jjank Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 wiesz,co innego 250,co innego 600,tu już trzeba porządnie kołatnąć aby zagadało,no i moje moto z 84r... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsumoto Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 cóż,nie każdy lubi brudzić sobie ręce i woli oddawac moto do mechaników,ale zeby miec problem z odkręceniem świecy?? jak byś widział jak tam do dupy jest to zrobione tez byś miał problem kolego Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) oj to chyba nie wykręcałeś świecy w xl 600...z dużym bakiem,świeca jest położona podobnie jak w xr<między kolankami kolektora ,na środku głowicy>,tylko że głowica jest 2x większa i świeca siedzi głębiej... Edytowane 21 Stycznia 2009 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 wiesz,co innego 250,co innego 600,tu już trzeba porządnie kołatnąć aby zagadało,no i moje moto z 84r... Mozliwe, nigdy nie miałem 600'tki. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 no lanie paliwa bezpośrednio na tłok na pewno nie jest dobra metodą Czemu tak sadzisz? Co do dojscia do swiecy, komibnowaliscie z tzw przegubem? znajdziedzie go w dobrym zestawie z kluczami nasadkowymi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuzuki Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) JA opalarką nagrzałm całe gaźniki i ku mojemu zdziwieniu od razu załapał, bo wcześniej tego nie robiłem i musiałem troche pokrecić rozrusznikiem mimo tego ze też stał na PRI przez parę minut, no ale mróz swoje robi, następnym razem dmuchnę do gaźników jeszcze. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez piotreksuzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 macie za 10 zł takie spray co sie nazywa k2 samostart :D kosztuje zawortne 10 zł można na nim odpalać nawet kosiarke jak coś na nim nie odpali tzn że nie odpali nigdy :D odkręcasz filtr powietrza psikasz do gaźnika na otwartej przepustnicy i potem but i MUSI zapalić.może zapali i po kilku sekundach zgaśnie szczególnie w mrozie trzeba powtórzyć procedure.... tylko psikać mało mocno wybuchowe :D szczególnie jak ktoś ma dwusuwa albo problemy z zaworami można ogniem w pysk dostać :D na tym odpala star 200 na 20 stopniowym mrozie bez grzania świec żarówych niemożliwe żeby 4 suwowe moto nie zagadało :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuzuki Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 macie za 10 zł takie spray co sie nazywa k2 samostart :D kosztuje zawortne 10 zł można na nim odpalać nawet kosiarke jak coś na nim nie odpali tzn że nie odpali nigdy :D odkręcasz filtr powietrza psikasz do gaźnika na otwartej przepustnicy i potem but i MUSI zapalić.może zapali i po kilku sekundach zgaśnie szczególnie w mrozie trzeba powtórzyć procedure.... tylko psikać mało mocno wybuchowe :D szczególnie jak ktoś ma dwusuwa albo problemy z zaworami można ogniem w pysk dostać :D na tym odpala star 200 na 20 stopniowym mrozie bez grzania świec żarówych niemożliwe żeby 4 suwowe moto nie zagadało :D Ja nawet słyszałem że na Plaku do tapicerki można tak odpalać, bo też jest ponoć wybuchowy, ale nie wiem, nie testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 metalowy ale nie z tworzywa :flesje: nie chodzi tu tylko o korozje ale i o kondensacje pary wodnej Czemu tak sadzisz? Co do dojscia do swiecy, komibnowaliscie z tzw przegubem? znajdziedzie go w dobrym zestawie z kluczami nasadkowymi itp. poniewaz paliwo splywa do oleju zwlaszcza na suchym silniku po dluzszym postoju pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Potwierdzam Plak do plastików jest też skuteczny, wiele razy mechanicy na zakładzie tak odpalają samochody na mrozie i zawsze skutkuje. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co ro k te same problemy, wszystko w tym tekście: http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56423...minalskich.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dlatego wolę jeździć cały czas :) Jestem niezorganizowany, zapominalski i nigdy na nic nie mam czasu. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Numer z podgrzaniem gaźników u mnie zadziałał w 100%.Moto przeważnie po ok. tygodniu stania w zimnym garażu <w zimie> paliło po 10 min walce z kopką,teraz załapało po kilki porządnych kopach. Co ro k te same problemy, wszystko w tym tekście: nie wiele to wnosi szczerze mówiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Ja nawet słyszałem że na Plaku do tapicerki można tak odpalać, bo też jest ponoć wybuchowy, ale nie wiem, nie testowałem. można też odpalać na dezodorancie z biedronki czy adidasie :D .......chodzi o to że samostart k2 ma jakieś tam składniki smarne a jak ten co odpalał zauważył to silnik odpalany na takim gazie dostaje bardzo wysokich obrotów co napewno nie wpływa dodatnio na jego trwałośc jeśli podczas takiego rozruchu nie ma smarowania :D silniki motocyklowe niestety są strasznie delkatne z reguły :D ja BONDEM(dezodorant za 7 zł męski) co roku odpalam u kumpla ciągnik i stara 200 ale to są niezniszczalne silniki inna bajka :D chodzi o to (bynajmniej w 2t) że w niskich temperaturach benzyna nie odparowywuje i zalewa świece........jak już zapali ,,na gazie'' to potem chodzi normalnie na benzynie..bynajmniej tak wynika z mojej autopsji :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 nie wiele to wnosi szczerze mówiąc Przeczytałeś tekst czy tak tylko sobie gadasz? Po co mam się tutaj produkowac jeszcze raz o świeżym paliwie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi