edzio Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Nie robię od podstaw bo brak czasu z racji dużej ilości samych przeróbek.Ale taniej wyjdzie ci jak zakupisz jakiś ładny na Allegro i odrazu podeślesz do mnie do przeróbki. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
front247 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 chodzi tobie o to zeby kupic w miare ładny oryginalny i dosłac na przerobienie...ok wiec tak zrobie:)...a jeszcze mam pytanie czy da sie zmienic długosc tego orginalnego tłumika od fzs 600 ,skrócic go o połowe powiedzmy,bo chciałbym tłumik pasujace do streeta.dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Oczywiście że da się skrócić ale tylko za opaską mocującą i co ciekawe po takiej przeróbce i skróceniu zabieg taki kosztuje mniej niż pełna długość. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 http://www.youtube.com/watch?v=48NIIbXEycY :icon_biggrin: :icon_mrgreen: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 http://www.youtube.com/watch?v=zuX4Y76kY10 Przeróbka ta daje 97dB Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYCHU66 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Witaj Edward.Mam Kawasaki 1500 Vulcan.Jest cichy że aż mnie to drażni(skutery są głośniejsze)Czy możesz zaproponować mi coś interesującego??Chodzi mi standardowo o dużo basu,umiarkowaną głośność,na pewno nie cos takiego jak na pustych wydechach,ale ma być słychać że to 1500cm.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 (edytowane) Zapodaj jakeiś foty na [email protected] jak te kominy wyglądają bo ich jeszcze nie robiłem i nie mam pojęcia jaką mają budowę.Albo podjedź kiedyś do mnie jak będziesz nie daleko to je oblukam i pogadamy. Edytowane 3 Października 2011 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Pytanie do forumowego guru od wybebeszania wydechów - czy wybebeszałeś wydechy od V-Roda aby uzyskać lepsze brzmienie od tego co jest czyli żadnego - po prostu nic nie słychać - jak skuter. Wydechy mam takie Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jeszcze takich nie miałem na stole.Nie mam wiedzy jak są zbudowane ale chętnie je wypatroszę :icon_mrgreen: Wiem że przed nimi są w puszce katalizatory które warto wywalić.Kiedyś tylko robiłem do takiego do akcesoryjnych pustych końcówek wkładki wyciszające o dodające basu.Podwieź mi je kiedyś to je oblukam co się dało by z nimi zrobić bez zniszczeń :buttrock: Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marnypopi$ Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jeszcze takich nie miałem na stole.Nie mam wiedzy jak są zbudowane ale chętnie je wypatroszę :icon_mrgreen: Wiem że przed nimi są w puszce katalizatory które warto wywalić.Kiedyś tylko robiłem do takiego do akcesoryjnych pustych końcówek wkładki wyciszające o dodające basu.Podwieź mi je kiedyś to je oblukam co się dało by z nimi zrobić bez zniszczeń :buttrock: Spróbuję wypatroszyć katalizator - jak go wypatroszę to dam znać co się polepszyło - napewno osiągi się poprawią i liczę na lepsze brzmienie. Wytnę sciankę - wyrwę co jest pod nią , rozdzielę na dwie linie spalin i zaspawam spowrotem. Co wyjdzie to wyjdzie - w najgorszym przypadku pójdą do kosza. Cytuj Rozwiązanie głodu i bezrobocia ....? Niech głodni zjedzą bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Nie rozpędzaj się za bardzo.Rób małymi kroczkami i rób próby bo przełoisz.Katalizatory wywalaj i się nie zastanawiaj.Napewno poprawią się parametry silnika a dźwięk nie koniecznie-zobaczysz.Powodzenia Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 https://picasaweb.google.com/113668422336561428271/EdhaustHornet900 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian65 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Panowie czy ktoś mógłby mnie uświadomić czy wywalenie katalizatora z R 1 z 2008 r wiąże się ze zmianami w komputerze i czy dodaje jakiegoś kucyka ? Mam fabryczne wydechy i exupa niemniej poziom hałasu mi wystarcza i nie chcę tego zmieniać . :icon_question: :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi