MłodyWilk22 Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 WitamZ racji z tego, ze w/w środka ostatnio mam mozna powiedziec ,,bez ograniczeń ;)" a psikneło mi się go przez przypadek troszkę na lakier i zauważyłem, że po przetarciu szmatką lakier w tym miejscu błyszczy sie jak psu ... ;) Jaki wpływ WD40 może miec na lakier :DSzkodzi, nie szkodzi, jest obojętny, konserwuje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 WitamZ racji z tego, ze w/w środka ostatnio mam mozna powiedziec ,,bez ograniczeń :)" a psikneło mi się go przez przypadek troszkę na lakier i zauważyłem, że po przetarciu szmatką lakier w tym miejscu błyszczy sie jak psu ... ;) Jaki wpływ WD40 może miec na lakier :)Szkodzi, nie szkodzi, jest obojętny, konserwuje ;)nie szkodzi reaguje tylko ze rdzą z mojego doświatczenia tak wynika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 po prostu natłuścił lakier .....Ale to na krótką metę ... lepszy na lakier będzie wosk. Tak na marginesie - najgorszy dla lakieru jest płyn hamulcowy. Tym nie próbuj smarować lakieru !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Z mojego doświadczenia wynika że preparaty takie jak wd40 bardziej szkodzą niż pomagają (no chyba że zardzewiałe gwinty). Rozpuszczają gumę, powodują korozję aluminium, wypłukują smary itp. Na dłuższą metę pewnie powstaną przebarwienia w miejscu gdzie popryskałeś lakier. Lepiej zmyj dokładnie lakier w tym miejscu szkoda ryzykować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slo_mo Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 WD40 nie szkodzi na lakier - w aucie około 6 miesięcy temu spryskałem mocno kilka miejsc w bagażniku i do dnia dzisiejszego nie ma żadnych zmian w lakierze.Mi WD40 ostatnio pomógł, jak zaczęła mi skrzypieć zawiecha w DT. Spryskanie połączeń i odstawienie sprzęta na kilka godzin załatwiło sprawę. Od 2 miesięcy jest spokój..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ja tam wiele razy wylałem na lakier WD w ilościach większych lub mniejszych, jakoś nigdy nie zauważyłem skutków ubocznych ani śladów na lakierze po jakimś czasie ;) Według mnie jest "bezpieczny" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Zabezpieczam nim motocykl na zimę, nie zauważyłem żadnych zmian w barwie lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ale nie myśl że WD40 smaruje bo tak nie jest. WD40 szybko się ulatnia (efekt smarowania jest krótkotrwały). Np w lotnictwie byłuzywany i został wycofany na rzecz ACF50, który konkretniej smaruje.Widziałem na webbike world zdjęcia łożysk "smarowanych" WD40 - makabra..... wyrdzewiałe zwłoki..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Ale nie myśl że WD40 smaruje bo tak nie jest. WD40 szybko się ulatnia (efekt smarowania jest krótkotrwały). Np w lotnictwie byłuzywany i został wycofany na rzecz ACF50, który konkretniej smaruje.Widziałem na webbike world zdjęcia łożysk "smarowanych" WD40 - makabra..... wyrdzewiałe zwłoki.....Bo WD sie stosuje do odrdzewiania a nie do smarowania to co pisze ze smaruje do nie prawda bo tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Nie do odrdzewiania tylko do wypierania wody jak sama nazwa wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi