Skocz do zawartości

Nowe BMW S1000RR

Rekomendowane odpowiedzi

Patriko napisał:

Ale do tych małych żółtych ludzików będzie im zawsze brakowało :icon_question:

zobaczymy, zobaczymy... w pewnych dziedzinach do dziś im wiele brakuje, a jak widać obecnie również na torach - stary kontynent odzyskuje utracony na kilka lat prymat w innych. nie bądź więc taki pewien tego, że kolesie od plastikowych kalkulatorków zawsze będą tacy do przodu :icon_question:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

najbardziej ciekawi mnie temat:

"będzie możliwe zamówienie motocykla z pneumatycznymi zaworami w silniku" tzn chodzi o rozrząd?

czy taka technologia jest gdzieś używana czy to totalna nowość i innowacja?

słyszałem o sterowaniu elektromagnesem w leksusie....

"najbardziej ciekawi mnie temat:

"będzie możliwe zamówienie motocykla z pneumatycznymi zaworami w silniku" tzn chodzi o rozrząd?

słyszałem o sterowaniu elektromagnesem w leksusie...."

Technologia stosowana w silnikach F1.Nie slyszalem ,zeby w motocyklach ktokolwiek stosowal do tej pory.

Patriko napisał:

Ale do tych małych żółtych ludzików będzie im zawsze brakowało ;)

Czy ty czasem przemyslisz to co piszesz ? Ze niby gdzie im brakuje ? W sportowej turystyce sa nie do pobicia, w sportach i supersportach prowadza japonce bo nie wiem czy zauwazyles, ze BMW nie produkuje do dzisial motocykli tego typu, wiec co chcesz porownywac, jablka z gruszkami ? Jak beda na rynku to sie zobaczy.

pit373 napisał:

Moto GP

tomekd napisał:

Jednej rzeczy mozna byc pewnym,,,,,,,,,,na pewno nowa beemka wygra prownanie litrow w niemieckim Motorradzie i wszystkich im podleglych periodykach. ;) :smile:

Co do WSB to pozyjemy zobaczymy,,ale poczatki beda raczej trudne.

No tez jakos nie mam co do tego watpliwosci :icon_mrgreen: jedno jest pewne, ze Buell raczej kiepsko bedzie przy niej ( i jej wynikach ) wygladal :icon_mrgreen:

nawet na torze w Indianopolis czy tego ktory podales we wczesniejszym porownaniu, he, he

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

ks-rider napisał:

Czy ty czasem przemyslisz to co piszesz ? Ze niby gdzie im brakuje ? W sportowej turystyce sa nie do pobicia, w sportach i supersportach prowadza japonce bo nie wiem czy zauwazyles, ze BMW nie produkuje do dzisial motocykli tego typu, wiec co chcesz porownywac, jablka z gruszkami ? Jak beda na rynku to sie zobaczy.

W odpowiedzi na Twój post posłużę się wypowiedzią innego użytkownika, wykazującego dużo większą dozę dojrzałości psychicznej.

Staszek_s napisał:

4. No i niestety troszkę "osobistego" wpisu: jesteś nauczycielem, a nie chwytasz żartu, przenośni czy drobnych złośliwości? To o tym członku - przemyśl trochę czasami "co Poeta chciał powiedzieć", zanim chwycisz z nerwowym pośpiechem za klawiaturę...

pzdr

Czasami warto przemyśleć przesłanie i sens wypowiedzi. Chyba, że Twój układ obwodowy wykazuje istotne dla prawidłowego odbioru zewnętrznych informacji problemy.

Polecam Ci psychologa, który będzie próbował wyleczyć Cię z tych głęboko zakorzenionych skłonności narcystycznych. Na co dowodem jest znakowmita większość Twoich postów na tym forum.

jeszua napisał:

zobaczymy, zobaczymy... w pewnych dziedzinach do dziś im wiele brakuje, a jak widać obecnie również na torach - stary kontynent odzyskuje utracony na kilka lat prymat w innych. nie bądź więc taki pewien tego, że kolesie od plastikowych kalkulatorków zawsze będą tacy do przodu :D

jsz

Japsy maja co raz trudniej ale nie dlatego ze technicznie idzie im gorzej tylko ze wzgledu na przepisy.Dla mnie nieporozumieniem jest w WSBK limit pojemnosci dla V2 1200ccm a dla R4 1000ccm.A kiedy to sie zmienilo?Jak wlosi pokazali 1098R.Nie dawaja rady z japoncami to atakuja z innej strony czyli ustalaja sobie przepisy pod siebie ;) Paranoja!Jak sa tacy the best to niech zrobia porzadna V2 1000ccm i niech pokaza R4 1000 jacy sa dobrzy...

Angel napisał:

Japsy maja co raz trudniej ale nie dlatego ze technicznie idzie im gorzej tylko ze wzgledu na przepisy.Dla mnie nieporozumieniem jest w WSBK limit pojemnosci dla V2 1200ccm a dla R4 1000ccm. (...)

no cóż, unikanie dyskryminacji w sporcie też działa ;)

dla mnie osobiście - chociaż przyznaję, że nie znam się na tej działce - jest to logiczne: podobnie jak w zawodach crossówek kiedy startowały jednocześnie 2t i 4t dla tych drugich pojemność silnika była dopuszczona odpowiednio większa, żeby parametry takie jak moc pozostawały na porównywalnym poziomie. nie widzę więc nic zdrożnego w tym, żeby w zawodach torowych dla różnych typów silników - dopuszczać przepisami różne pojemności; jeśli sprawi to, że porównywalne będą pozostałe parametry silników

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

• 6 miesięcy temu...
  troublemaker napisał:

Wyglada jak zbabrane Ducati 999 :clap:

Widzialem na zywo i o jakimkolwiek podobienstwie do zbabranego Ducati 999 mowy byc nie,

moze :D

cale szczescie, ze o gustach sie nie dyskutuje.

:biggrin:

• 10 lat później...

To juz prawie 10 lat jak model jest na rynku..

Chcialbym zebrac wszystkie zalety i wady tego modelu.

szukam motocykla torowo drogowego (90% tor) i padlo na bmw wlasnie z lat 2010-2012, bo mozna juz za ok 30tys cos kupic.

co mnie interesuje??

silnik- podobno pierwsze egzemplarze mialy problem

zawieszenie- jak wyglada sprawa zawieszenia w tych modelach?? 

Jak te motocykle wytrzymują ostra jazdę na torze??

Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.”