mkotu Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam.Czy ktoś już rozważał sprowadzenie Enfielda, przy okazji pobytu w Indiach?Cena zakupu na miejscu nowego modelu to jakieś 2000 $.Fajny motorek dla drugiej połówki :icon_mrgreen: Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez mkotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dodaj do tego koszty transportu, cła , podatki i inne bajery a wyjdzie niezła sumka. Lepiej kupić w UK taki sprzęt za podobną cenę, a tu jest w czym wybierać. np.:http://cgi.ebay.co.uk/2005-ROYAL-ENFIELD-B...1QQcmdZViewItem Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alterego Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam.Czy ktoś rozważał już sprowadzenie Enfielda, przy okazji pobytu w Indiach? Znam gościa, który kupił tam Enfielda 350 za kilkaset dolców, wrócił nim do Polski zwiedzając przy okazji kawał świata i jeździ nim do dziś:http://rockers.webd.pl/photogallery.php?album_id=6 Obawiam się jednak, że teraz nie przejdziesz "zerowego" przeglądu rejestracyjnego ze względu na test spalin EURO-3. Chyba lepiej będzie kupić egzemplarz już zarejestrowany w kraju.... Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez alterego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotu Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) Zdaję sobie sprawę z dodatkowych kosztów. Zastanawia mnie orientacyjna ich wartość.Parę miesięcy spędzę w Indii dlatego pomyślałem żeby kupić tam i użytkować przez czas pobytu Royala a ostatecznie przywieźć go do Polski.Zdaje się jednak że rejestracja w Polsce, faktycznie nie będzie możliwa. ( http://www.royalenfield.com/app/IN/private_imports.asp )Pozdrawiam Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez mkotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jeśli mas tam być dłuższy czas to może lepiej rozejżeć sie ze jakimś angielskim oryginałem. Norton, BSA i inne były tam zawsze obecne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Kozacki ten Enfield.Kupiłbym gdyby mi go ktoś do Polski wysłał. Jak chcesz to mogę zapytać ziomka który często gęsto smiga do UK po motorki. Może zabierze Royala przy okazji. Zresztą gość jest na naszym forum też. Pzodro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagroski Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nowego nie zarejestrujesz, uzywany tak. :banghead: :biggrin: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Tak jak Qrim pisze - nie opłaca się, sam planowałem sprowadzić motocykl z Indii, koszt transportu jest koszmarny chyba, że sprowadzisz go w częściach i znajdziesz sposób na odprawienie jako pojazd. Na pewno będzie droższy niż kupiony w UK. Jak chcesz cos sprowadzić z Indii to poszukaj np Ariela Square4 - oryginalny/kompletny z kwitem w EU stoi 10K ojro, za to co zarobisz sprowadzisz Royala z UK i pewnie na dużego :biggrin: zostanie :banghead: Cytuj wspomóż biednego -> http://warszawa.menelgame.pl/change_please/5580475/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erolek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Tu jest strona dystrybutora Enfieldów na Wielką Brytanię. Nówki sztuki, spełniają wszystkie normy emisji. Niektórych modeli nie sprzedają (Lightning, Bullet Machismo, Thunderbird & the diesel) właśnie z tego powodu, a cała reszta różni się trochę od tych indyjskich. Nic tylko przebierać. Sam przez chwilę sie nad takim Cafe Racerem zastanawiałem. Ceny są zachęcające. PozdrawiamEryk Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Erolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 A mnie się marzy pierwszy motocykl kurierski jako że pracuję w tym biznesie. A owe moto to Royal Enfield WD/CO. Zwróccie uwage na podobieństwa silnika i ramy z Bulletem. http://www.wbv.pl/gallery.php?entry=images...ztewjrwg1zi.jpg Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 qurim - I jak poszukiwania ? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Poszukiwania czego? Bo sam próbuję sie odnależć w tym swiecie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Poszukiwania czego? Bo sam próbuję sie odnależć w tym swiecie.-Np Bulleta ;} Siebie na ma co bo jak przestaniesz szukać to ten moment w którym się znalazłeś %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Heh. Taa. Za Bulletem się rozglądam regularnie ale nie na gwałt. Mam inne plany w trakcie realizacji a jak sie trafi fajny w dobrej cenie to go "zażyję". Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek321 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Heh. Taa. Za Bulletem się rozglądam regularnie ale nie na gwałt. Mam inne plany w trakcie realizacji a jak sie trafi fajny w dobrej cenie to go "zażyję".Witam. Jestem nowym forumowiczem, od niedawna posiadam bulleta 350. Chciałbym podpiąć się pod temat rejestracji motocykla z Indii. Kupiłem go w Holandii, tu też mieszkam. Motocykl kupiłem z Indyjskim dowodem rejestracyjnym, nie mam żadnych innych dokumentów. Czy jest szansa zarejestrowania go w Polsce? Z tego co się dowiedziałem w Holandii będzie bardzo pod górkę plus koszty około 1500€. Motocykl jest z 1986r z przebiegiem 742km, praktycznie nowy! Tak jeździ i też wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi