mati_mot Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 I co mi po tym że mam oklepane przepisy ruchu drogowego, jak reszta idiotów nie ma o nich pojęcia? I co mi po takiej znajomości i stosowaniu? Mówię o takich co zwalniają przed fotoradarem do 50 km/h na drodze o ograniczeniu 70 km/h. "Bo przecież powyżej 50 robi zdjęcie......." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Wg przepisów pas ruchu jest wtedy gdy jest wyznaczony linią przerywaną bądź ciągłą i może się po nim przemieszczać tylko jeden rząd pojazdów czyli motocykl jadący obok fury tworzy "drugi rząd". bzdura przez duże "B" nie bardzo zrozumiałeś definicję pasa ruchu (pewnie była już tutaj wcześniej przywoływana), która brzmi: -"pas ruchu - każdy z podłużnych pasów jezdni wystarczający do ruchu jednego rzędu pojazdów wielośladowych, oznaczony lub nie oznaczony znakami drogowymi," wg Ciebie nie powinienem na obszarze tego samego pasa nawet omijać/wyprzedzać roweru ponieważ tworzę wtedy drugi rząd?? :banghead: :biggrin: definicja określa czym jest pas ruchu a nie ile pojazdów może się na min znajdować Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 (...) może się po nim przemieszczać tylko jeden rząd pojazdów czyli motocykl jadący obok fury tworzy "drugi rząd". znajdź mi to w pord no dobra ale dlaczego? jest to poza jezdnia, rownie dobrze mozesz powiedziec ze nie moge sie wbic na pole/row obok pobocza bo tez nie sluzy do jazdy równie dobrze mogę powiedzieć, że nie możesz "wbić się" na chodnik, bo nie służy do jazdy jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Ja mysle iz mozna sie przeciskac między samochodami wtedy kiedy jest linia przerywana. Jesli jest ciagla to wtedy tez mozna ale puszki musza stac w miejscu i tyle co mysle ;) Cytuj http://drukpoligrafia.com/http://taniafotografia.com/http://fotografslubnykielce.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) Nie wolno jechać jednocześnie, obok siebie, na jednym pasie, chyba to większość wie. My się poruszamy w korkach na zasadzie wyprzedzania. To nam wolno. Ps. Oraz omijania. Tym możemy się podpierać. http://zgredmaruda.blox.pl/2008/07/Przepus...ocyklistow.html Chyba jednak będę musiał odszczekać że nie wolno na jednym pasie we dwóch. http://www.scigacz.pl/Przejezdzanie,miedzy...prawo,6370.html Edytowane 22 Lipca 2010 przez szaki Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 równie dobrze mogę powiedzieć, że nie możesz "wbić się" na chodnik, bo nie służy do jazdy jsz nie rozmawiamy o chodniku :) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 taka sama część pasa drogowego: nie przeznaczona do ruchu pojazdów mechanicznych jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 (edytowane) Nie wiem jak z poboczami, ale ostatnio po chamsku wjechałem na "drabinkę" malowaną za wysepką. Byłem nad morzem, korek był po horyzont więc wbiłem się na drabinkę. Z przeciwka jechał rząd fur a przed nimi białe moto. Myślę - policjant. Ale wyglądało to jak Komar z owiewką, albo jakieś Suzuki RG 80 więc olałem temat i wbiłem na drabinkę. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem policjanta na tym Komarze, machnął mi ręką wskazując zjazd na pas ruchu. Muszę przyznać że wjechałem na drabinkę świadomie, bo wiem że nie można tam wjeżdżać. Paliwo mi się kończyło a w nadmorskich wioskach nie ma stacji CPN więc nie mogłem sobie pozwolić na marnowanie paliwa w korku. Edytowane 25 Lipca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 .... wg Ciebie nie powinienem na obszarze tego samego pasa nawet omijać/wyprzedzać roweru ponieważ tworzę wtedy drugi rząd?? :banghead: :biggrin: .... znajdź mi to w pord ..... jsz Zaraz zaraz, nie wg mnie tylko wg tego co zapamietałem z wypowiedzi policjanta który mni zatrzymał :wink: a potem mówią, że sieje herezje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 krawężnik nie jest żadnym autorytetem, dlatego prosiłem o wskazanie przepisu. inaczej tylko szerzysz pseudo-wiedzę jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Tak jak napisał wcześniej któryś z kolegów - wykładnia wykładnią a życie życiem, żadne, nawet pozytywne dla nas interpretacje przepisów nie zwalniają nas ze szczególnej ostrożności w korku i przewidywania dziwnych zachowań puszek. Kiedy jest kolizja to niestety głównie my jesteśmy narażeni na obrażenia a satysfakcja że się miało rację będąc jednocześnie w szpitalu jest raczej marna... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacuś Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Drabinka czy ciagla jak jest kut*s to bedzie pierdzielil farmazony bo liczy na flaszke albo cos a drugi nie zwroci na to uwagi bo sam tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PriweR Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 ja w łodzi miałem kilakrotnie taką sytuacie ze podczas przepychania sie w korku stała policjia i sami zjezdzali zebym mógł sie przepchnąć dalej, ale to pewnie zalezy na jakiego psa trafisz, trafisz na służbiste i po ch**u jak to mówią daj mi człowieka a paragraf sie znajdzie by go udupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 ja w łodzi miałem kilakrotnie taką sytuacie ze podczas przepychania sie w korku stała policjia i sami zjezdzali zebym mógł sie przepchnąć dalej, ale to pewnie zalezy na jakiego psa trafisz, trafisz na służbiste i po ch**u jak to mówią daj mi człowieka a paragraf sie znajdzie by go udupić Dokładnie, ostatnio miałem sytuację, że trafiłem w moim niedużym rodzinnym mieście na policjanta z którym kiedyś kiedyś były jakieś zatargi i to na płaszczyźnie prywatnej. Gość nie chciał odpuścić, był w cywilu, zadzwonił po radiowóz i zanim się zawinąłem to już byli, powiedział, że chce notatkę z interwencji itd itp. Jak poszedł tamci rozmawiali już normalnie, ale mandat i tak musiałem skleić. Sprawa nie dotyczyła co prawda przeciskania się w korku, ale chodzi o to, że różnych mamy tych policjantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 W takiej sytuacji to faktycznie lipa, a nie mogłeś odmówić przyjęcia ? Czy temat był ewidentny ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi