Aster Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Różnią się, bo:- mają na bokach palców wstawki se stretchu - lepiej się układają na palcach- mają wlot powietrza "od tyłu" pod tym protektorem kostek - nie wiem jak będzie to działać w praktyce- mankiet mają zapinany z dwóch stronMając obie rękawiczki w rękach różnice widać. Akurat długość mankietu jest podobna. Ale jak się sprawdzają podczas jazdy - to będzie wiadomo po przyszłym sezonie. Ja w Tschulach 212 przelatałem jeden sezon i jestem zadowolony. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) To ja sie doczepie do tematu: jakie sa mozliwie najcieplejsze rekawice? Do jezdzenia w minusowych temperaturach... Mysle nawet zeby sobie zrobic podgrzewane rekawice, tylko nie wiem jak rozwiazac problem montarzu maty grzewczej :icon_mrgreen: Z gory dziekuje za odpowiedzi w stylu zamontuj podgrzewane manetki. Edytowane 30 Listopada 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Dobra membrana + ocieplina (niekoniecznie gruba, np. outlast). Ważne żeby nie były za ciasne, bo jak osłabią krążenie w dłoni to natychmiast dłoń zmarznie na kość. Dobre opinie słyszałem o Vanucci Winter, ale osobiście nie używałem ich jeszcze w takich hardkorowych warunkach. Z innych firm zbyt wielu opinii nie znam, może poza serią Thermal (np. Mars) z Rukki ale to trochę inny poziom cenowy. Jakość za to wyśmienita. Odpowiednik z Helda - Arctic albo 2070. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Szeroką ofertę rękawic zimowych ma RACER. Modele Novus, Softshell Winter i na przykład Gily. Warto poczytać na ich temat. Użytkownicy są bardzo zadowoleni. Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilet91 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Różnią się, bo:- mają na bokach palców wstawki se stretchu - lepiej się układają na palcach- mają wlot powietrza "od tyłu" pod tym protektorem kostek - nie wiem jak będzie to działać w praktyce- mankiet mają zapinany z dwóch stronMając obie rękawiczki w rękach różnice widać. Akurat długość mankietu jest podobna. Ale jak się sprawdzają podczas jazdy - to będzie wiadomo po przyszłym sezonie. Ja w Tschulach 212 przelatałem jeden sezon i jestem zadowolony. czyli polecasz Tschula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jeśli Ci dobrze leży na łapach to tak. Szczególnie za tą cenę. Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
movalis Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 czesc, podepne sie pod temat... nie mam zamiaru wydawac jakis horrendalnych pieniedzy na rekawice, wiec zapytam o te z nizszej(niskiej?) polki: http://moto.allegro.pl/rekawice-motocyklowe-tschul-210-r-m-wysylka-0-zl-i2026507901.html czy http://moto.allegro.pl/zr-race-skorzane-rekawice-r-l-mtn-24-28h-gdansk-i2027876894.html na 1 stronie przewinely sie tez takie http://hypnotik.pl/oferta/rekawice-motocyklowe/skorzane/model-CARBON ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżakub Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam!Mam zamiar kupić rękawice w cenie najlepiej ~~ 100zł (max + 30zł). Rękawice będą na już cieplejsze dni. Kolor - najlepiej całe czarne. I żeby wytrzymały chociaż 1 sezon ;) Myślałem nad : -Adrenaline HRX X1 (http://www.motorabat.pl/2776-r-kawice-adrenaline-hrx-x1.html) -Tschul 212 Czy w tej cenie jest jeszcze coś godnego polecenia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkiel Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 w tej cenie bierz ciule i nie ma co się nawet zastanawiać. Tylko uważaj na rozmiarówkę bo jest ździebko za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 kupiłem tschula 212 na początek.Też ciekaw jestem jak z żywotnością będzie i czy nie za ciepłe na lato. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 W stosunku cena-jakość dobrze wychodzą nasze rodzime z tarboru;)Mam model R 03 http://www.tarbor.pl/images_oferta/1084732920_1.jpg2,5 sezonu w nich śmigałem, są dość ciepłe, solidnue szyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ja ja mam takie pytanie :czym sie różnia rekawice dlugie od krotkich? Ubiegam odpowiedzi- dlugoscia.. Cytuj 'Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Upload Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 WitamDługie mają mankiet a krótkie wpuszczają wiatr przez rękaw kurtki (brak mankietu)PozdrawiamKrzysiekMegula Czarnula Cytuj www.motosapiens.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwid Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Mysle nad tschula 212, mozecie doradzic jakies rekawice do 200zl? Cytuj 'Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tschule dobre, mam 3 rok i nic się z nimi nie dzieje niedobrego. Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi