opini na temat sportowego tlumika do yamahy R6 model z 99r. Szukam takiej puchy by wydobyc bardziej RYK niz bas. Mam tez pytanie co oznacza nazwa modelow tlumikow "slip on" ? Czy mieliscie moze stycznosc z tlumikami D&D ? Na naszym polskim rynku malo powszechne i dostepne...

Pokazuje 2 przykladowe filmiki jaki to ryk bym chcial osiagnac..., czekam moze na jakies propozycje

http://pl.youtube.com/watch?v=OCVZlGHqJGg

http://pl.youtube.com/watch?v=cSz2ALo1pvQ

"slip on" czyli puszka nachodzi na rure bez koniecznosci skrecania czegokolwiek. Trzyma sie na sprezynie/

typ bolt "on to" rozwiazanie na sruby ( czesto 3 albo 4 o okreslonym rozstawie w zaleznosci od producenta moto)

D&D brzmia bardzo dobrze. mi sie podoba.

Znajomy miał kiedyś starego ZX-a 10 z krótkim tłumikiem (tak ze 30 cm długosci ).Wśrodku raczej nic.Dźwięk cos ala spotęgowany kilkukrotnie duzy fiat z wypalonym wydechem no i kilogramem gwozdzi w środku.Nie dawałem rady tego słuchac nawet na jałowych przez dłuzej niz 2 minuty.

Edited by janosikkk

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

raz w życiu słyszałem w Brnie R6 która miała założony wydech sebringa i powiem wam ze zrobił kosmiczne wrażenie . normalnie ludzie z całego pola namiotowego się zeszli posłuchać :biggrin:

Niestety ten motórzysta mówił w bardzo dziwnym języku więc nie dało rady się z nim dogadać czy coś w nim przerabiał (a że była to 2 w nocy więc za dużo też nie było widać :biggrin: ) ale właśnie było to 2 w 1 czyli basowy ryk :bigrazz:

• 2 weeks later...

Gualdi kupisz w olekmotocykle w bielsku albo przez allegro bo oni to maja.

D&D to twor made in usa tak wiec ebay.com

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500