jusza Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Jusza - Metzelery produkują teraz w ... Brazylii :icon_eek: szkoda bo Marathony były niezłe do czopero/cruiserów. Na pewno cena odpowiadała jakości. Jeśli masz pewność, że były dobrze składowane i nie jest to II gatunek czy jakiś przewał to może lepiej kupić półtoraroczną niż nową brazylijską? A i tak ją zedrzesz w dwa, trzy sezony. Nie wiedziałem, że Metzeler'y produkują w Brazylii, ale nie jest to powód do ich wykluczenia z grupy "obserwowanych". Jeśli została tam też przeniesiona technologia Pirelli (z tego co pamiętam Metzeler jest produktem tej firmy), Brazylia nie będzie mi przeszkadzać. A ceny... No właśnie one Metzeler'y są droższe od Dunlop'ów: http://www.mynetmoto.com/motorradreifen.cf...rradreifen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dersu Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam.Też sie przymierzam do kupna nowych opon.Te które mam założone teraz to na mokrym asfalcie;śmierć w oczy;(Dunlop D 402) .Napiszę tylko o tych markach, które jak dla mnie były bardzo dobre. METZELER Marathon ME 880,Bardzo dobra przyczepność na suchej nawierzchni , czasem zarzuciła na mokrej , ale biorąc pod uwage agresywny styl jazdy , górzysty teren z ciasnymi zakrętami ,i do tego częste redukcje, to jakieś drobne uślizgi nie zawsze wynikały z winy opony. :biggrin: Bardzo dobrze spisywała sie też AVON Venom.Super opona, praktycznie też na każde warunki pogodowe.Co mnie zastanowiło, to fakt że przy wolniejszym ubytku bieżnika (jakby twardsza) , nieznacznie lepiej zachowywała sie na mokrej nawierzchni. MICHELIN (chyba Commander) bardzo dobrze trzymały bez względu na pogode, ciche,komfortowe .Jedyna wada (dla innych zaleta) to taka że są za;miekkie;.Skończyły sie szybciej niż wyżej wymienione. O przebiegach na tych oponkach nie piszę, bo na ten fakt sklada sie wiele czynników, takich jak, styl jazdy, ciężar i moc motocykla,stan i rodzaj dróg,itd. Sprawdzałem ceny w Niemcowni to za sztukę (tył) trzeba dać ok 140 Euro.plus przesyłka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Grzegorz9139... Będę wybierał pomiędzy Dunlop, a Metzeler. Witam. Pöki co bylem pytac tylko w jednym serwisie oponiarskim ReifenMüller . Na stanie nie majä zadnych opon (Metz, Dunl) do DS i musieliby zamöwic. No i tu jest problem - bo nie gwarantujä w miare nowej daty produkcji opony, moze sie nawet zdazyc opona z 2007r. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Co do Metzelera to należy do Pirelli. Czy Pirelli przeniosła swoją technologię do Brazylii? Zapewne tak (tak jak i do Chin - dętki Pirelli njajczęściej są właśnie chińskie). Pytanie jest tylko ile spontanu dodają Brazile do tych opon :bigrazz: i jak jest z trzymaniem rozmiaru i z wyważeniem. Ja mam porównanie nowiutkiej brazylijskiej Metzeler do 3 letniej Bridgestone. Przy zakładaniu nie miałem na szczęście niespodzianek. Przyczepność i pewność zachowania wzrosła wyczuwalnie ale to w końcu miętka, świeża mieszanka. A Bridgestone nawet fabrycznie nowy jest często wymieniany w Stanach przez zamożniejszych klientów na Dunlopy, Avony i Metzelery. Mówią na nie Brickstone czyli .... wiadomo. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmongr Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 a może jakaś podpowiedź co do oponki na większego sprzęta. Latam Drifterem 1500 i mam złe doświadczenia z Metzelerem Marathon. Strasznie śliska, jak się asfalt zamoczy. Na suchej nawierzchni jeszcze obleci, ale jak zaczyna padać to kupa w majtach, zwłaszcza, kiedy Drifter prawie w ogóle nie hamuje hehe jestem również przygotowany na większy wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał.89 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 W mojej Hondzie też już pora na wymianę opony z tyłu( przód jeszcze na jeden sezon będzie), teraz mam oponkę Dunlop Elite 3 (już taka była jak kupiłem), więc jaką teraz proponujecie chodzi mi o przystępną cenę i w miarę dobrą przyczepność, wymiary to 130/90-16. Jakę markę polecacie? :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 a może jakaś podpowiedź co do oponki na większego sprzęta. Latam Drifterem 1500 i mam złe doświadczenia z Metzelerem Marathon. Strasznie śliska, jak się asfalt zamoczy. Na suchej nawierzchni jeszcze obleci, ale jak zaczyna padać to kupa w majtach, zwłaszcza, kiedy Drifter prawie w ogóle nie hamuje hehe jestem również przygotowany na większy wydatek Witam. Tez to z Marathonami przerabialem, jak sie dobrze nagzaly to super, ale na mokrym :lapad: . Teraz mam Dunlopy-lecz powoli zbliza sie czas na ich wymiane , ale zostane przy nich, tak jak juz wczesniej pisalem. Wydaje mi sie ,ze Dunlopy to optymalny wybör. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek40b Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 w mojej marudzie tez sa dunlopy (tyl i przod). nie wiem jak sie sprawują bo jeszcze ich nie wyprobowalem. Nie było kiedy...Jak juz troche po latam to bede mogl cos powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brumia Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Czesc, musze wymienic opony wiec szukam gum do Hondy shadow... upatrzylem sobie dwie gumy - Avon Venom - Metzeler Marathon według mnie BARDZO popularne jednak odnosze wrazenie ze Honda Shadow 750 jest jakims niszowym produktem... nie mozna przebierac w oponach jak sie chce bo za cholere nie moge dobrac nigdzie rozmiarówki. (Front Tire: 120/90-17 TT Rear Tire: 170/80-15 TT) niech ktos mi wyjasni o co w tym biega... HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Czesc, musze wymienic opony wiec szukam gum do Hondy shadow... upatrzylem sobie dwie gumy - Avon Venom - Metzeler Marathon według mnie BARDZO popularne jednak odnosze wrazenie ze Honda Shadow 750 jest jakims niszowym produktem... nie mozna przebierac w oponach jak sie chce bo za cholere nie moge dobrac nigdzie rozmiarówki. (Front Tire: 120/90-17 TT Rear Tire: 170/80-15 TT) niech ktos mi wyjasni o co w tym biega... HELP!!! Z tych dwóch wolałbym Marathony, natomiast masz jeszcze do wyboru Dunlopa D404 i Bridgestone G701/703 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Dlaczego tak mało ludzi jeździ na Avon'ach? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Bo sa malo w Polsce popularne. W Anglii bardzo czesto zakladane i ja mialem je w Dragu a teraz mam w Wildku :buttrock: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brumia Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Boa, bardzo chetnie bo o Avon-ach slyszalem duzo dobrego...tylko jakie mam wybrac ? moja rozmiarówka: Front Tire: 120/90-17 Rear Tire: 170/80-15 felgi mam ze szprychami wiec za pewne potrzebne są dętkowe opony (TT) pzdr Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Sam też mam założone Venomy (tył nówka sztuka, przód 2-letnia), tak więc po przelatanym sezonie będę mógł się wypowiedzieć. Póki co podczas jazdy w temp bliskich 0*C dają radę. Jedynie dwa razy mi się "uślizgnęło" przednie koło, ale to przy bardzo gwałtownym hamowaniu kiedy mi kolo zajechał drogę na mokrym... i raz tył, kiedy na mokrym za dużo dodałem gazu wychodząc z zakrętu. A w październiku na trasie dopadła mnie gigantyczna ulewa i nawet przy 60-70km/h z pasażerką nie było żadnych niepokojących symptomów. Mają zajebisty bieżnik i dużo mięcha :buttrock: No i cieszy morda, kiedy ogląda się jakieś pokazy customów z zachodu i 99% lata na Avon'ach :D Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brumia Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Boa a gdzie kupowałeś te Venomy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi