Skocz do zawartości

Jazda na jednym kole, jak dać na koło

Michał
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytaj poprzednie posty,tu juz jest wszystko opisane :( A w jawie duzo zalezy od tego jaką masz siłę w rękach,jak dobrze wyrwiesz to i na dwójce postawisz bo jawa ma lekki przód.A motor na pewno bedziesz nadwyrężał...cóż...coś za coś.

Gixer - to moze masz doswiadczenie z V-Maxem? Ja przejelatuje jakies 20-30m i dupa. Wiem, ze mam za malego piona, ale pare razy zlapalem takiego, ze juz myslalem, ze to koniec.. 8O Problemem jest buster, bo poczatek gumy to jakies 5,5k obr., a przy 6,5k wlacza sie buster i moto dostaje spida, co powoduje jego szybkie stawianie.. :twisted: Slyszaleles kiedys, zeby ktos polozyl Max'a na plecy? :roll: Wiem - w takim przypadku mozna pewnie o tym przeczytac w nekrologu.. I to mnie stopuje :mrgreen:

Simon, nie narzekaj, bo stawianie wychodzi Ci bez wysiłku i wcale nie tak nisko... Ale faktem jest, że postawić a jechać to dwie różne sprawy... Ja przyznaję się, że po prostu boję się, że na plecach skończę... Nie na boku, bo przy prędkości 50 - 60 km przy jakiej podnosze maleństwo, siła żyroskopowa już jest wystarczająca i kręcenie kierownicą nic nie zmienia, ale właśnie to, że przy wkręcaniu, zaczyna dostawać spida powoduje, że boję się wywrotki! A niestety kiepski mam zmysł równowagi i nawet na rowerze więcej niż pare metrów nie potrafię ujechać...

Stary już chyba jestem na zazynanie od początku...

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

Z V-maxem to troche ciezki temat :D Ciezko sie tym gania na gumie ale jak dojdziesz do wprawy to powinno Ci wychodzic bo na gumie wszystkim da sie jezdzic,nawet niektorymi chopperami.Ale z drugiej strony tak jak do V-maxa czy choppera nie pasuje jazda na gumie,one sa do czego innego stworzone.Lepiej zmienic na innego sprzeta.

• 2 miesiące temu...
Mam starego grata z 1986 Honde MTX 125 R , ma strasznie ciężarny przód i nie daje rady (zresztą i tak nie wiem za bardzo jak) dać go na koło.

MTXem 125 spokinie na pierszych 2 biegach jeżdzi sie na kole. Tylko trzeba sie odchylić i z samego gazu idzie na 1 a na 2 trzeba leko szarpnąć kierownice do siebie.