abraxas Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Nie koleżko, przepisu na to nie ma ale chyba wiesz że od 22.00 do 6.00 obowiązuje cisza nocna. A pokaż mi przepis o ciszy nocnej?? To po pierwsze. Dla ułatwienia dodam, że znajdziesz jedynie przepisy o zakazie zakłócania spokoju i porządku. O każdej porze dnia i nocy. "Cisza nocna" była kiedyś. Za czasów, gdy państwo regulowało każdą sferę życia obywatela. Druga sprawa. Rozumiem, że sugerujesz, że jak mam w mieszkaniu głośniej muzykę to wkurzony sąsiad może SAM otworzyć drzwi od mojego mieszkania i do niego wejść?? Bo mu spokój zakłócam? Jeśli tak myślisz to jesteś w wielkim błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 A pokaż mi przepis o ciszy nocnej?? To po pierwsze. Dla ułatwienia dodam, że znajdziesz jedynie przepisy o zakazie zakłócania spokoju i porządku. O każdej porze dnia i nocy. "Cisza nocna" była kiedyś. Za czasów, gdy państwo regulowało każdą sferę życia obywatela. Druga sprawa. Rozumiem, że sugerujesz, że jak mam w mieszkaniu głośniej muzykę to wkurzony sąsiad może SAM otworzyć drzwi od mojego mieszkania i do niego wejść?? Bo mu spokój zakłócam? Jeśli tak myślisz to jesteś w wielkim błędzie. Fajny gość z Ciebie, :buttrock: nie ułatwię Ci zadania ale mylisz się, jesli chcesz dyskutowac w tym dziale musisz jeszcze sporo poczytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 (edytowane) to jest tak jak w stluczce samochodowej. wina przykladowo lezy po naszej stronie ale ten drugi bedzie pijany i wina przeskakuje na niego.( z tego co sie orientuje moge sie mylic) wiec: 1.sasiad byl nietrzezwy+wkroczyl na wasza posesje dodatkowo zaatakowal was.2. zakladam ze wy byliscie trzezwi albo choc czesc z was :offtopic: to ja tu widze jedno wyjscie. do....ć gamoniowi wygonic za posesje jakby wrocil poprawic i wezwac policje. gosc pijany z gory przegrany w dodatku agresywny. pozdrawiam :) Edytowane 23 Sierpnia 2008 przez fabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 to jest tak jak w stluczce samochodowej. wina przykladowo lezy po naszej stronie ale ten drugi bedzie pijany i wina przeskakuje na niego.( z tego co sie orientuje moge sie mylic) wiec: mylisz sięjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 mylisz sięjsz nie. to ty sie mylisz :) btw. moglbys mnie poprawic to bym sie czegos nowego dowiedzial a nie posty sobie nabijasz :offtopic:. ja bylem swiecie przekonany ze jazda na gazie z gory pietnuje cie jako winowajce co by sie nie dzialo. cos ala jak sytuacja ze ktos wjezdza ci w tylek to jakby sie nie tlumaczyl i tak uslyszy ze nie zachowal bezpiecznej odleglosci. tak czy siak nadal bym postapil tak jak napisalem wyzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 nie. to ty sie mylisz :icon_mrgreen: taaa..? prosiłeś o poprawkę: pierwsze zdanie. to tak na szybko, inne posty Browarnego zawierają więcej na ten temat informacji. jeśli zakładasz, że możesz się mylić, to nie kwestionuj potwierdzenia omyłki :icon_mrgreen: nie ma żadnego "automatu" przyznawania winy za stan nietrzeźwości/ upojenia alkoholowego. wskazówka również w tym pościeto tak tylko a propos rzekomego automatyzmu orzekania przy nietrzeźwym sprawcyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abraxas Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 jesli chcesz dyskutowac w tym dziale musisz jeszcze sporo poczytać. Rozumiem, że egzamin na "dyskutowanie w tym dziale" zdaje się u Ciebie?? Dokument też jakiś dostanę? A inni już u Ciebie zdawali? A - jaka jest opłata? A w temacie coś powiesz konstruktywnego? Czy tylko "mylisz się"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 stary TYLKO samosąd dowiedziałem sie tego ot nowinka na policji :buttrock: po wypisie ze szpitala (złamana ręka, druga w 3 miejscach szyta, i obita morda) i jak juz sprawa była w sadzie przychodzi list od prokuratury ze hmm cos tam ze uszkodzenie ciała ponizej 7 dni i niskie zainteresowanie publiczne czynem czy ch*j wie czym. masz 14 dni na odwołanie pozniej sprawa z oskarżenia prywatnego (opłać sobie papuge i te sprawy :/) jak Cie nie połamią że miesiąc bedziesz przykuty do łózka to daj sobie spokój z policją idź nawpier***aj typowi i tyle. jeszcze jak nie ma tam żadnych obrażeń i był jeden napasatnik (a nie 2óch lub 3ech na jednego) to zapomnij o czym kolwiek. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 stary TYLKO samosąd dowiedziałem sie tego ot nowinka na policji :icon_question: Chcesz u nas drugą Korsykę wprowadzić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareckiz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 stary TYLKO samosąd dowiedziałem sie tego ot nowinka na policji :crossy: po wypisie ze szpitala (złamana ręka, druga w 3 miejscach szyta, i obita morda) i jak juz sprawa była w sadzie przychodzi list od prokuratury ze hmm cos tam ze uszkodzenie ciała ponizej 7 dni i niskie zainteresowanie publiczne czynem czy ch*j wie czym. masz 14 dni na odwołanie pozniej sprawa z oskarżenia prywatnego (opłać sobie papuge i te sprawy :/) jak Cie nie połamią że miesiąc bedziesz przykuty do łózka to daj sobie spokój z policją idź nawpier***aj typowi i tyle. jeszcze jak nie ma tam żadnych obrażeń i był jeden napasatnik (a nie 2óch lub 3ech na jednego) to zapomnij o czym kolwiek. pozdro :banghead: ,oglądałeś jakiś film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 ja nie jestem jakims fanem przemocy, nawet powiem, ze sie nia brzydze, ale jak jakis pijany zul by mnie zaatakowal do tego bylbym z kumplami to przyslowiowo bysmy mu wpie**olili... Jakby nie bylo innej opcje oczywiscie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 No i odpowiadalibyście za udział w pobiciu... Art. 158. § 1. Kto bierze udział w bójce lub pobiciu, w którym naraża się człowieka na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia albo nastąpienie skutku określonego w art. 156 § 1 lub w art. 157 § 1, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Jeżeli następstwem bójki lub pobicia jest ciężki uszczerbek na zdrowiu człowieka, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) dzieki za odpowiedzi sprawa pozostała nie stety bez wyjaśnienia i nikomu sie jej wyjasniać nie chce:/:/ a tak w ogóle to uderzył kolege raz w zamian dostał ze 4 buty i wpadł w krzaki no to tyle.P.SA tu jeszcze mała ciekawostka ten sąsiad to motocyklista która ma ninje 900cm3 i jeździ na niej w krótkich spodenkach i adidasach i uwaga w kasku TORNADO!!!!!!! :notworthy: Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A tu jeszcze mała ciekawostka ten sąsiad to motocyklista która ma ninje 900cm3 i jeździ na niej w krótkich spodenkach i adidasach i uwaga w kasku TORNADO!!!!!!! :D to by wiele wyjasnialo :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) A tu jeszcze mała ciekawostka ten sąsiad to motocyklista która ma ninje 900cm3 i jeździ na niej w krótkich spodenkach i adidasach i uwaga w kasku TORNADO!!!!!!! Noooo panowie, to trzeba było go skatować do nieprzytomności, obedrzeć ze skóry, polać benzyną i podpalić. W szortach i adidaskach na sporta, no takie rzeczy w porządnym mieście... Jestem wstrząśnięty do głebi. :bigrazz: pozdr Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez jurjuszi Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi