edzio Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=LOFi5tMN3j0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Kilka słów po przeróbce kominów Yamahy R1 i XTZ z forum XTZ: http://xtzclub.pl/threads/2255-WYDECH-MADE-IN-EDHAUST!-czy-kto%C5%9B-przerabia%C5%82 Przerabiałem u Edzia tłumiki do YAMAHY R1 z 2008 roku. Z efektu tłumików EDHAUST jestem bardzo zadowolony, tłumiki dają bardzo ładny i basowy dźwięk. W swoim mieście byłem tzw królikiem doświadczalnym bo każdy się wahał czy dać do przeróbki, jaki będzie dźwięk itp. Po mojej przeróbce nikt już się nie waha. Z czystym sumieniem mogę polecić przeróbkę tłumików Edhaust!!! Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Kilka słów właściciela po przeróbce kominów w Hondzie VTR 1000 z forum Suzuki SV: http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=10&t=237&start=760 A więc Panowie oraz Panie, w dniu dzisiejszy zajechałem do osławionego już Edzia celem poprawiania głosu mojej nowej maszynki jakaś niemota wcześniej zamiast zrobić z tłumikiem coś normalnego to wywierciła dziury i zostawiła tak sobie, ani to ładnie nie brzmiało ani nie wyglądało (Edzio mi dziś mówił że są motocykle w których to ładnie brzmi ale VTR do nich nie należy). Z racji tego ze robota miała zająć jakiś czas, poszedłem na 5 godzinny spacer po okolicy, zjadłem placka i zadzwonił Edzio że mogę wracać gotowe!! Nabrałem wiatru w żagle i czym prędzej pokonać 5 kilometrów drogi powrotnej Przybyłem zobaczyłem i widzę że te paskudztwa na końcu tłumika zniknęły i nie wystają już żadne kikutki, to dziarsko kluczyk w dłoń odpalam, parsknęła na mnie grubym basem i mruczy jak moja SylVia na leosiach tylko donośniej i z dwóch rurek, Edzio powiedział że najwięcej się dowiem jak się przejadę więc się spakowałem ładnie podziękowałem, i hyc na moto, ruszam a że blotko itp. to się skupiam na drodze a nie na dźwięku wyjechałem na asfalt i dodaje pomału gazu... na plecach ciary a ziemia się trzęsie, basu dużo, donośnie ale bez ryku po prostu miód dla ucha teraz przyjemnością jest jechać 90 i się delektować niskim zakresem obrotów, dojechałem do pierwszego skrzyżowania światełka itp. czerwone się świeci więc zwalniam silnikiem, i słyszę salwy wystrzeliwane wprost w przechodniów ludzie obracają się z daleka i patrzą w niebo, to był ten efekt którego oczekiwałem, teraz przy stałej 130 nie słychać wydechu ani silnika (gdzie wcześniej nawet przy 180 rozrywało banie), pozostał mi do zrobienia ostatni test TUNEL i to wykonałem wracając od Lasoocha który dobrze słyszał moje moto każde gwałtowne dodanie gazu można przyrównać do uderzenia gromu, a każdy wystrzał z tłumika powoduje trzęsienie się murów tunelu, od razu mam wrażenie ze ludzie przede mną uciekają Epopeja mi wyszła z tego straszna, ale ma takiego bana na gębie że ciężko to opisać. Potrzebujesz wydechu a nie chcesz zbankrutować wal do Edzia Niestety jestem zmuszony potwierdzić wypociny Notturna, VTR brzmi na Edziowych wydechach zajebiście Jak jechaliśmy ok. 60km/h ja z przodu, Notturno z 10m za mną, to słyszałem jak on hamuje silnikiem, pięknie wtedy dudni.Jak jechaliśmy powoli w odwrotnym szyku, czyli mała prędkość i VTR z przodu, no to słyszałem wszystko, oprócz własnego silnika rzecz jasna.Ale najbardziej zaskoczyła mnie szybsza jazda. Przy powiedzmy 100km/h i odstępie ok. 20m (nie wiem ile co do metra, normalny bezpieczny odstęp podczas jazdy w 2 motocykle), jadąc z tyłu za VTR, nie słyszałem nic a nic tego wydechu. Żeby znowu usłyszeć Notturna, musiałem podjechać o wiele bliżej, gdzieś na 2m od motocykla. To duży plus, że dźwięk nie męczy innych osób, jadących z tyłu Faktycznie, to co Edek robi z tłumikami to mistrzostwo świata i okolic Edytowane 23 Marca 2011 przez edzio Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Edziu Mistrzu a co z Marudą?Bo na oryginlnych kominach trochę cicha jest? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_bad_boy Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witamszanowny Edwardzie może miałeś już do czynienia z tłumikiem do Kawasaki ZX6-R z roku '07 '08 ? jeżeli tak to może masz jakieś filmiki z odsłuchem . jestem zainteresowany rozbebeszeniem mojego tłumika . jaki to jest koszt i czas realizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Marudera jeszcze nie robiłem i nie znam konstrukcji tych tłumików więc nie wiem czy da się je zrobić tak by nie było nic widać po cięciu i spawaniu. Co do Kawy a jaki tam jest komin, boczny czy pod kanapą?. Pod kanapą jeszcze w takim nie robiłem a co do terminów mam zaklepane na tydzień na przód. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black_bad_boy Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Marudera jeszcze nie robiłem i nie znam konstrukcji tych tłumików więc nie wiem czy da się je zrobić tak by nie było nic widać po cięciu i spawaniu. Co do Kawy a jaki tam jest komin, boczny czy pod kanapą?. Pod kanapą jeszcze w takim nie robiłem a co do terminów mam zaklepane na tydzień na przód. witamtak w Kawie tłumik znajduję się pod kanapą :-) podaj do siebie nr kom. na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Telefon masz pod każdym moim wpisem. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpimek Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Panie Edzieo próbował Pan kiedyś z watą stalową?http://allegro.pl/wata-welna-stalowa-100g-3-grubosci-wlokien-i1524451764.htmlcoś takiego. Ja osobiście przerabiałem wydechy i daje radę. Niestety na moim przełożeniu nie dało się jeździć po mieście i musiałem dorobić db kilera. Jak ktoś chce i ma konto na www.chomikuj.pl to może sobie posłuchać ja to lata ;) login/chomik : przemekpimek folder lawless/inne pozdro wrzuciłem na YT macie porównanie jak z db kilerem i jak bez mruczy... Cytuj zero smutków, zero złości wyj**ane po całości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ja stosuję podobną wełnę stalową ale nie zwykłą a nierdzewną ale stosuje jej nie grubą warstwe bezpośrednio na rure przelotową perforowaną jako ochrona przed wydmuchiwaniem wełny mineralnej + kilka innych materiałów.Wypełnienie tłumika wełną mineralną daje ładniejszy dźwięk.Wszystkie firmy akcesoryjne swoje tłumiki wypełniają różnego rodzaju wełnami mineralnymi gorzej lub lepiej zabezpieczonymi przed wydmuchiwaniem. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 http://przemko27vr4.wrzuta.pl/film/4Q8CpbHY3yo/yamaha_r1_edhaust Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry883 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 hej, chętnie się podłączę z pytaniem bo szukam informacji o wydechach.Chciałbym uzyskać głośniejsze rury, na wydechy znanych marek mnie nie stać, więc wpadłem na coś takiego jak 'drilled pipes' no i oczywiście na puste wydechy. Czy ktoś mógłby napisać na czym dokładnie drillowanie polega i czy można bezpiecznie to zrobić w garażu? I jak to jest z pustymi? Słyszałem, że są piekielnie głośne. pzdr, h. Cytuj 2007 H-D XL883C Sportster Custom + 'Bologna Style' Khrome Werks 2 inch slash cuts. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi