Skocz do zawartości

BRAKŁO PALIWA ZGASL I NIE CHCE ZAPALIC HELP ME

damzet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem wymarzonego crossa po kilku smiganiach po lesie braklo mi paliwa, kumpel dowiozl paliwo ale maszyna nie chciala zapalic, czy to z kopki czy na popych zupelne echo . POMOCY

siece wymieniiłeś?iskra jest? to CR 125?moze gaznik sie zatkał powiedz cos wiecej

braklo mi w lesie paliwa, zalalem 4 litry, maszyna zapalila od razu wsiadlem chcialem ruszac zdlawilo ją, kumpel mnie pchal echo nic. Wzielismy ja na samochod, pod domem sprawdzilem iskre, jest tylko wydaje sie ze po wykreceneniu swieca jest sucha jak pieprz. Mysle ze to cos z gaznikiem jak sprawdzic czy dochodzi paliwo

isra jest, gaznik keihin , honda cr 125, wydaje sie ze swieca sucha jak pieprz , jak sprawdzic czy dostaje paliwo

w kolegi mtx kiedyś jak nie chciał odpalić to robiliśmy taki trik ze ostawialiśmy tłoka u góry, tzn tak żeby zakryło kanały, wlewaliśmy paliwo pod świecę, zakręcaliśmy świecę i odpalił, a potem jak raz odpalił to odpalał dalej od kopa :) czary xD :D)

Sciag gaznik, wstrzyknij paliwa (tylko nie za duzo bo ja zalejesz) i sprobuj odpalac, jak zagada to znaczy ze cos z gaznikiem, wyczysc go, jak to nie pomoze pisz bedziemy cos radzic dalej.

MOwisz ze cale paliwo ci wypila z baku do zgasniecia, wiec moze jakigos syfu pociagnela i zatkalo gaznik.

Edytowane przez Ziuteek

A masz kranik w tej masyznie? Zwykły czy podcisnieniowy? Ma kilka pozycji? Jesli ma np. ON/RES/PRI to ustaw na PRI. Na ON i RES kranik podaje paliwo dopiero gdy silnik podaje podcisnienie na membrankę, na PRI paliwo leci swobodnie caly czas.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

WIELKIE DZIEKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI, JUZ MYSLALEM ZE BEDZIE TRZEBA GAZNIK ROZBIERAC, A TU NAJNORMALNIEJ W SWIECIE SWIECA OKAZALA SIE DO DUPY( ISKRA) KUPILEM NGK I MASZYNA OD KOPNIECIA ZAGADALA.

NA STAREJ SWIECY ISKRA TEZ BYLA ZDAWALO SIE OK, A CZEMU TAKA ROZNICA

POZDRO DLA WSZYSTKICH