adramelech Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 http://www.maxior.pl/film/104049/Wypadek_motocyklisty Nie wiem czy było i czy warto dawac ale w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 byyyyło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwapro Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) a ja nie widziałem tego akurat :icon_mrgreen: inna sprawa że nic specjalnego. Edytowane 30 Maja 2008 przez dwapro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Moze "nic specjalnego", ale do przemyslenia. Prowadzacy Cordobe mogl spojrzec w lusterko, zobaczyc, ze jest ok i rozpoczac manewr - w tym czasie moto juz bylo na pasie obok. Samochodziarze mysla wolniej, przez co my musimy 2 x bardziej uwazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=70609&hl=seat I w tym topicu sa głosy, że już było. Więc w sumie było już przynajmniej trzy razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Czolem! Kierowca na moto tez dal troche ciala, bo jak widac tak agresywnie jadacego delikwenta w samochodzie, to wiadomo, ze taki moze zrobic cos nieprzewidywalnego... Jak widze, ze jakis samochod jedzie przy osi jezdni i "wyglada", bo chce cos wyprzedzic, to raczej sam sie za jego wyprzedzane nie zabieram, bo wiem, ze moze mnie tak staranowac jak na tym filmie... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirlore Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Czolem! Kierowca na moto tez dal troche ciala, bo jak widac tak agresywnie jadacego delikwenta w samochodzie, to wiadomo, ze taki moze zrobic cos nieprzewidywalnego... Jak widze, ze jakis samochod jedzie przy osi jezdni i "wyglada", bo chce cos wyprzedzic, to raczej sam sie za jego wyprzedzane nie zabieram, bo wiem, ze moze mnie tak staranowac jak na tym filmie... Pzdr Mi to wyglada na celowe zajechanie, poniewaz nie wiem jaki głupek zaczyna wyprzedac samochodem z tak duzej odleglosci. Sam kiedys opisywalem prawie identyczna sytuacje, z tym ze ja na cale szczescie odpuscilem sobie wyprzedzanie po dwukrotnej probie staranowania mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Koleś w samochodzie mógł go po prostu nie widzieć. Na tym filmiku wygląda, że motorek prawdopodobnie znalazł się w martwej strefie. Był tuż za samochodem na wysokości słupka c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) jaki głupek zaczyna wyprzedac samochodem z tak duzej odleglosci.Jakiej dużej odległości? Popatrz na cienie :) Koleś w cordobie wyprzedza auto, którego kamera motocyklisty nie uchwyciła :)A co do całej sytuacji, co się będę wypowiadał skorobyyyyło....;) pozdrawiamkendzior Edytowane 30 Maja 2008 przez kendzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Przecież wyraźnie widac, że Cordoba jedzie na zderzaku poprzedzającego pojazdu i wyraźnie zamierza wyprzedzic. Jedzie przy osi jezdni, tuż za wolniejszym i na dodatek kilkakrotnie hamuje. Koleś na mtocyklu dał ciała, bo jechał za blisko dłuższą chwilę i mógł nie byc widoczny w lusteku /był w martwym punkcie/. Wiem wiem, łatwo się gada siedząc przy kompie w kapciach... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirlore Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Jakiej dużej odległości? Popatrz na cienie :D Koleś w cordobie wyprzedza auto, którego kamera motocyklisty nie uchwyciła :) Faktycznie po cieniach widac ze cos wyprzedzal, czyli temat juz byl :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwent Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Kierowca na moto tez dal troche ciala........... Jak widze, ze jakis samochod jedzie przy osi jezdni i "wyglada", bo chce cos wyprzedzic, to raczej sam sie za jego wyprzedzane nie zabieramdokładnie, ewentualnie gdy to "wyglądanie" samochodu trwa zbyt długo- wyprzedzam i lewy kciuk jest gotowy natychmiast nacisnąć klakson, a czasem trąbnę delikatnie już w momencie rozpoczęcia wyprzedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Miałby wydech o głosnosci przelatującego odrzutowca to moze by nie dosżło do tego;P . Czesto ludzie słyszac za sobą cos głosnego nawet nie musza widziec, ale wiedza ze własnie cos ich dojechało i nie są sami na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tak to bywa jak się wyprzedza na ciągłej linii. Za głupotę trzeba płacić. :icon_razz: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tak to bywa jak się wyprzedza na ciągłej linii. Za głupotę trzeba płacić. :icon_rolleyes: Nigdy nie wyprzedziłeś na ciągłej linii? A wracając do linka to kierowca moto chyba nieuważnie obserwował samochód przed nim. Nie dość że kierowca puszki jechał tuż za innym samochodem to jeszcze w 13 sek filmiku przy wyjsciu z zakrętu zjechał do osi jezdni co ewidentnie mogło świadczyć że zaraz zacznie wyprzedzać tą pierwszą puszkę, poza tym być może motocyklista zdąrzyłby użyć jeszcze klaksonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi