mucha68 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 No panowie możemy rejestrować graty bez papierów,ustawa poszła jest w Dzienniku ustaw nr223 poz.1462 z18 grudnia 2008 :buttrock: :clap: :biggrin: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varg Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Możemy, ale tylko na żółte blachy. "pojazd zabytkowy - pojazd, który na podstawie odrębnych przepisów został wpisany do rejestru zabytków lub znajduje się w wojewódzkiej ewidencji zabytków, a także pojazd wpisany do inwentarza muzealiów, zgodnie z odrębnymi przepisami;" "Pojazd wyrejestrowany nie podlega powtórnej rejestracji, z wyjątkiem pojazdu: 1. odzyskanego po kradzieży; 2. zabytkowego; 3. mającego co najmniej 25 lat, którego model nie jest produkowany od lat 15, uznanego przez rzeczoznawcę samochodowego za unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji; 4. ciągnika i przyczepy rolniczej." Cała zmiana w kodeksie polega na dodaniu: "2b. W przypadku pojazdu zabytkowego, zamiast dowodu rejestracyjnego, dopuszcza się przedstawienie oświadczenia właściciela pojazdu, złożonego pod rygorem odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznania, że nie posiada dowodu rejestracyjnego." Edytowane 30 Grudnia 2008 przez Varg Cytuj Organizacja wycieczek motocyklowych po Mazurach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 I własnie o to chodziło, prawda? :biggrin: dla mnie bomba:) tyle lat walki o jedno zdanie, kombinacje, przebijanie numerów, kupowanie dokumentów, a wystarczyło krótko zwiezle i na temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha68 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Niedługo mam zamiar zarejestrować osę bez dokumentów,posiadam tylko opinie rzeczoznawcy że jest to zabytek.Po wszystkim napiszę jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 a od początku śmierdziało mi tu żółtymi blachami :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 A orientowałes sie jakie masz przywileje na zółtych czy ktos ci powiedział ze to lipa a ty powtarzasz? Ja jestem zadowolony i bardziej mi to pasuje jak na zwykłe:)Troche zrobili to inaczej jak chciał Palikot, juz myslałem ze obligatoryjnie bedzie to zabytek bez płacenia rzeczoznawcy grubej kasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) A orientowałes sie jakie masz przywileje na zółtych czy ktos ci powiedział ze to lipa a ty powtarzasz? Ja jestem zadowolony i bardziej mi to pasuje jak na zwykłe:)Troche zrobili to inaczej jak chciał Palikot, juz myslałem ze obligatoryjnie bedzie to zabytek bez płacenia rzeczoznawcy grubej kasy:) a ja kurde myślałem że zarejestrowałeś coś jako pierwszy!!! :crossy: dla mnie osobiście blachy mogły by być nawet różowe,tylko ktoś pisał kiedyś,że jak chciałbyś coś zmienić w moto,a motór zarejestrowany jest jako zabytek i chcesz zmienić np.lakier ,silnik itp to musisz mieć zgode renowatora zabytków,a olać go,najważniejsze ,że jest papir i można śmigać na legalu Edytowane 8 Stycznia 2009 przez rafciojawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 To nie do konca tak, taka zgoda jest bezapelacyjna,ale to formalnosc, powaga, bo nikt nie ma prawa nam dyktowac co i jak, ma sie zgadzac z kanonami okresu i tyle. A teraz druga sprawa: do tej rejestracji potrzeba rzeczoznawcy co napisze opinie do konserwatora i przepchnie to, u mnie kosztuje to 400!!!!!!!!!!!Litosci, zobaczcie czy gdzies nie jest taniej i dajcie znac:)Przyda sie wszystkim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha68 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 A teraz druga sprawa: do tej rejestracji potrzeba rzeczoznawcy co napisze opinie do konserwatora i przepchnie to, u mnie kosztuje to 400!!!!!!!!!!!Litosci, zobaczcie czy gdzies nie jest taniej i dajcie znac:)Przyda sie wszystkim;) To nie do końca jest tak,dzwoniłem ostatnio do biura WKZ i tam mi pan powiedzał ze białej karty właściwie nie mósi wypełniać rzeczoznawca,tylko mogę wypełnić ją sam z jego pomocą(co prawda nie powiedzia ile chce za pomoc).Dlatego jeśli nie uda mi się zarejestrować Osy na białe tablice,to będe próbował w ten sposób. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 kurna to chyba papier taniej sie kupi,ciekawe jeszcze ile UK wyciągnie od nas za rejestracje :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Kupisz papier i przebijesz numery tak? wiesz ze to kanał, ale prosze cie bardzo. A co do rejestracji, zgodnie z uchwała ma to byc zabytek, prawo dokładnie reguluje co to jest zabytek i jak sie go robi, nie sadze zeby przeszło na białe, moze teraz jak jeszcze nie zakumali, zbajeruje sie ich nowym przepisem i moze......powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no ja papiery akurat mam,ale wkurza mnie wyzysk w uk i innych urz ędrzedach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 Rejestracja na "weterana" niesie ze sobą plusy i minusy. Jeśli masz możliwość rejestracji na białych blachach to proszę bardzo. Jeśli rejestrujesz na żółtych, to tylko i wyłącznie twój wybór. Co do stawek "rzeczoznawców", to ja aktualnie jestem w trakcie rejestracji Junaka z 1959 (jest jeszcze w kartonach :wink: ). Gość za 250 zł ma mi przygotować komplet dokumentów potrzebnych do rejestracji na zabytek. Muszę jeszcze tylko poskładać go tak, aby dało się zrobić dokumentację fotograficzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 To podaj telefon człowieka damy mu zarobic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Nie ma problemu - dla chętnych na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi