BuchuOEM Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) To ja wolałem motula 3000 do silnika i skrzyni.A muszę przyznać że jednak xb12 wibruje. Zgubiłem dzisiaj w nocy szkło od lusterka prawego :-P Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez BuchuOEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1981 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 W sumie rzec by można że strata niewielka bo od drgań w lusterkach i tak prawie nic nie widać ;)Ja teraz planuję zmienić moje rizomy na coś montowanego na końcach kierownicy. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, wreszcie powinien być jakiś pożytek z takich lusterek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Daaawno to było, więc nie pamiętam. Pas mam zapasowy, nie wlot :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuchuOEM Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Hej a macie jakiś patent na odizolowanie termiczne fotela od wydechu i tylnego cylindra?Jeździłem po izdebkach z dwie godzinki czuli drugi bieg góra i dół po serpentynach. Nie przesadzę pisząc, że parzył mi prawe udo buell. I to nie był już tylko lekki dyskomfort :/ Edytowane 5 Września 2016 przez BuchuOEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Spodnie skórzane? Ja tam nigdy nie odczułem aż tak, jadąc w pełnym ubiorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Istnieje tzw "comfort kit" - mam takowy zainstalowany jednak w gorące dni przy wolnej jeździe (korki na przykład w Chorwacji) i tak udo nieco podgotowane.Można również stosować ceramikę lub owijkę bazaltową na kolektor co również skutkuje mniejszą emisją ciepła od kolektora.Tak czy inaczej należy się przyzwyczaić i zaakceptować. Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuchuOEM Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dobre wieści:http://www.scigacz.pl/EBR,z,nowymi,modelami,Power,cruiser,i,turystyk,29550.htmlEBR wraca do gry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuchuOEM Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Hej.I jak w tym temacie nie pisać postu pod postem skoro jest "martwy". No cóż zlinczujcie mnie jeśli to problem ;)Mój buell ma dziwną przypadłość. Mam go krótko i od zakupu zrobiłem 1500 mil.Pierwsze 1000 jak nówka (oczywiście po uprzedniej wymianie wszystkich płynów i filtra oleju tylko).Później też było ok ale czasem w trakcie jazdy na sekundę zapalała mi się kontrolka silnika.Pomyślałem nic strasznego przy zapalaniu też się zaświeca, pompa podaje paliwo i szybko gaśnie. Pomyślałem, że w trakcie jazdy gdy potrzebuje więcej wachy to mi się zaświeca kontrolka abym wiedział i gaśnie.Ale dzisiaj po miesięcznej przerwie i zrobieniu dosłownie 80 mil zgasiłem motocykl na 5 minut i jak do niego wróciłem po odpaleniu zaświeciła się kontrolka silnika i nie zgasła.Przejechałem tak z 10 mil do stacji, zatankowałem po korek. Z racji tego, że to rocznik 2008 zresetowałem na miejscu TPS.Kontrolka już się nie paliła. Wróciłem do domu 15 mil i się nie zaświeciła. I teraz taka losowa przyjmijmy zapalająca isę kontrolka czy to normalne?Dlaczego ni z tego ni z owego teraz nagle zaczęła świecić a po zresetowaniu TPS i zatankowaniu zgasła?(w promieniu 200 km nie ma komputera do buella więc diagnostyka bd problematyczna - ale może macie doświadczenie z takim przypadkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Nie jest to normalne. Po prostu trzeba to sprawdzić. Inaczej to będzie wróżenie z fusów. Co możesz zrobić to jedynie sprawdzić wszystkie połączenia elektryczne, ewentualnie potraktować je jakimś "kontakt sprejem".Jak nie śmigasz to wyślij mi ecm - sprawdzę czy pozostał jakiś ślad w historii. Oczywiście za darmo. Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buell'owy Fran Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam towarzyszy niszowej marki, jestem na tym forum nowym użytkownikiem, oraz szczesliwym posiadaczem xb9sx z 2006 roku.Przeczytałem caly dział i trochę mnie martwi ze tematy sa tylko odnośnie problemów z bulkami. Pochodze z Lubelszczyzny i pierwsze moje pytanie czy ktoś jest z mojego regionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buellxb Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 cześć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buell'owy Fran Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cześć, aktywnosc widze nie za wielka, czyzby piekarze wygineli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuchuOEM Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cześć.To tylko pozory - ludziska latają z uśmiechniętymi gębami na bułach i dobrze się mają. A o problemach piszą bo "boją się egzotyki"? :-PNie...O problemach piszą jak w każdym innym dziale po prostu ludzi tu mniej i jak latają to nie ma czym się chwalić.Można temat wrzucić na ogóle forum wyprawy etc.Jak się nauczysz swojego sprzętu tonie bd musiał pytać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maarp Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Każdy pisze jak ma problem. Jak nie ma problemu to po co pisać ;)Takie są w gruncie rzeczy fora. Cytuj http://www.dwagary.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buell'owy Fran Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Rozumiem, w zasadzie to jest chyba moje pierwsze forum wiec moge byc zagubiony, czyli rozumiem że o dupie marynie sie tu nie pisze. W takim układzie zeby nie było tak na pusto to zadam pytanie: czy macie jakies namiary albo pomysly skad wziac cos takiego jak fender eliminator lub jak kto woli tail chop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi