Aśka Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Będzie doooooooooobrze. Kiedy następy termin? Jak całe forum będzie kciuki trzymać, to nie ma szans, żebyś nie zdała :) Edytowane 13 Października 2008 przez Aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Czy jest możliwość, aby przed egzaminem "zapoznać się" z motocyklem? Np. poprosić o chociaż pół minuty na jedną rundkę dookoła, żeby chociaż zobaczyć jak to chodzi, jak wchodzi dwójka? Ja jak zdawałem na Odlewniczej to od razu poprosiłem o rundkę testową i nie było problemu. Przejechałem się kawałek i poszło spoko. Ludzie chyba się boją prosić o takie rzeczy egzaminatora, ale to dobrze robi. Poza tym u mnie na egz. moto było dobrze rozgrzane i chodziło idealnie (cbf'ka). powodzenia next time :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igrazka Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Ja jak zdawałem na Odlewniczej to od razu poprosiłem o rundkę testową i nie było problemu. Przejechałem się kawałek i poszło spoko. Ludzie chyba się boją prosić o takie rzeczy egzaminatora, ale to dobrze robi. Poza tym u mnie na egz. moto było dobrze rozgrzane i chodziło idealnie (cbf'ka). powodzenia next time :notworthy: Dzięki. Dodałeś mi otuchy :-) W takim razie zapytam. Trzymajcie za mnie kciuki 3 listopada o 11:00 :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Nie, zdawałam jeszcze we wrześniu o 7 rano. Ale też u Bakalarskiego. A co? :icon_razz: A jak myślisz, co?To, że to kurwysyn i tępy ch*j. Wszystkich uwala podając te same powody niezależnie od tego, jak się pojedzie. Mi wpisał w tej karcie egzaminacyjnej dwie sprzeczne rzeczy. A głównym powodem było to, że jechałem za wolno :bigrazz: 35 do 40 km/h na dozwolonym 50 ;) Reszta słowo w słowo jak u Ciebie ale to wcale nie była prawda. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 ja powiem tylko, że trzymam kciuki by następnym razem poszło gładko i bezboleśnie. Powodzenia :icon_razz: Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) ja juz tego nie kumam...Kolega mial 5 bledow na prawku nawet byl rzekl, ze dosc znaczace bledy, nie rozejrzal sie na zakrecie, nie wlaczyl kierunku itp, i zdal !Tyle, ze mial 26 letniego instruktora ktory bym bardzo wporzadku, inny by go za 2 takie bledy ujebal...Ehhh.. i jak tu zyc Edytowane 14 Października 2008 przez Dav!doV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plooscva Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 A jak myślisz, co?To, że to kurwysyn i tępy ch*j. Wszystkich uwala podając te same powody niezależnie od tego, jak się pojedzie. Mi wpisał w tej karcie egzaminacyjnej dwie sprzeczne rzeczy. A głównym powodem było to, że jechałem za wolno :clap: 35 do 40 km/h na dozwolonym 50 :biggrin: Kurde, to ja chyba też na niego trafiłem gdzieś 2-3 lata temu. Jechałem na egzaminie wolniej o 10 km/h niż na znaku, a ten baran darł mi się do mikrofonu 'Szybciej! Szybciej!!' Czy to, kwa, autostrada, czy Odlewnicza, żeby zap**** CB250?? :bigrazz: Powodzenia na następnym! Bedzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomot Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Ja mam chwile prawdy we wtorek o 10! Najbardziej to się boje Tych kierunkowskazów, jak Ja Lubie zapominać o ich wyłączaniu!!!!!!!!!! :flesje: Ze to nie jest jak w aucie za same PYK i po sprawie........... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igrazka Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Ja mam chwile prawdy we wtorek o 10! Najbardziej to się boje Tych kierunkowskazów, jak Ja Lubie zapominać o ich wyłączaniu!!!!!!!!!! :( Ze to nie jest jak w aucie za same PYK i po sprawie........... :buttrock: I błagam! Pamiętaj, żeby ZAWSZE odwrócić głowę, bo są tacy, którzy uwalają za to, że się nie obejrzałeś, nawet jeśli tylko jedziesz na wzniesienie!Aha - na Odlewniczej za pierwszym i za drugim razem panowie NIE WYMAGALI kierunkowskazów podczas slalomu i ósemek. Ale na wszelki wypadek upewnij przed wykonaniem zadania. Natomiast ważne jest, żeby się rozglądać przy skrętach i na "skrzyżowaniach".Poniżej wklejam ściągę, jaką sobie przygotowałam na placyk, może się komuś przyda - ja sobie wydrukowałam i przed egzaminem jeszcze przejrzałam (w stresie człowiek łatwo zapomina o istotnych sprawach) Sprawdzenie stanu technicznego pojazdu:- brak wycieków- stan ogumienia (bieżnik, ciśnienie)- poziom płynów eksploatacyjnych (płyn hamulc., olej)- stan łańcucha Oświetlenie + elektryka:- światła pozycyjne (przód, tył)- światła mijania- drogowe- hamowania (tył, przód)- kierunkowskazy (przód, tył)- oświetlenie tablicy rejestracyjnej- klakson podobno niektórzy egzaminatorzy pytają jeszcze o światła ostrzegawcze - w niektórych motocyklach jest przycisk lub kuleczka w okolicach włącznika kierunkowskazów (ale nie jest to przełącznik High Beam), który po naciśnięciu wyzwala drogowe - żeby np. ostrzec przed policją. Oczywiście niektóre modele mogą tego nie mieć, więc nie dajmy się zbić z tropu.Zakładamy kask - kilka słów o odzieży ochronnej (tego akurat u mnie nie wymagali) Przetoczenie motocykla 5 m. i stop- sprawdzenie hamulca i amortyzatorów Siadamy na moto:- ustawiamy lusterka- uruchamiamy silnik- kierunkowskaz- odwracamy głowę- ruszamy Aha, i przed ruszeniem na miasto, zwłaszcza jeśli przed wami ktoś jeździł, ustawcie sobie dobrze lusterka. Panowie zaczekają, więc nie ma stresu. No i trzymam kciuki! Pozdrawiamigrażka Edytowane 16 Października 2008 przez igrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 jeżeli egzaminator na Odlewniczej zapyta się czy używasz kierunków na placu, odp brzmi:-plac egzaminacyjny nie jest drogą publiczną i nie ma obowiązku używania kierunkowskazów. jezeli sie nie zapyta to radze uzywac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi