Skocz do zawartości

Kawasaki VN 800 - Vulcan 800 (temat zbiorczy)

Szafir
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Nie , nie odpuściłem tematu, zamówiłem cały kit czyli koła pasowe i pasek + zapasowy pasek + osłona w stanach (USA bo tylko tak to wyczaiłem), więc trzeba 2-3 miechy poczekać aż to do mnie dotrze. Myślę że zostawię sobie to jako zadanie na zimę. Jasne że jak zrobię to się pochwalę :icon_mrgreen:.

A ja sobie mysle, ze bez sensu jest taka przerobka, bo - jak dla mnie- cala zabawa z lancuchem to nie takie pieklo. A mowie to jako doswiadczony motocyklista napedu na wal, bo wszak moja byla Princessa miala takowy. Jak dla mnie zaden problem prysnac smarem co 600 km lancuch i co jakis czas wkrecic nakretki regulacyjne, a co do wymiany, to wszystko sie zuzywa, nawet pasek. Za to naped lancuchowy mniej brutalnie oddaje moc w stosunku do walu, a pasek, no coz.powodzenia Waldi :icon_mrgreen:

• 3 miesiące temu...

czesc

poprostu wyciągnij jedna sekcje z wydechu , sam tak zrobiłem i gada jak należy wielkiej roboty nie ma a efekt murowany , przewierć nity na osłonach i wyciąg potem wierć dziurka przy dziurce poprzecinaj i wyciągni taka tam rure kanty wydechu opiłuj kamieniem na wiertarce tylko tak coby nie przegrzać i wszycho

tak to wygłada

a jak nie to tylko vansy nie ma nic lepszego

przemo27 napisał:

witam

moje kawasaki vn 800 slychac jak dla mnie troche zamalo

czy ma ktos moze jakis sprawdzony patent na glosniejsze brzmienie tego sprzeta

pozdr

Kurcze >> gdyby moje pasowały do twojego hmmm bo mój ryczy jak jasna cholera i już mnie to na nerwa działa >>> a jak psiarskie się czepiają >>>koszmar

mmm757 napisał:

w kletnie pare kilometrow za krasnalem jechalem

szok tak po uszach dostalem... :D

Aaaaa tam, wydech nie jest za głośny, czasami tylko lubi sobie postrzelać :D

Co do VN800 to kumpel wypruł oba wydechy i dzwięk był extra :smile: Jednak po zrobieniu dłuższej trasy (~400km) stwierdził że coś wsadzi z powrotem do rur bo uszy nie wyrabiają :buttrock: