kokon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Czytam Was już jakiś czas, a moi znajomi zrobili relację z Bułgarskiej foto http://blubry.pl/galeria297,rozpoczecie_se...ocyklowego.html i video http://blubry.pl/artykul2268,rozpoczecie_s...w_poznaniu.html szkoda, że mnie tam nie było :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Otwarcie sezonu to święto :wink: Ale... Parada, czy jak kto woli przelotka to totalna porażka, nigdy więcej czegoś takiego :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastema Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Kultury jeżdżenia w paradach powinniśmy się uczyć od Hells Angeles. Jechali w 2 rzędach, jeden za drugim. Nikt nikomu drogi nie zajeżdżał, nie wyprzedzał, nie szpanował na jednym kole.. Niestety taka mentalność u nas jeszcze.. A te skutery.. wrrr :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankha_vt Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 skutery były paskudne....nie dość, że ich nie słychać to nagle zajeżdża drogę masakra! no ale co do kultury jazdy to rzeczywiście pięknie by było tak w rzędach a o ile wygodniej Cytuj Hangaround AMAZONS WMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Wszystko ładnie i pięknie, ale dlaczego tak długa parada i dlaczego tak wolno...? Troche tego nie ogarniam... Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piopio36 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Nawet w RMF FM o was mowili ;D ;) ....no ładnie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_N Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 skutery były paskudne....nie dość, że ich nie słychać to nagle zajeżdża drogę masakra! no ale co do kultury jazdy to rzeczywiście pięknie by było tak w rzędach a o ile wygodniej Wszystko ładnie i pięknie, ale dlaczego tak długa parada i dlaczego tak wolno...? Troche tego nie ogarniam... I dlatego postanowiłem sobie to odpuścić. Ale w relacjach wyczytałem, że sporo ludzi było, mimo nie najlepszej pogody. Dla wytrwałych :flesje: Cytuj http://motowyjazdy.ubf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dziwna była też sytuacja kiedy to na skrzyzowaniu Małe Garbary - Garbary, część parady pojechała, a część musiała stać na światłach... Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disarms Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Co do samego przejazdu (parady) to wszyscy jeździli jak chcieli żadnego porządku, stawanie na prostych odcinkach drogi nie wiadomo czemu!!?? I na dodatek jazda bardzo wolnym tempem (nawet na 1 biegu bez gazu nie dało się jechać). A co do skuterów to niektórzy jechali normalnie - spokojnie równo bez jakiś wybryków i szkoda tylko że większa część na skuterach tak nie jechała. Co do słyszenia skuterów to ja nawet niektórych dużych maszyn nie słyszałem obok siebie bo taki hałas był w koło a swojej maszyny to praktycznie ani trochę nie słyszałem (jechałem spokojnie) zupełnie jak bym jechał jakimś elektrycznym motocyklem :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankha_vt Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 pogoda od rana nie byla ciekawa wiec jadąc do Poznania pięknie zmokłam ...jednak późniejsze słoneczko zrefundowało wszystko fakt nieciekawie, że niektóre duze krzyżówki nie były obstawione przez policję co utrudniało parade.....o prędkości nie wspomne Cytuj Hangaround AMAZONS WMC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wachu666 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ludzie nie przesadzajcie. Czepiacie sie ze gowno nie parada. A co bylo rok temu? Juz nie pamietam czy to bylo rozpoczecie czy zakonczenie, ale ulewa nie z tej ziemi i jaki efekt: moze z 200 motocykli. A teraz? TYSIĄCE! No takiej parady to ja jeszcze w Poznaniu nie widzialem. A czy jedziemy w rzedach czy obok siebie, czy jeszcze inaczej? A co ma wiatrak do piernika? Parady na otwarcie i zakonczenie sa po to, aby ludzie zwrocili na nas uwage. Czy jechalibysmy w rzadku jeden za drugim to i tak nie mialoby dla osob postronnych wiekszego znaczenia. Rowniez jadac w dwoch rzedach parada jeszcze bardziej by sie przedluzyla, choc i tak trwala dlugo - znajoma powiedziala mi ze cos nawet z 15 minut! Skutery oczywiscie sa wkurzajace, ciagle wyprzedzanie nie wiadomo po co. Recepta? Jechac swoim wolniutkim tempem i puszczac - niech wala szybciej jesli chca. Dla mnie w tym roku na plus: nowa trasa i do tego zdecydownie dluzsza! Reka bolala od ciaglego wciskania sprzegla :) Dla mnie w tym roku na minus: slabe zabezpieczenie trasy przez policje i MPK np. na Jana Pawła II tramwaje wjezdzaly na trase parady i przez to tworzyly sie dziury w naszym przejezdzie, ponadto duzo aut na trasie jak na parade Ogolnie jednak: wielki plus dla wszystkich przybylych pomimo kiepskiej pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosa102 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 a to ma piernik do wiatraka że tu chodzi o bezpieczeństwo nie tylko oglądających paradę ale przede wszystkim motocyklistów i ich sprzętów ze skuterem po przewrotce nie wiele się dzieje ale już z dużymi sprzętami to inna bajka liczona w setkach.To co się dzieje to jakieś nieporozumienie bez ładu i składu na przyszłość może warto ustalić wcześniej jakieś zasady aby wszyscy byli zadowoleni np. puścić skutery przodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wachu666 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 To spojrz sobie na Stadion Lecha w momencie rozpoczecia parady. Ogolnie jeden wielki chaos. Teraz wytlumacz tym tysiacom ludzi (jak, przez megafon, billboard, transparent?) zeby najpierw jechaly skutery, a pozniej motocyklisci. Po czym dodaj jeszcze, ze ma sie to odbyc kulturalnie w dwoch rzedach. Skutery walesaja sie pomiedzy nami ale po prostu jada do przodu i tyle. Nie widzialem jeszcze wypadku na paradzie z udzialem skuterowca. Za to widzialem R1 na pelnym poslizgu tylnego kola o malo co nie szlifujaca. Widzialem kolesia na okolo szescsetce jak sie przewrocil obok Areny na poprzednim zakonczeniu na prostym rownym odcinku drogi. Widze tez kolesi na crossach jak jada w paradzie na jednym kole. Tyle ze motonici robia to swiadomie z wlasnej glupoty. Na skuterach natomiast jezdza 13-15 latkowie ktorzy ledwo co maja pojecie o ruchu drogowym i czysto odbija im palma. Im nie przetlumaczysz. Nie klocmy sie o takie pierdoly. Parada byla udana i wazne ze zjawilo sie az tyle sprzetow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 trochę fotek mojego kumpla http://picasaweb.google.pl/hildas76/ROZPOC...OWH8pXkvZusggE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ...bojkot, powiadam, bojkot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi