Arma87 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 sprawdź jeszcze raz połączenie z akumulatorem może zabrudzone lub zaśniedziałe i dla pewności podładuj aku jeszcze raz Znalazlem przyczyne głowny bezpiecznik byl walniety :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ja tam swoj tankuje na max gasze zamykam w garazu wyjmuje aku i niech stoi az wzrosnie w marcu temperatua nie odpalam ani nic innego kranika nie mam wiec nic nie zamykam a w poprzednich tez nie zakrecalm i nigdy nic sie nie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof 44 Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 słyszałem, że nie zaleca sie odpalania, kiedy motor zimuje. Dlaczego?Motocykla nie opdla się w zimie ponieaż na postoju nie nagrzeje się do odpowidniej temperatury, a jeździć nim chyba nie będziesz. A jżeli się nie nagrzeje świece nie będą dobrze spalały paliwa a w nowym sezonie mogą dobrze nie działać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Korci mnie by w moich motocyklach wymienić płyny w chłodnicach oraz płyn hamulcowy który nabrał już pięknego koloru herbaty.Problem w tym że płyn hamulcowy jest higroskopijny więc nie wiem czy zimą znowu nie naciągnie wilgoci , ale gdy go zostawię czy to nie będzie ze szkodą dla układów hamulcowych ? Co do płynu chłodniczego to nie wiem jak się zachowuje po trzech latach ( tyle ma w r1 ,a w fazerze nie wiem bo moto odkupiłem ale pewnie jeszcze więcej ) czy taki płyn nie wymieniony nie ma czasami skłonności do zamarzania ?Doradźcie proszę czy ma sens brać się za wymianę o tej porze roku. :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 o ile dobrze pamiętam to płyn hamulcowy zmieniamy co 2 lata :) - i przez zimę nic mu się nie stanie, a na wiosnę wsiądziesz i będziesz się cieszył jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 wymieniasz kazdy plyn 'ustrojowy' w motocyklu ktorego pochodzenia nie znasz zaraz po zakupie. przed zima zmien plyn w obu motocyklach - wydatek niewielki a bedziesz mial pewnosc, ze nie zamarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 o ile dobrze pamiętam to płyn hamulcowy zmieniamy co 2 lata :) - i przez zimę nic mu się nie stanie, a na wiosnę wsiądziesz i będziesz się cieszył jazdą A skąd teoria, że co dwa lata?? Płyn hamulcowy jest higroskopijny i przez zimę złapie wodę, więc nie ma sensu go wymieniać. Ja odkładam wymianę wszystkich płynów (również oleju, który powinnam wymienić jakiś czas temu) - do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Płyn hamulcowy jest wysoce higroskopijny. Dlatego polecałbym go wymienić na wiosnę, po co ma się "psuć" przez zimę?Nie kosztuje też tyle by nie moznabyło go co sezon wymienić, mając czyste sumienie. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A skąd teoria, że co dwa lata?? Płyn hamulcowy jest higroskopijny i przez zimę złapie wodę, więc nie ma sensu go wymieniać. Ja odkładam wymianę wszystkich płynów (również oleju, który powinnam wymienić jakiś czas temu) - do wiosny. ja robie na odwrot, nie trzymam przepracowanego oleju w silniku przez zime to samo ze starym plynem hamulcowym, plynu chlodniczego niestety nie posiadam :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A skąd teoria, że co dwa lata?? W moim akurat przypadku ze szkolenia Bosch'a, nie wiem jak u kolegów... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 (edytowane) To nie teoria tylko zalecenia producenta - jest napisane to w każdej serwisówce i w każdej instrukcji obsługi Edytowane 6 Listopada 2011 przez toowdie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Z resztą, wchodzi go tyle w układ że i tak wymieniam go przy zmianie klocków - czyli ze dwa, trzy razy w roku... Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Dzięki za dobre rady :notworthy: Macie rację , płyny z torbami mnie nie puszczą więc jutro kupuję i wymieniam.Najwyżej wiosną jeszcze raz wymienię hamulcowy bo nie ma z tym wiele roboty i nie będę zimą musiał o tym myśleć.Do wiosny zostawię tylko olej bo nawet zimą jeśli warunki pozwolą to lubię przewietrzyć siebie i moto. Jak wiadomo przy ujemnej temperaturze w silniku para tworzy skropliny które mieszają się z olejem tak że musiał bym go na wiosnę ponownie wymieniać więc szkoda czasu i pieniędzy. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 kiego czorta co miesiac wymieniasz plyn? ;) Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 nie wierze ze czujesz roznice Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi