arturro54 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam !!!!!!!!!I jak wrażenia po jazdach GTR-em . Ja jestem zadowolony i nie mam na co narzekać . Duży mocny przewidywalny , tylko opony fabryczne marne trzeba będzie zmienić .Chociaż na parkingach trzeba mieć trochę siły .Czapokjazda bardzo przyjemna, pomimo swojej wagi jest bardzo poreczny, gorzej jest w korku, masa robi swoje. Zaskoczyło mnie spalanie paliwa, które wynosi od 4.6l/100km - predkosc 100-120 km/h, opony mam pirelli angel GT i jestem z nich mega zadowolony . jedyne co bym zmienił to ten okropny wydech oraz zakupił deflektor na szybe. poza tym do turystyki jest bardzo poreczny zarówno dla kierowcy jak i pasazera. kurfy sa pojemne i mega szybkie ich zapiecie jest duzym plusem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 jazda bardzo przyjemna, pomimo swojej wagi jest bardzo poreczny, gorzej jest w korku, masa robi swoje. Zaskoczyło mnie spalanie paliwa, które wynosi od 4.6l/100km - predkosc 100-120 km/h, opony mam pirelli angel GT i jestem z nich mega zadowolony . jedyne co bym zmienił to ten okropny wydech oraz zakupił deflektor na szybe. poza tym do turystyki jest bardzo poreczny zarówno dla kierowcy jak i pasazera. kurfy sa pojemne i mega szybkie ich zapiecie jest duzym plusem :)To bylo pierwsze co ja zmieniłem :wink: ten ohydny komin no i szybe turystyczna zalozylem szersza i wyzsza.Z tym spalaniem gtr`y tez bylem pozytywnie zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapok Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jestem chyba jedyny na świecie któremu wygląd komina w GTR nie przeszkadza . Mam opony Brigstony BT 21 dla mnie marne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mam opony Brigstony BT 21 dla mnie marne .Tego samego zdania jestem.Przy nastepnej wymianie zakladam Pirelli Angel ST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Orginalna przednia opona bt 021 skonczyla mi sie po 9 tys kilometrow. W zeszlym tygodniu zalozylem Angel GT mysle ze bedzie o wiele lepiej. Edytowane 16 Lipca 2014 przez rafik Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapok Opublikowano 16 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Jak trochę pojeździsz daj znać na forum czy nowa opona jest dużo lepsza , chociaż jeżdżąc na BT 21 myślę że nie będzie to trudne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin. Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam użytkowników GTR 1400, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem tego moto z rocznika 2010 i od razu mam pytanie jak w tym motocyklu zachowuje się wskaźnik temperatury silnika bo u mnie podczas jazdy pali się tylko jeden kwadracik (poniżej połowy) a po zatrzymaniu gdy jest słabsze chłodzenie zapala się drugi kwadracik wskazujący (połowę skali) a następnie trzeci i załącza się wentylator. Po ponownym ruszeniu wskaźnik opada do jednego kwadratu. Czy to prawidłowe wskazanie bo w moich poprzednich motocyklach wskaźnik zachowywał się tak jak w samochodzie czyli wskazanie utrzymywało się w okolicach połowy skali. Serwis nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie (załamka). Pozdrawiam i czekam na podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapok Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Cześć !Nie martw się u mnie od nowości działa podobnie . By paliły się trzy kwadraciki trzeba go mocno pogonić i to w górach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin. Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Dziękuję za informację przynajmniej wiem, że termostat jest OK. Zastanawia mnie tylko dlaczego autoryzowny serwis nie ma wiedzy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mccichy Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Cześć Witam wszystkich :)Od tygodnia jestem nowym posiadaczem GTRa wcześniej jeździłem Fujarką z której byłem bardzo zadowolony .Motocykl kupiłem od pierwszego właśiciela to model 2008 rejetracja 2009 . Można powiedzieć że kupiłem od sąsiada bo człowiek mieszka kilka kroków ode mnie .Facet był pierwszym właścicielem kupił moto w salonie w pl .O czym chciałbym pogadać . Już piszęMotocykl oczywiście bardzo mi się już podoba bardzo dobrze mi się jeżdzi ale jedna rzecz mnie zdziwiła .Zrobiłem w weekend jakieś 500 km no i zawiodłem się strasznie na spalaniu . Dlatego ponieważ pojechałem zapoznawać się z motocyklem jechałem spokojnie w granicach 120 -140 i spalanie wyszło mi 7,5 litra . Byłem w szoku bo niby FJRa nieco lżejsza o kilka kilo, lekko słabsza ale paliła mi w takich warunkach 5,6-6,5 .Pytanie do Was czy to normalne ??? Widziałem jeden post człowieka któremu GTRa spaliła 4,5 na 100 więc jestem mocno zaniepokojony o co kaman .Będę wdzięczny za odpowiedzi na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Tu masz średnie spalanie ZZR1400: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/54-Kawasaki/1050-ZZR_1400.html?powerunit=2Niestety nie ma tutaj GTR Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mccichy Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Tu masz średnie spalanie ZZR1400: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/54-Kawasaki/1050-ZZR_1400.html?powerunit=2Niestety nie ma tutaj GTR Pozdr.F.Dzęki F czyli może nie ma za bardzo co się stresowaćSam nie wiem przy prędkościach 100-140 spodziewałem się lepszego wyniku a do tego jeszcze post jednego z naszych piszących że spaliło mu 4,5 .Nie wiem może musze się przyzwyczaić . Niestety pod tym względem Fujara była znacznie oszczędniejsza a tu po przejechaniu 200km wyświetla mi się Low Fuel .Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Kolego a skad masz dane o spalaniu? Sam mierzyles czy komputer pokladowy ci tyle pokazal? Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mccichy Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Kolego a skad masz dane o spalaniu? Sam mierzyles czy komputer pokladowy ci tyle pokazal?mierzyłem sam ale komputer mniej więcej pokazuje to samo .Tankowałem dwa razy pod korek i przeliczałem sobie . Dwa razy wyszło to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Szczerze mówiąc też spodziewałbym się dużo niższego przy takich prędkościach - na wszystkim na czym jeździłem dotychczas byłoby niższe. Ciekawe Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi