Skocz do zawartości

POLICJA MNIE ZŁAPALA A JA MAM 125 POMOCYY

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedz że na silniku/cylindrze zwykle jest wybita pojemność. Spiłuj to, posmaruj elektrolitem i zostaw na noc to miejsce tak zeby zmatowiało, później nabij 49ccmi będziesz miał motorower.

Rzeczoznawca raczej nie będzie bawił się w rozbieranie silnika i mierzenie srednicy, skoku tłoka itd zeby określic pojemność silnika.

Gurim, hehe powiedz dlaczego sobie wpisałś 25 lat jak masz max 15? :crossy::D Kurffa no nie, dawno mnie tak nikt nie rozbawił swoją głupotą.

Stary, jak rzeczoznawca dostanie zlecenia stwierdzenia pojemności to myślisz że ograniczy się do odczytu koślawych cyferek na wyżartym polu? Gdzie Ty żyjesz? :crossy:

gurim numery silnika są wypukłe i cięzko je chałupniczo przebić bo zapewnie zetrzeć łatwo ale nabić trzebaby prasą ......
Kurna następny... jeszcze nie widziałem numerów seryjnych silnika odlewanych wypukło. Numery są wybijane lub punktowane maszynowo (kiedyś ręcznie). Pojemość może być w postaci cyfr nadlanych bo to idzie w całej serwii.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Chłopie czego ty się spodziewasz? że pogłaszczemy młodego geniusza po główce i do cyca przytulimy żeby sobie popłakał jak to go policja postraszyła?

Czego on się niby nauczył? żeby nie kombinować? przecież dalej to robi! Jak sam napisał jego jeszcze mądrzejszy ojciec powiedział mu żeby sie nie martwił, tu usłyszy żeby się nie martwił to jak myślisz nauczy się czegoś.

Ja ze swojej strony mam nadzieje że samemu dzieciakowi niewiele zrobią tyle tylko żeby mu przeszły takie koncepcje ale przydało by się żeby jego mądry i wyluzowany ojciec dostał taką działę żeby przez dwa lata na piechotę do roboty chodził

Do założyciela tematu.

Mogłeś zarejestrować na 125, a nie ja 50 :/ Tak to byś przy KONTROLI beknął za brak prawka, a przy kolizji/wypadku ....

I nie powiem że jestem święty, bo mam tyle lat, ile mam, mam takie moto jakie mam, a pod dupą coś mieć trzeba, żeby z każdego błota moto nie wyciągać.

Teraz pozostaje Ci tylko przełożenie silnika od jakiejś 50tki(Żadne tuleje itp), kontrola w stacji kontroli pojazdów, przełożenie silnika a następnie przerejestrowanie na 125(we własnym zakresie, co by znowu problemów nie mieć)

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl

Teraz pozostaje Ci tylko przełożenie silnika od jakiejś 50tki(Żadne tuleje itp), kontrola w stacji kontroli pojazdów, przełożenie silnika a następnie przerejestrowanie na 125(we własnym zakresie, co by znowu problemów nie mieć)

I liczyc na to, ze rzeczoznawca wcale sie nie pozna, ze sroby czy nakretki byly swiezo od- dokrecane. le o tym to mozna do przyszlego roku dyskutowac.

;)

Gurim, hehe powiedz dlaczego sobie wpisałś 25 lat jak masz max 15? D.gif:D Kurffa no nie, dawno mnie tak nikt nie rozbawił swoją głupotą.

Stary, jak rzeczoznawca dostanie zlecenia stwierdzenia pojemności to myślisz że ograniczy się do odczytu koślawych cyferek na wyżartym polu? Gdzie Ty żyjesz? D.gif

W Polsce Drogi Kolego... w POLSCE

ks-rider twoje forumowe umoralnianie juz mnie dobija... przekroczysz predkosc to masz sie zglaszac na komisariat! nie stosowanie sie do przepisow jest nie stosowaniem sie wiec jak najbardziej mozna to porownywac..

W Polsce Drogi Kolego... w POLSCE

ks-rider twoje forumowe umoralnianie juz mnie dobija... przekroczysz predkosc to masz sie zglaszac na komisariat! nie stosowanie sie do przepisow jest nie stosowaniem sie wiec jak najbardziej mozna to porownywac..

Ja się tym razem zgadzam z ks-em, nie chodzi o to że sam się powinien zgłosić, tylko, że jak już go złapali to teraz za późno, musi ponieść konsekwencję (też mu życzę jak najłagodniejszych).

Niektóre rady jakie tu dostał mogą tylko pogorszyć sytuację, prościej kupić żółte karteczki samoprzylepne, na nich napisać 49ccm i przykleić na silnik. Mają podobną szansę poskutkowania, a to prostsze niż piłowanie numerów. Z tymi wałkami obrażacie intelekt rzeczoznawcy, sędziego i policji.

Wcale nie mówię, że sam jestem święty, jak mnie złapią na suszarkę, czy bez biletu w autobusie, to też próbuję coś ugadać, ale jak się nie udaję to nie płaczę, że cholerne państwo policyjne czepia się moich małych grzeszków, a mordercom daję spokój.

Edytowane przez dfg

Ja was rozumiem, ale bez przesady... Prawie kazdy ze do wiezienia z Nim !! zebym popelnił zbrodnie jakas <zabicie czy cos w tym stylu> , zebym jechał przez miasto 120 km/h ale ja jechalem 40. Po 2 to nie ja sfałszowałem te dokumenty tylko ktos inny i ten ktos inny powinien odpowiadac za to a nie ja...

Tato rozmawiał ze znajomym policjantem i on mowil ze mamy prawo podac go o zmuszenie podpisu, ze sam ocenia pojazd <ile ma cm3>, ze krzyczy< Przeklina KU**A itp.> Takiego policjanta jeszcze nie widzialem <SERIO> Ten znajomy mowil ze mamy zrobic przeglad, i z kwitkiem 49 cm3 z przegladu isc do komunikacji i powinni oddac dowod...

mój tok rozumowania jest taki........

gościu sie wkopał i to ostro więc w chwili obecnej wyciągnąc go uchronić przed iloma sie da konsejkwencjami.........nawet jeśli zrobi przekręt z silnikiem to nie wyjdzie bez szwanku bo straci finansowo (nawet jak mu ktoś silnik 50 da to przełożenie to kupa roboty )...........myśle że jeśli jest rozumnym człowiekiem to i tak wyciągnie wnioski i przesiądzie sie na zwykłe 50.....

browarny jutro spróbuje zrobić zdjęcie jak jest 78ccm nabite na garze zobaczysz że są wypukłe cyferki........bynajmniej w MTX na cylindrze

że cholerne państwo policyjne czepia się moich małych grzeszków, a mordercom daję spokój.

to jest temat osobnych rozważań do działu na piwo zostawmy ten temat mnie poniosło coś napisałem ale dajmy spokój...

jak do ciebie bluzgał itd to ja odrazu go podałbym o znieważenie i zastraszenie napisał skarge do jego przełożonego i w ogóle.........tak bym gościa udupił że następnym razem by sie do ciebie zwracał szanowna ekscelencjo oszuście :)

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Ja was rozumiem, ale bez przesady...

Tato rozmawiał ze znajomym policjantem i on mowil ze mamy prawo podac go o zmuszenie podpisu

Szczęścia zdrowia....

Ten znajomy mowil ze mamy zrobic przeglad, i z kwitkiem 49 cm3 z przegladu isc do komunikacji i powinni oddac dowod...

Taak bo tatuś synkowi załatwi;] Zakombinuje ze znajomym, da w łape i będzie wszystko piknie.

:clap: :clap: :clap: ciekawy temat naprawde ciekawy

moim skromnym zdaniem nie bede powtarzal innych i sie rozwodzil jechales swiadomie to teraz nie becz sory mam nadzieje ze cie ukarza i nie za to ze 50/125 tylko za glupote :D mam tez nadzieje ze da to innym do myslenia ;) takie kontrole policyjne pod tym katem powinny byc cyklicznie i czesto powtarzalne ;) :) :D

pzdr

Taak bo tatuś synkowi załatwi;] Zakombinuje ze znajomym, da w łape i będzie wszystko piknie.

niestety tak dobrze w tym kraju nie ma :biggrin: gdyby było bym jeździł już dawno jakis 4t enduro a tak bawie sie w pierdzikólka.....tyle sie mówi o korupcji w tym kraju że jest tak niesamowita a ja zwykłego B nie moge załatwić coś w tym jest chyba nie :cool: ?? tylko w mediach łatwo jest załatwić coś że niby wszyscy biorą w praktyce nie jest to takie proste jak sie wydaje............za dużo mediów oglądacie...........teraz jest taka psychoza strachu że niewiele rzeczy idzie łapówka załatwić to nie ukraina.........

moim skromnym zdaniem nie bede powtarzal innych i sie rozwodzil jechales swiadomie to teraz nie becz sory mam nadzieje ze cie ukarza i nie za to ze 50/125 tylko za glupote banghead.gif mam tez nadzieje ze da to innym do myslenia icon_mrgreen.gif takie kontrole policyjne pod tym katem powinny byc cyklicznie i czesto powtarzalne icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif

kolejny święty.........też ci życze z całego serca kontroli żebyś mógł sie sie wykazać jaki bez grzechów jesteś :crossy:

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

teraz jest taka psychoza strachu że niewiele rzeczy idzie łapówka załatwić to nie ukraina.........

i ja się bardzo cieszę, że nie równamy w dół - a raczej w stronę cywilizowanych krajów, gdzie prawko dostaje się po zdanym egzaminie, a nie za łapówkę. i teraz to mnie ucieszyłeś, że nie ma tak źle, jak w mediach trąbią

a jeszcze jak zacznie policja kontrolować sprzedawców na allegro, skąd te wszystkie motocykle z fałszywymi dokumentami się biorą, jak skoszą kilkuset diagnostów, którzy to podpisali... tja, byłoby to większy krok do normalności, niż złapanie jednego małolata bez uprawnień

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

niestety tak dobrze w tym kraju nie ma :biggrin: gdyby było bym jeździł już dawno jakis 4t enduro a tak bawie sie w pierdzikólka.....tyle sie mówi o korupcji w tym kraju że jest tak niesamowita a ja zwykłego B nie moge załatwić coś w tym jest chyba nie :cool: ?? tylko w mediach łatwo jest załatwić coś że niby wszyscy biorą w praktyce nie jest to takie proste jak sie wydaje............za dużo mediów oglądacie...........teraz jest taka psychoza strachu że niewiele rzeczy idzie łapówka załatwić to nie ukraina.........

:crossy:

Ojj to w temacie nie jesteś. W tym kraju nadal takie rzeczy są możliwe. Kwestia kasy i znajomości...niestety. A z tym B to na serio mówisz...? Chciał byś mieć "kupione" prawko...?

Edytowane przez mati_mot

Szczęścia zdrowia....

Cooo ?? napisalem ze rozmawiał z policjantem....

i ja się bardzo cieszę, że nie równamy w dół - a raczej w stronę cywilizowanych krajów, gdzie prawko dostaje się po zdanym egzaminie, a nie za łapówkę. i teraz to mnie ucieszyłeś, że nie ma tak źle, jak w mediach trąbią

a jeszcze jak zacznie policja kontrolować sprzedawców na allegro, skąd te wszystkie motocykle z fałszywymi dokumentami się biorą, jak skoszą kilkuset diagnostów, którzy to podpisali... tja, byłoby to większy krok do normalności, niż złapanie jednego małolata bez uprawnień

jsz

Taa jak by sie za to wzieli, to by musieli nowe wiezienia pobudowac :icon_mrgreen: :)

Jutro rano jade na przeglad bede wam o wszystkim pisal jak by co :) a za pare dni zobaczymy czy sie da dowod odebrac... OBYYY

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...