rzoov Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Wyłącza się przez przekręcenie kluczyka. Zawsze przy tym piśnie ostrzegawczo :P nie ma dramatu. Jednak dość szybko padają mi baterie, myślałem że jakieś zwarcie. Odesłałem na gwarancji, ale stwierdzili że wszystko gra. Prawdopodobnie mam baterie padliny ;) Baterie nie daja rady przy nizszych temperaturach, rozladowuja sie momentalnie. Ja w tamtym roku wrocilem do sklepu bo myslalem ze cos sie zrabalo (blokada sygnalizuje rozladowanie bateri popikujac :buttrock:), ale skonczylo sie na komplecie baterii gratis :banghead:. Co do pytania Sienkosa - wszystko zalezy jak chcesz uzywac tych zabezpieczen. Tak na chwile na miasto to blokadoalarm mysle lepszy, jak na dluzej to z kolei blokada + lanuch. Z praktycznego punktu widzenia blokada jest wygodniejsza bo miesci sie w schowku, a lancuch trzeba juz w czyms wozic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 no dokladnie oba by sie przydaly...na noc moto na strzezonym w dzien przed praca.. wiec taki lock bedzie chyba wygodniejszy. a na noc przywiazac tym i tym :lapad: . ewentualnie myslalme o alarmie plus lancuch.. rzoov:rozumiem ze masz takie rozwiazanie. kupiles w krk? gdzie, za ile i ktory model :D ? dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revolution Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Sorki ale sie podepne.powiedzcie mi lepszym zakupem jest taka blokada czy raczej łańcuch? Musze cos kupic przed sezonem i mam dylemat. Nie wiem co bedzie lepsze i zda lepiej egzamin. Lańcuchem moge teoretycznie przypiac do czegos. Dzieki za rady.jeszcze jedno pytanie jak wyglada dezaktywacja tej blokady? podchodze i wkladam kluczyk i otwieram? nie zacznie on piszczec przy tej operacji? Aktywacja jest automatyczna z tego co wiem. dzieki Moim zdanie lepszy jest łańcuch ale czasem nie zawsze jest do czego przypiąć moto więc dobrze mieć i blokadę.Co do dezaktywacji to nie wystarczy tylko przekręcić kluczyk. Dezaktywacja następuje po ściągnięciu blokady z tarczy. I trzeba sie z tym uwijać no chyba,że ktoś jest głuchy i mu wyjec nie przeszkadza. A podstawą szybkiego zdjęcia blokady jest właściwe włożenie kluczyka. :clap: Najlepsza to jest blokada na tarczę z alarmem np. Xena i do tego łańcuch :biggrin: Sam łańcuch nie wiele Ci da, bo były fotki na forum jak ktoś zastał na miejscu gdzie zostawił moto samo koło :notworthy: :buttrock: A taka blokada z alarmem narobi hałasu jak ktoś ruszy moto :buttrock: A jak masz łańcuch i blokadę to wtedy zastajesz same koło z łańcuchem i blokadą. To faktycznie lepiej mieć i jedno i drugie. :banghead: Jak jest taka możliwość to łańcuch najlepiej zakładać na ramę lub wahacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 rzoov:rozumiem ze masz takie rozwiazanie, mowie o Xenie. kupiles w krk? gdzie, za ile i ktory model :)? dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 (edytowane) Xena maja w Riderze: http://www.motoakcesoria.com/index.php?ac=102&ci=12&si=45 Ja mam hm... zolta :biggrin: z bolcem 14mm. W sumie to nie wiem ktora dokladnie bo pudelko wywalilem. Ale o ile pamietam to nie dalem wiecej niz 200, wiec pewnie ta XR1-Y. Xena ma jeszcze jeden plus - niektorzy ubezpieczyciele np. pzu uznaja te zabezpieczenia (tzn niektore modele) przy polisach AC. Edytowane 27 Marca 2007 przez rzoov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 aha to spoko, a orientujesz sie ktore modele? Oni maja na to jakas liste? Ciekawy jestem ile by mnie to kosztowalo...musze jeszcze moto ubezpieczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 A jak masz łańcuch i blokadę to wtedy zastajesz same koło z łańcuchem i blokadą. To faktycznie lepiej mieć i jedno i drugie. :wink: Jak jest taka możliwość to łańcuch najlepiej zakładać na ramę lub wahacz.Oczywiście, że do ramy lub wahacza, bo inaczej nie widzę sensu :cool: Każde zabezpieczenie i nieważne jakie byłoby na swój sposób ma zaletę, bo opóźnia kradzież... :icon_question: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 No i sie chyba zdecydowalem... w sobote jade do ridera bo xene XN 15...mam nadzieje ze to dobry wybor bedzie.. dzieki za pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 aha to spoko, a orientujesz sie ktore modele? Oni maja na to jakas liste? Ciekawy jestem ile by mnie to kosztowalo...musze jeszcze moto ubezpieczyc... Znalazlem cos takiego: http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/produkt...d_kradzieza.pdf Jest tam XN14 i XN15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Znalazlem cos takiego: http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/produkt...d_kradzieza.pdf Jest tam XN14 i XN15. O rzeczywiscie, dzieki wielki. podoba mi sie producent tych Xen... :]. PZU jest zdolne :bigrazz:. W Sobote uderzam w takim razie do ridera.Teraz NX15 kosztuje 240, to tak w roli informacjii jakby kogos to interesowalo :buttrock: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sienkos Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 O rzeczywiscie, dzieki wielki. podoba mi sie producent tych Xen... :]. PZU jest zdolne :icon_twisted:. W Sobote uderzam w takim razie do ridera.Teraz NX15 kosztuje 240, to tak w roli informacjii jakby kogos to interesowalo :buttrock: . No i kupilem... pierwsze wrazenia.. ciezkie cholerstwo... :flesje: ale to chyba dobrze koles sprawdzil w sklepie.. ale odrazu sie okazlo ze baterie padly wiec dostalem jedne gratis.. na zapasowych zadzialalo... i fajny ten kolor srebrny...wyglada bardzo porządnie mam nadzieje ze nie pozaluje.. dzieki za ten topic bo tak to nie wiedzial bym co wybrac.. i dzieki za rady i pomoc. pozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spman Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 (edytowane) Ja tez kupiłem XN 15 juz z 4 dni temi, ale jakos nie mialem czasu sie pochwalic:) Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne, mysle ze sprawdza sie nalezycie i bedzie z tego pozytek. Wiem ze ma to jedna wielka zalete, ogromna ulga gdy zostawiam gdzies moto poza moim wzrokiem, zakladam blokade i czuje sie bezpieczniej. Polecam wszystkim:)P.S.Musze powiedziec ze pozytywnei zaskoczyla mnie reakcja jednego czlowieka dzis pod kinem, gdy rozbrajalem blokade, to zaczela piszczec i jeden facet ok 30 lat podszedl i powiedzial ze jak nie pokaze mu dowodu rejestracyjnego ze ten motocykl jest moj to dzwoni na policje ze go kradne:):) jakby takich ludzi bylo wiecej to bym spal spokojnie:):):) Pozdro :rolleyes: :) Edytowane 31 Marca 2007 przez spman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomba7 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Odgrzewam kotleta :D Czy wiecie gdzie w sklepie stacjonarnym w Warszawie można kupić model XN14 lub 15? Kupiłbym przez neta ale PZU wymaga rachunku imiennego i nie chcę walczyć z wirtualnym sklepem o rachunek, który może przyjdzie a może i nie. Tak, tak googlowanie juz było ale rezultat marny :P Edytowane 3 Października 2007 przez tomba7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam Chcialbym sie dowiedziec czy taka blokada bedzie pasowala do Suzuki gsx-r 1000? http://www.allegro.pl/item524675910_blokad...naxa_extra.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 i jeszcze moze taka blokade chcesz do uk wziac??? to sie dlugo k4 nienacieszysz :icon_razz: xenna to jest to czego szukasz.... :buttrock: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi